fbpx

Bhutan, het land van geluk

Bhutan, het land van geluk, bergen en de donderdraak.  

Is een gelukkig leven een utopie? Nee, als u naar het kleine koninkrijk Bhutan gaat, zult u zien dat het kan. In Bhutan, een klein land gelegen tussen India en China (Tibet) en verstopt in de Himalaya zijn dit de maatstaven.   

Uw reis begint met een indrukwekkende en onvergetelijk mooie vlucht vanuit Kathmandu of Delhi over de bergtoppen van de Himalaya naar de internationale luchthaven van Bhutan, ParoOnderweg kunt u zelfs een blik werpen op de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest. Al zwevend zoeft het vliegtuig van Druk Air tussen de bergen door, over de vallei van Paro met rijstvelden, tempels en kleurrijke vlaggen en landt op een van de kleinste vliegvelden in Azië: Paro Airport. Het is niet meer dan een klein gebouw en een kleine asfaltstrip waar de vliegtuigen op landen en vertrekken.  

Zodra u uitstapt ervaart u direct de Himalaya, de blauwe lucht, de witte bergen en de frisse lucht.  

Welkom in Bhutan, het land waar geluk of de zoektocht naar geluk belangrijker is dan materialisme en het bezit van spullen, het land waar geen backpackers mogen komen, het land waar men geen goedkoop toerisme wilhet land dat bijna 100 % boeddhistisch is en het land dat op nummer 1 staat van de Lonely Planet 

En die nummer 1 heeft een goede reden, want Bhutan belooft elke reiziger een uniek avontuur, torenhoge bergen met bedekt met groenblijvende bergen, boeddhistische tempel, valleien doorsneden door gletsjerrivieren, mannen en vrouwen in de stijlvolle, traditionele outfit en vooral schone lucht.  

Bhutan staat bekend als het gelukkigste land ter wereld, dus een ontmoeting met de bevolking van Bhutan is een must. En geluk is aanstekelijk, u zult snel zien dat ze een geweldig gevoel voor humor hebben en zeer gastvrij zijn.  

De Bhutanese keuken heeft een heel aparte smaak en voor een typisch Bhutaanse culture ervaring moet u zeker hun populair gerechten proberen, shakham datshi, jasha maru en ema datse 

Bhutan staat bekend om zijn vele kleurrijke festivals, deze festivals worden tshechu genoemd, wat letterlijk “tiende dag” betekent. Deze festivals staan in het teken van de daden van Boeddha of de daden van grote meesters uit het verleden. Tijdens de festivals, die variëren van twee tot vier dagen, komen jong en oud samen om hier getuige van te zijn. De festivals worden gehouden in verschillende tempels, kloosters en dzongs in het gehele land.   

PARO 

Het meest duurzame beeld van het land is de Taktsang Lhakhang of de Tijgersnest klooster, een heilig pelgrimsoord. De tempel, gelegen als een adelaarsnest, op een verbazingwekkende 3000 meter boven een klif, is een opwindende en lonende tocht die geldt als een must-do ervaring. 

In de aangrenzende vallei van het Paro-district ligt de spectaculaire Haa-vallei, een kleine regio en een van de mooiste en meest geïsoleerde gebieden in Bhutan. Er zijn tal van wandelpaden, en ooit het voorouderlijk huis van de koningin-grootmoeder en de illustere Dorji-familie, is de vallei cultureel rijk met een fascinerende geschiedenis. 

THIMPHU 

Neem de tijd om het Bhutanese stadsleven te ontdekken in de rustige hoofdstad Thimphu. Geniet van de Changangkha-tempel en het Nationaal Museum, evenals traditionele schilderlessen en de fascinerende Royal Textiel Academie waar voorbeelden van delicaat lokaal werk kunnen worden gekocht. 

Stap uit het luxe hotelcircuit en ervaar het Bhutaanse leven bij een gastgezin. Breng tijd door met de lokale bevolking in een traditionele boerderij en ervaar de typisch Bhutanese warme gastvrijheid en traditionele waarden, in een charmante en comfortabele omgeving. 

PUNAKHA 

Loop over de langste hangbrug van Bhutan, op slechts een korte wandeling van Punakha Dzong. De 160 meter lange brug overspant de rivier de Po Chhu en verbindt de stad Punakha met Punakha Dzong. 

Punakha is de thuisbasis van Chimi Lhakhang, het veelbelovende 15de-eeuwse vruchtbaarheidsklooster waar vrouwen gaan bidden voor hun kinderen en hen helpen zwanger te worden. Deze lhakhang is zeker een bezoek waard.  

BUMTHANG 

Bumthang is een regio die de vier valleien van ChumeyChoekhor, Tang en Ura combineert. Breng hier een bezoek aan het Wangdicholing-paleis, de thuisbasis van de eerste en tweede koning van Bhutan, de grootse Kurjey Lhakhang, een van Bhutans meest veelbelovende monumenten, het Tamshing-klooster en de beroemde Red Panda-brouwerij. 

BHUTAN ACTIEF 

Fietsen door het ruige, bergachtige landschap van Bhutan is een populaire activiteit in Bhutan, ondanks dat er maar een beperkt aantal beschikbare fietsroutes zijn. Bhutan staat meer bekend om een groot aanbod van trekkingen. Dit varieert van eendaagse tot meerdaagse trekkingen. De trekkingen zijn gevarieerd voor alle niveaus dankzij de brede U-vormige valleien en zacht glooiende bergenWat u ook kiest, het is een must om te wandelen in het machtige Himalaya-gebergte en zeker de regio van Bhumtang is hier zeer geschikt voor.  

Probeer eens het boogschieten, Bhutan’s nationale sport. Het wordt vaak gespeeld op religieuze en culturele festivals en is een enorm populaire bezigheid voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.  

BHUTAN NATUUR 

Als de Phobjikha-vallei vanaf november bezoekt, kunt u getuige zijn van de migratie van de zwartnekkraanvogels die van het Tibetaanse plateau migreren om te ontsnappen aan de vreselijk koude winters. Een van de zeldzaamste vogels ter wereld, waarvan er ongeveer nog maar 300 zijn. In Gangtey is een bezoek aan het Black Neck Crane-centrum ook van onschatbare waarde. Het centrum toont materiaal over deze kraanvogels en hun omgeving 

Normaal zijn lange autoritten saai, maar in Bhutan zijn ze zowel indrukwekkend en opwindend, net als de bezienswaardigheden. De rit van Punakha naar Gangtey gaat via sprookjesachtige landschappen en bij elke bocht heeft u een ander uitzicht. U waant zich bijna in een echte Disney-film. 

Gaat u mee naar Bhutan?  

BHUTAN REIZEN

Bhutan Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.