fbpx

Vervoer Bhutan

TRANSPORT IN BHUTAN

Bhutan is een bijzonder land in Azië, waar u in veel landen met de trein, bus of boot kunt reizen, kan dat in Bhutan niet en kunt u hier alleen reizen met auto én privéchauffeur. In Bhutan kunt u niet op de bonnefooi gaan reizen, dit heeft te maken met de verplichte vergoeding die u per dag moet betalen.  

VLIEGEN NAAR BHUTAN

Vanuit Nederland en België zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Bhutan. U kunt alleen via Nepal (Kathmandu), India (Delhi, Gaya of Calcutta), Bangladesh (Dhaka), Singapore of Thailand (Bangkok) naar Bhutan vliegen. Het is daarom ook erg leuk om Bhutan te combineren met India of Nepal. U kunt naar Bhutan alleen met Royal Bhutan Airlines ook wel Druk Air genoemd vliegen, een van de kleinste luchtvaartmaatschappijen ter wereld met “maar” drie toestellen. Het zal binnenkort worden vergezeld door Tashi Air, de eerste particuliere luchtvaartmaatschappij van Bhutan voor zowel binnenlandse als internationale luchtdiensten. Luchthaven Paro, bij de stad Paro, is de enigste internationale luchthaven van Bhutan. De luchthaven ligt op een hoogte van 2236 meter in een diepe vallei, de Parovallei, op 6 kilometer van de stad Paro zelf. Verder heeft Bhutan ook nog drie binnenlandse luchthavens: Jakar, Yongphulla en Gelephu 

TREIN & OPENBAAR VERVOER 

Bhutan heeft geen spoorwegennetwerk en goed georganiseerd openbaar vervoer is er niet. Ook kunt u hier niet met de boot reizen.  

AUTO MET PRIVÉ CHAUFFEUR 

Bij de verplichte dagvergoeding is ook autohuur met privéchauffeur inbegrepen. