fbpx

Trashigang

TRASHIGANG BHUTAN

Trashigang, “The Jewel of the East”, ligt in het oosten van het koninkrijk en loopt langs de rand van de Indiase deelstaat Arunachal Pradesh. Het is het grootste district van het land, met een hoogte variërend van 600 m tot meer dan 4000 m. 

De grootste rivier van Bhutan, Dangme Chhu, stroomt door dit district. Trashigang-stad ligt op een schilderachtige heuvel en was ooit een bruisend handelscentrum voor kooplieden die hun goederen wilden ruilen in Tibet. Tegenwoordig is het de kruising van de oost-west snelweg met wegverbindingen naar Samdrup Jongkhar en de Indiase staat Assam. Trashigang-stad is ook de belangrijkste marktplaats voor de semi-nomadische bevolking van Merak en Sakteng, wiens unieke manier van kleden zich onderscheidt van de gewone Bhutanese Gho en Kira. 

SAKTENG WILDLIFE SANCTUARY

Trashigang is de thuisbasis van het Sakteng Wildlife Sanctuary. Het Sakteng Wildlife Sanctuary, een van de tien beschermde gebieden van Bhutan, is gedeeltelijk opgericht om de migoi te beschermen, een soort yeti, in wiens bestaan ​​de meeste Bhutanezen geloven. Het reservaat beslaat het oostelijke derde deel van het district (de gewogs –groepering van plaatsen – van Merak en Sakteng) en is via een biologische corridor verbonden met het Khaling Wildlife Sanctuary in het Samdrup Jongkhar District in het zuiden. 

Trashigang bevat een van de meest gereputeerde hogescholen in het land, het Sherubtse College. Sherubtse College was het eerste geaccrediteerde college in Bhutan, opgericht in 1966 door een groep jezuïeten onder leiding van William Mackey. Vanaf 2003 werd het onderdeel van het nieuw opgerichte Royal University of Bhutan-systeem dat alle openbare postsecundaire scholen in Bhutan omvat.  

TRASIGHANG DZONG 

Trashigang Dzong of ‘The Fortress of the Auspicious Hill’ werd gebouwd in 1659 ter verdediging tegen Tibetaanse invasies. Dit imposante fort is strategisch gelegen hoog bovenop een uitloper met uitzicht op de rivier de Dangme Chu. 

Volgens de legende wordt gezegd dat de binnenvallende Tibetaanse legers bij het zien van de Dzong opmerkten dat de Dzong “niet op de grond” was en daarom noemden ze het een Sky Dzong. Het is al meer dan 300 jaar het politieke bolwerk van Oost-Bhutan. Vanaf het einde van de 17e eeuw tot het begin van de 20e eeuw werd de hele oostelijke regio bestuurd vanaf deze dzong.  

Mount Meru is de locatie van het paleis van de Druk Chhoglay Namgyal, wat zich vertaalt naar “Overwinning van Bhutanezen op vijanden in alle richtingen”. Het is alleen toegankelijk vanuit het noorden, via een smalle weg, langs de rotswanden. Door zijn ligging is Trashigang Dzong een van de meest strategisch geplaatste Dzongs in Bhutan. De huidige Dzong werd in 1936 vergroot door Dzongpon Dopola. 

Deze dzong is ongebruikelijk omdat zowel de administratieve als de kloosterorganen uitkijken op een enkele Dochey (binnenplaats). Binnen zijn een half dozijn Lhakhangs, maar wat u te zien krijgt, hangt af van welke monniken er in de buurt zijn. Op de goenkhang, op de eerste verdieping zijn schilderijen van een yeti te zien, terwijl een andere kapel is gewijd aan de godheid Choegi (Yama) Gyalpo, het toornige aspect van Chenrezig, de beschermer van het geloof, de god van de dood en de koning van de wet, die aan het einde van iemands leven een afweging maakt tussen goed en kwaad. 

TRASHIGANG TSECHU 

De driedaagse jaarlijkse Trashigang Tshechu wordt gehouden in Trashigang Dzong tijdens de 7e tot 11e dag van de tiende maand van de Bhutanese kalender (december). 

De Tshechu wordt bijgewoond door de Brokpa’s, een semi-nomadisch volk dat in de valleien van Merak en Sakteng woont, de Khengpa-gemeenschap en mensen van zover als Samdrup Jongkhar, Pema Gatshel en Trashi Yangtse. 

RADHI VILLAGE 

Het dorp Radhi staat bekend om twee dingen: zijn rijstvelden en de vaardigheid van zijn wevers. Het staat vaak bekend als de ‘Rijstkom van het Oosten’ vanwege de groene rijstvelden die het meeste graan naar oostelijke delen van het land brengen. 

Het dorp heeft ongeveer 200 huishoudens, die allemaal leven van fijne ruwe zijde of bura-textiel tijdens de seizoenen buiten de landbouw. Al het textiel dat in Radhi wordt geproduceerd, is gemaakt met behulp van het traditionele weefgetouw met achterband en traditionele kleurstoffen. Als gevolg hiervan produceert het dorp Radhi een aantal van de meest authentieke, hoogwaardige ruwe zijden textiel die overal in Bhutan te vinden is. 

RONDREIZEN BHUTAN & INDIA & NEPAL

(individueel)

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

LIGGING TRASHIGANG

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.