fbpx

Haa Bhutan

HAA VALLEI

Haa, gelegen ten zuidwesten van Paro en met een oppervlakte van ongeveer 1706 vierkante kilometer, is een van de kleinste Dzongkhags in het land. Haa wordt in het noordwesten wordt het begrensd door Tibet, mnaar u kunt hier niet het land binnen. De naam Haa wordt uitgesproken als “HAH”. Het belangrijkste kenmerk van Haa is de Haa-vallei, een steile noord-zuidvallei met een smalle doorgang. De naam Haa duidt op esoterische verborgenheid. Een andere naam voor het district is: “Hidden-Land Rice Valley.” De belangrijkste gewassen die in de vallei worden verbouwd zijn rijst, tarwe en gerst. Andere marktgewassen zoals aardappelen, appels en chilipepers worden ook verbouwd door boeren op de vallei, langs terrasvormige hellingen en in enkele van de meer toegankelijke zijdalen.  

TORSA STRICT NATURE RESERVAAT

Deze kleine regio is een van de mooiste en meest afgelegen gebieden in het koninkrijk, versierd met ongerepte alpenbossen en rustige bergtoppen. De regio omvat het Torsa Strict Nature Reservaat, een van de ecologisch beschermde gebieden van Bhutan. Het Torsa Strict Nature reservaat is via een biologische corridor verbonden met het Jigme Dorji National Park, dat dwars door de noordoostelijke helft van het Haa-district loopt. 

Torsa is een van de beroemdste toeristische attracties omdat het het enige natuurreservaat ter wereld is dat niet aangetast is door menselijke bewoning. Het is versierd met prachtige alpine en brede bladerenboombossen, waardoor het een favoriete trekkingroute in Bhutan is. De naam is ontstaan ​​uit de rivier de Toorsa die vanuit Tibet doordringt. Het natuurreservaat is ook een woonplaats voor vele soorten bedreigde flora en fauna, waaronder de Roodhalsneushoornvogel.

FAMILIE DORJI

Haa is het voorouderlijk huis van de koningin-grootmoeder en de illustere familie Dorji. In 2002 werd de vallei opengesteld voor buitenlands toerisme, maar de toeristische bronnen zijn hier veel minder ontwikkeld in vergelijking met de districten Paro, Thimphu en Bumthang. Desondanks is het absoluut de moeite waard om deze vallei te bezoeken. U krijgt hier meer van de traditionele manier van leven te zien dan in de andere districten, vergelijkbaar met het oosten van Bhutan. Grote hotels en ingrijpende aanpassingen voor het toerisme zult u hier ook niet aantreffen omdat de Bhutaanse regering de rustieke charme van de oude wereld wil behouden. Een schilderachtig landschap, een gevoel van totale rust en uitstekende fiets- en wandelmogelijkheden zijn dan ook de geweldige kenmerken van de vallei.  

De rit naar de Haa-vallei gaat over de 3,988 meter hoge Chele-la-pas. In de winter hebt u een prachtig uitzicht hebt op de berg Chomolhari en Jichu Drakey.  Bovenop deze Chele La pass kunt u een prachtige wandeling maken door de blauwe dennen- en rododendronbossen en de hooglanden die erg geliefd zijn bij yaks en bezaaid zijn met azalea’s en edelweiss.

Hier vindt u ook de Kila Goempa, een nonnenklooster met 30 nonnen. Kila Goempa is ook het oudste nonnenklooster in Bhutan. Kila Goempa werd aanvankelijk in het begin van de negende eeuw opgericht door Drupthob Chhoeje Norbu en Drupthob Temba als een meditatiesite. Na te zijn verwoest door vuur, werd Kila Goemba gereconstrueerd door de 25e Je Khenpo, Sherub Gyeltshen. U kunt hier in gebed met de nonnen of hun zegen ontvangen onder het genot van een kopje thee. Een bijzondere plek om tot rust te komen en de inspirerende reis in Bhutan in gedachten nog een keer te beleven of te genieten van een heerlijke meditatie.

HAA ZOMERFESTIVAL

De Haa vallei zelf is de thuisbasis van een aantal nomadische herders en organiseert jaarlijks een zomerfestival dat hun unieke levensstijl en cultuur laat zien. Het festival is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de tradities en onveranderde levensstijl van nomadische Bhutanese herders, en om de heerlijke Haapi-keuken te proberen.  

HAA STAD 

De stad is gebouwd langs de Haa Chhu-rivier en kan worden onderverdeeld in twee verschillende sectoren, het noordelijke deel van de stad heeft de centrale bazaar, de belangrijkste winkels en restaurants, terwijl de zuidelijke helft van de stad wordt bezet door een IMTRAT-kamp (Indian Military Training Team) en een Bhutaans legertrainingskamp. Vrij uniek, want de Wangchulo Dzong bevindt zich in de IMTRAT-compound. Dit is een van de nieuwere Dzongs die in 1913 is gebouwd. 

RONDREIZEN BHUTAN & INDIA & NEPAL

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.