fbpx

Jigme Singye Wangchuck National Park

 JIGME SINGYE WANGCHUCK NATIONAL PARK

(voorheen Black Mountains National Park)

Net ten zuiden van Trongsa ligt het Jigme Singye Wangchuck National Park, voorheen bekend als het Black Mountains National Park. Het park is in 1995 opgericht en heeft een oppervlakte van 1.400 km2, en is daarmee het derde grootste park van het land. De hoogtes in het park variëren van 600 meter tot 4925 meter. Een deel van het park ligt in de schilderachtige Phobjikha-vallei, het overwinteringsgebied voor de Zwartnekkraanvogel. Ook andere vogels trekken hier elk jaar vanuit verschillende delen van de wereld naar toe. Er zijn minstens acht wereldwijd bedreigde vogelsoorten, waaronder witbuikreiger en roodhalsneushoornvogel in het park gesignaleerd. Het park is echt een “vogelpark”.  

In dit park zijn totaal maar liefst 450 soorten vogels geregistreerd.  Daarnaast herbergt het park ook andere exotische fauna, waaronder tijgers, Himalaya zwarte beren, sneeuwluipaarden, rode pandas en gouden langoer apen. In totaal zijn er 39 geregistreerde zoogdieren, 270 vogelsoorten, 139 soorten vlinders en 16 vissoorten in het park waargenomen. Hun aanwezigheid hangt af van de hoogte en de bossen van de regio. 

De rijke biodiversiteit is niet alleen terug te vinden in de natuur, maar ook in de geografie. Het park bestaat uit bossen maar ook uit permanente gletsjers. Ook zijn er bijzondere plantensoorten waaronder blauwe papaver, edelweiss, rododendrons en orchideeën. 

De rijke biodiversiteit wordt niet alleen weerspiegeld in de natuur, maar ook in de geografie, bestaande uit zowel warme bossen als permanente gletsjers. Het heeft ook de plantensoorten blauwe papaver, edelweiss, rododendrons en orchideeën. 

De ongerepte omgeving van het nationale park helpt de dieren en planten te gedijen in hun natuurlijke omgeving. De Hara-Chhu-rivier, die door het nationale park loopt, geeft het een dromerige uitstraling. Naast de har-Cchu rivier stromen er nog twee rivieren door het park, de Mangde Chhu-rivier stroomt over de oostelijke grens van het park, van Trongsa naar Tingtibi en het middenwesten van het park heeft de Punatsangchu-rivier. 

Twee winterwandelroutes zijn exclusief ontworpen in het Jigme Singye Wangchuk National Park zodat bezoekers het grootste deel van de natuur kunnen ervaren, de Nabji Korphu route en de Adha Rukha route. De paden zijn relatief eenvoudig en kamperen onder een hemel vol sterren, terwijl u luistert naar de ervaringen van de dorpelingen, die ook deel uit maken van de trekking-expeditie. Het zijn tochten op lage hoogte en laten u de rijke flora en fauna zien, samen met de unieke cultuur van Bhutan. Om bezoekers een kans te geven een kijkje te nemen in de levens van de dorpelingen, is het concept van gemeenschapstoerisme geïntroduceerd. Dit toerisme neemt u mee naar de dorpen in het Jigme Singye Wangchuk National Park, en hiermee krijgt u de kans om de Bhutanese cultuur als nooit tevoren te ervaren. De 5000 mensen die hier in dit park wonen leven vooral van de landbouw en veeteelt.  

1. Nabji-Korphu-route (trektocht van 6 dagen en 5 nachten)

Deze trektocht van een week biedt een korte, gemakkelijke en plezierige reis rond de schilderachtige Trongsa Dzongkhag. Het klimaat is warm want het wandelpad ligt tussen de 1000-1500 meter. Onderweg ziet u een breed scala aan flora en fauna, waaronder de zeldzame Gouden Langoer, Rode Panda’s, Zwarte Beren uit de Himalaya, Resusapen, Neushoornvogels en nevelpanters. Ook krijgt u volop de gelegenheid om kennis te maken met het traditionele plattelandsleven, aangezien u de nachten zult doorbrengen in de dorpen Nabji, Korphu en Nyimshong. Nabji is een idyllisch dorp omgeven door groene rijstvelden en de dorpelingen van Korphu staan ​​bekend om hun gastvrijheid. Bezoekers worden vaak begroet door een Chipdrel-processie en Marchang-ceremonie, praktijken die doorgaans voorbehouden zijn aan royalty’s. Nyimshong is een goede plek om wat van de lokale cultuur te observeren, aangezien de vrouwen vaak culturele shows vol zang en dans voor bezoekers samenstellen. 

Deze trekking is perfect voor bezoekers die het traditionele plattelandsleven uit de eerste hand willen leren kennen en willen ervaren terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van Bhutan. De beste tijd om aan deze trektocht te beginnen is in de winter, tussen oktober en april. 

2. Adha-Rukha-route (5 dagen en 4 nachten trektocht)

Gelegen onder de Wangdue Phrodang Dzongkhag, zijn de dorpen Adha en Rukha uitstekende plekken om inzicht te krijgen in het leven van landelijke Bhutanese boeren. 

Tijdens deze tocht hebt u de keus om te gaan kamperen, maar u kunt ook gaan verblijven bij een van de lokale families. De boeren verwelkomen u graag in hun huizen en laten u graag kennismaken met lokale legendes van zeemeerminnen en oude koningen. De beste tijd voor deze trekking is in de herfst omdat u in de zomer last kunt hebben van bloedzuigers, zandvliegen en muggen.  

FOTO'S JIGME SANGYE WANGCHUCK NATIONAL PARK

RONDREIZEN BHUTAN & INDIA & NEPAL

(INDIVIDUEEL)

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

LIGGING JIGME SANGYE WANGCHUCK NATIONAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.