fbpx

Coronavirus: Reisadvies Azië

AZIË GAAT WEER OPEN VOOR TOERISTEN

Wat een heerlijk begin van de week, in mijn mailbox staan twee berichten waar ik heel blij van word: Er zijn weer 2 landen open in Azië, India en Cambodja. Mijn hart maakt een vreugdedansje, want Sri Lanka, Nepal en de Malediven waren al open en daar komen er nu weer twee bij. Het is weer mogelijk om vakantie te vieren in Azië. Elk land heeft zijn eigen regels en voorwaarden, maar eigenlijk komt het vaak op hetzelfde neer.

Gevaccineerde reizigers zijn van harte welkom in bovenstaande landen, vaak al dan niet aangevuld met een verplichte PCR test. Daarnaast moet u ook vaak een online formulier invullen met standaard gegevens als gegevens van uw vlucht, waar u verblijft, hoe lang u verblijft en of u geen klachten van Covid 19 heeft. Geen stress, ik help u graag met het invullen van deze formulieren en regel met korting een PCR test én reisdocument voor u.

VERSCHIL REISADVIES AZIË – BELEID VAN DE LANDEN

Er zit een verschil tussen landen die open zijn voor toeristen en de reisadviezen van de Nederlandse overheid. Een flink aantal landen zijn open voor toeristen maar krijgen toch een oranje reisadvies. U kunt het land dan wel bezoeken, het wordt alleen niet geadviseerd door de overheid, en dat is iets anders dan dat ze het verbieden. Op dit moment worden de reisadviezen vooral bepaald door de situatie met betrekking tot covid-19. Daar waren de reisadviezen niet voor bedoeld, maar deze Covid omstandigheden bepalen (helaas) nog steeds het advies. Is oranje dan per definitief ook onveilig? Nee, absoluut niet! Ik denk dat het in Azië veiliger is dan in Nederland. De mensen houden zich daar wel aan de regels, want het leven staat daar veel meer in het teken van “wij” dan in het teken van het individu “ik”. Aziaten denken veel meer in mogelijkheden, in wat wel kan en niet in wat niet kan, maar wel op een veilige manier!

ORANJE REISADVIES EN TOCH EEN DROOMREIS MAKEN?

Ja, het is vanaf 2022 absoluut weer mogelijk! Check van te voren goed de voorwaarden of u het land in mag en wat u nodig hebt. Ook belangrijk is om te checken of de reis- en annuleringsverzekering dekking bieden in een land dat een oranje reisadvies heeft. En er is mooi nieuws, 17 van de 29 verzekeringsmaatschappijen hebben aangegeven om reizen naar een land met oranje reisadvies te dekken. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u altijd, de dag voor vertrek nog een (eenmalige) kortlopende reisverzekering bij de Europeesche of Allianz afsluiten bij Delta Holidays. Die geven wel dekking.

ACTUELE STAND PER 15 NOVEMBER 2021:

SRI LANKA

Sri Lanka is open voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers. De voorwaarden zijn wel iets verschillend, maar er is voor beide groepen geen quarantaine eis en ook geen minimum aantal dagen.

“Volledig gevaccineerde” reizigers kunnen in elk type accommodatie verblijven en er is geen PCR-test bij aankomst vereist. ‘Niet-volledig gevaccineerde” reizigers verblijven in een ‘Flexibele bio-bubble’ met alle faciliteiten van de hotels ter beschikking gesteld en de mogelijkheid om goedgekeurde toeristische bezienswaardigheden te bezoeken gedurende 7 nachten/8 dagen. Daarna zijn ook zij vrij om in het land overal te komen en te reizen. Niet gevaccineerde reizigers moeten naast een visum ook een Covid polis afsluiten ($12) en een PCR test bij aankomst ($40). Deze sluit u af bij aanvraag van het visum.

MALEDIVEN

Malediven, de paradijselijke eilandengroep in de Indische oceaan zijn al open sinds juli 2020 voor iedereen, gevaccineerd of niet gevaccineerd. Alle toeristen moeten een negatieve PCR test overleggen bij aankomst, die niet ouder is dan 72 uur. Volledig gevaccineerde reizigers mogen op alle eilanden verblijven, niet gevaccineerde reizigers mogen alleen naar een eiland als 60 % van de inwoners is gevaccineerd of 95 % van de toeristische medewerkers volledig is gevaccineerd of 90 % van de 65+ inwoners is gevaccineerd.

INDIA

Met ingang van 15 november is India voor reguliere vluchten en voor gevaccineerde toeristen weer open. Alle reizigers moeten vooraf een visum aanvragen bij de Indiase ambassade. Om het land binnen te komen, moet u 72 uur voor vertrek een gezondheidsformulier invullen en bij aankomst een negatieve Covid-19 RT-PCR-test doen. Ook moet u een negatief COVID-19-testresultaat dat binnen 72 uur voor aankomst is genomen overleggen. Niet gevaccineerde reizigers zijn wel welkom, maar moeten eerst zeven dagen in quarantaine bij aankomst, ongeacht of ze een negatieve COVID uitslag hebben. Om het toerisme te stimuleren, geeft de Indiase overheid de eerste 500.000 visa gratis af.

NEPAL

Het land is weer helemaal open voor volledig gevaccineerde reizigers. U moet wel een negatief PCR resultaat hebben van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Bij aankomst kunt u dan een “visum on arrival” krijgen. U moet hiervoor het online formulier “International Traveler Online Arrival Form” invullen. Niet gevaccineerde reizigers moeten eerst tien dagen in quarantaine in een hotel op eigen kosten. U mag dan alleen via een officiële Nepalese reisorganisatie het land binnentreden. De agent van Delta Holidays is een officiële reisorganisatie. Ook moet u zorgen dat u vooraf alle permits geregeld heeft voor de trekkings indien die nodig zijn voor bepaalde gebieden.

