fbpx

Jigme Dorji Nationaal Park

JIGME DORJI

Met een oppervlakte van 4,349 km2 is het Jigme Dorji National Park het grootste beschermde gebied in Bhutan. Het is een van de biologisch meest rijke gebieden in de oostelijke Himalaya-regio en strekt zich uit van warme breedbladige bossen tot permanente ijsvelden en gletsjers aan de noordwestelijke grens van Bhutan.  

De moessonregens en een gevarieerd topografisch verloop, van iets meer dan 1.000 meter tot meer dan 7.000 meter boven zeeniveau, zijn verantwoordelijk voor deze rijke diversiteit aan planten en dieren en indrukwekkende vergezichten. 

HOOGTEZIEKTE 

Heilige pieken zoals Jomolhari, Tsherimgang en Jichu Drakey zijn prominente herkenningspunten in het park. Gletsjers en gletsjermeren liggen verspreid in de bergen en vormen belangrijke hoofdwateren voor enkele van de belangrijkste rivieren van Bhutan. 

Aangezien het park dus grotendeels op grote hoogte ligt, kunt u te maken krijgen met hoogteziekte.  Zorg er dan ook voor dat u hier goed op voorbereid bent. Neem de tijd om steeds hoger het park in te gaan en zorg voor voldoende drinkwater onderweg. Er zijn eventuele medicijnen die u in kunt nemen om hoogteziekte te voorkomen, maar beter is om het een rustdag in te lassen als u plannen hebt om omhoog te gaan.  

MOUNT JOMOLHARI 

De piek van deze berg ligt op maar liefst 7326 meter en staat op de grens van China, Bhutan en Tibet. De piek wordt als heilig gezien voor de Tibetaanse boeddhisten. Op de zuidelijke helling van de berg staat de Jomolhari Tempel. Andere bijzondere plekken rondom de piek zijn Gyalwa Lorepa, Milarepa en de Tsheringma ‘spirit lake’. Al deze bezienswaardigheden zijn te bereiken tijdens trekkings door het door het park. Ook wordt hier ieder jaar het Jomolhari Mountain Festival gevierd, een tweedaags evenement met een prachtig thema: de cultuur van de gemeenschappen die samenleven met de natuurlijke wonderen die hen omringen, de natuur maar in het bijzonder de ongrijpbare, maar elegante sneeuwluipaard! Deze met uitsterven bedreigde kat gedijt goed in de regio, want dit is aangetoond door de verschillende camera’s die in het gebied zijn opgehangen om het luipaard te volgen en hun leefgebied in kaart te brengen.  

MOUNT JITCHU DRAKE 

Voor de echte avonturiers is de Mount Jitchu Drake een geweldige uitdaging. Mount Jitchu Drake heeft een dubbele top, met de lagere top naar het zuiden. De hoogte wordt op verschillende manieren aangegeven als 6.714 meter, 6.789 meter, 6.797 meter, 6.970 meter of 6.989 meter omdat er verschillende bronnen zijnDe berg is opgedragen aan een Tutelary Deity (De godheid of geest die de voogd, beschermheer of beschermer is van deze berg).  

GASA DZONG 

Gasa is een toeristische bestemming geworden vanwege de ongerepte bossen en de uitzonderlijk mooie ligging van de Dzong. Een smalle weg van Punakha, die grotendeels onverhard is, reikt tot aan de Dzong en wordt nu verlengd tot aan Laya. De Gasa Dzong (Gasa Tashi  Tongmon Dzong) werd in 1646 door Zhabdrung gebouwd om de overwinningen op de Tibetanen te herdenken en verdedigde het land later tegen verschillende invasies in de 17de en 18de eeuw. De dzong ligt op een hoogte van 2850 meter en vanaf hier hebt u een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. Gasa is ook beroemd om zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen, gelegen op ongeveer 2 uur lopen onderaan de bergkam.  

SAFARI 

Het is mogelijk om in het Jigme Dorji National park op safari gaan. Het Alpengebied herbergt talrijke bloemen zoals de nationale bloem blauwe klaproos, edelweiss, orchideeën en rododendrons en vele andere. Charismatische diersoorten zoals de sneeuwluipaard, takin, tijger, zwarte beer, blauwe schaap en rode panda bewonen de bossen en bergen van het park. Dit is misschien de enige plek ter wereld waar de leefgebieden van de Koninklijke Bengaalse tijger en sneeuwluipaard elkaar overlappen. Als u naar de gletsjermeren gaat, vindt u een fantastische combinatie van alles wat het park te bieden heeft. De meeste van Bhutan’s meest populaire trekkingroutes zijn te vinden in het Jigme Dorji National Park.

RONDREIZEN BHUTAN & INDIA & NEPAL

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.