fbpx

Bhutan Natuur

BHUTAN HIMALAYA

Bhutan, diep genesteld in de Himalaya, is een schat aan biologische diversiteit met een ongeëvenaarde rijkdom aan flora en fauna dankzij de verschillende hoogte- en klimatologische omstandigheden in het land. Dit fragiele ecosysteem is onbedorven gebleven dankzij de instandhoudingsinspanningen van het Bhutanese volk en de regering. Tegenwoordig is 60% van de totale oppervlakte van het koninkrijk aangewezen als beschermd natuurgebied.  Met een natuurreis naar Bhutan bevindt u zich dan ook in een paradijs. 

Imposante bergen die als als reuzen van 7000 meter en hoger over het land waken en bedekt zijn met de eeuwige sneeuw, beboste berghellingen vormen in Bhutan het decor van wilde rivieren en steile kloven.

De rijke flora, meer dan 5500 soorten planten en 600 soorten orchideeën zijn er te vinden. De nationale bloem van Bhutan is de blauw klaproos.

Ook de fauna is bijzonder, meer dan 700 vogels zijn te bewonderen in Bhutan, waarbij de zwartnekkraanvogel een bijzondere verschijning is. Het dier heeft zilvergrijze veren, een zwarte hals en een rood kapje op het hoofd. Deze vogel komt naar Bhutan om te overwinteren.

Grote delen van het land zijn nog onbekend en onontdekt, de Bhutanezen geloven namelijk dat er Goden in de heilige bergen wonen  en daarom worden er geen toeristen in bepaalde gebieden toegelaten. De natuur is daarom een belangrijk onderdeel in het leven van een Bhutanees. De natuur is ook intact gebleven door het Boeddhisme: alle levende wezens zijn afhankelijk van elkaar en dienen gerespecteerd te worden.

Een groot deel van het land is beschermd en de biologische corridor tussen de natuurgebieden heeft bijgedragen dat bedreigde diersoorten zoals de tijger, nevelpanter, rode panda en de zwarte beer hier beter kunnen overleven. De kans om deze dieren te zien is klein, maar het komt de dieren ten goede omdat zij met rust worden gelaten.

Wat zijn de mooiste plekjes in Bhutan en wat zijn de niet te missen bezienswaardigheden? De mooiste berg van Bhutan is voor velen de Jomolhari, in het zuidwesten van het land. De Gangkhar Puensum in het centrale noorden is de op een na hoogste berg van Bhutan (7.541 m) en werd nog nooit beklommen. Daarmee is het de hoogste, nog niet beklommen berg ter wereld.

In het centrale gedeelte van Bhutan bevinden zich de Black Mountains. Daarnaast zijn er enkele prachtige nationale parken en natuurgebieden:

BHUTAN NATUUR

ROYAL MANAS NATIONAL PARK

Het oudste nationale park van Bhutan

Lees verder

JIGME SANGYE WANGCHUCK NATIONAL PARK

Voorheen de Black Mountains

lees verder

JIGME DORJI NATIONAL PARK

Het grootste beschermde natuurgebied in Bhutan

Lees verder

GANGTEY & PHOBJIKHA VALLEI

De vallei waar de zwartnekkraanvogel overwintert

Lees verder

HAA VALLEI

het mooiste en meest afgelegen gebied

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.