CAMBODJA

De luchthavens in Cambodja, Siem Reap en Phnom Penh zijn vanaf 15 november weer open voor gevaccineerde toeristen uit de gehele wereld. Bij aankomst moet u een negatieve PCR overleggen die max. 72 uur voor vertrek is afgenomen en bij aankomst moet u nogmaals een sneltest doen, de uitslag krijgt u dan binnen 15-20 minuten en als deze negatief is, mag u vrij reizen in het hele land. Ter plaatse dient u nog een speciale forte verzekering af te sluiten die mogelijke covid kosten ter plekken dekken (ongeacht of u een reis- en ziektekostenverzekering hebt!). De kosten bedragen op dit moment $ 90 per persoon en moet worden afgesloten voor iedereen! U kunt alleen een visum online kopen. Visum on arrival is (nog) niet mogelijk. Niet gevaccineerde toeristen moeten (helaas) nog 14 nachten in quarantaine. Er zijn nog een aantal zaken onduidelijk:

  • als iemand positief test bij aankomst, moet deze persoon direct in quarantaine. Het is niet duidelijk of dit dan ook geldt voor alle reizigers in het vliegtuig, enkel in de omgeving of gezinsleden/medereizigers uit hetzelfde gezelschap.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn (in principe) niet gevaccineerd. Het is niet bekend of ouders die wel gevaccineerd zijn en met hun kinderen op vakantie willen in Cambodja, of dit mogelijk is.
  • Kan de forte verzekering vervallen indien u kunt aantonen voldoende dekking te hebben voor covid gerelateerde kosten?
  • Hopelijk komt op bovenstaande vragen snel een antwoord. Ik zal de website hier dan ook updaten!

VIETNAM

Het land is nog steeds niet open voor toeristen. Verwachting is dat Noord Vietnam in december open gaat en het zuiden in het begin van 2022. Het is nog niet mogelijk om een visum of invitationletter aan te vragen.

BHUTAN

Bhutan is sinds 1 september jl. open, maar er gelden nog strenge inreismaatregelen. U mag Bhutan alleen in als u geboekt heeft bij een erkend Bhutanees reisagentschap. De agent van Delta Holidays voldoet hieraan. U moet beschikken over een negatieve COVI test die niet ouders is dan 72 uur voor vertrek, maar volledig gevaccineerde reizigers moeten nog wel 14 dagen in quarantaine. Niet gevaccineerde reizigers moeten 21 dagen in quarantaine.

FILIPIJNEN

De Filipijnen hanteren drie lijsten voor toeristen met inreismaatregelen, groen, geel en rood. Nederland staat met ingang van 16 november 2021 op de rode lijst, wat betekent dat toeristen uit Nederland, ongeacht hun vaccinatiestatus NIET worden toegelaten.

DROMEN

Azië is een werelddeel waar dromen werkelijkheid worden. Droomt u ook weleens van die witte stranden en blauwe zee? Indrukwekkende regenwouden en oerbossen, indrukwekkende watervallen of een bijzonder wildlife avontuur met tijgers, neushoorns, spookdieren, dolfijnen en/of langoerapen? Actief bezig zijn met raften, fietsen, canyoning, kanoën en trekkings maken? Verblijven bij een lokale familie, kamperen of juist heerlijk luxe? Het verder ontdekken van nieuwe c.q. andere geloofsvormen? Het boeddhisme heeft hier wel een mooie gedachte over: U vindt het echte geluk in het heden. Denk dus niet continu terug aan het verleden en verlang niet te veel naar de toekomst, maar dromen mag wel. En het heden? Dat is het plannen van die mooie reis. De kerngedachte van hindoes is door een goed te leven ze een staat van verlichting kunnen bereiken. Hoe mooi is dat, als u dit zelf kunt ervaren? In Azië en in het bijzonder in India zijn hier enorm veel mogelijkheden voor. Naast alle indrukwekkende tempels, kloosters en kerken, kunt u in Azië ook ongelooflijk lekker eten. Het eten is niet alleen rijst, maar heerlijke groentecurries, visgerechten, soepen, het is teveel om allemaal op te noemen. De “foodies” komen absoluut aan hun trekken in Azië. Azië het meest veelzijdige werelddeel!

REIS OP MAAT AANVRAGEN

Gelukkig komen er steeds meer reisaanvragen binnen. Helaas kan ik nog niet voor alle landen een goed advies maken, want zolang landen dicht zijn en er nog geen zicht is op een eventuele opening zodat de reis door kan gaan, zal ik deze bestemming nog niet boeken, want na 20 maanden annuleren, annuleren en annuleren en de teleurstelling dat een reis niet door kan gaan, wil ik nu geen loze beloftes meer maken.

Maar ik denk graag in oplossingen en niet in wat niet kan, want er is steeds meer mogelijk. De reizen die in 2020 en 2021 zouden plaats vinden maar door corona werden geannuleerd zijn omgeboekt naar 2022. Lekker wegdromen bij een geweldig verre reis, de voorpret die er weer is, we hebben het allemaal keihard nodig. Dromen die straks weer herinneringen zijn, ik, Erica Dankmeijer van Delta Holidays, helpt u daar graag bij.

Stuur een mail naar info@delta-holidays.nl of bel 030-6055599 of appen mag ook: 06-20122649

U mag ook langskomen, maak een afspraak en samen met u stippel ik dan de mooiste reis uit! En als u niet in de buurt van Nieuwegein woont, is een zoomsessie ook mogelijk!

DE MOOISTE REIZEN NAAR AZIË

DEZE LANDEN ZIJN OPEN!

SRI LANKA RONDREIZEN

4 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.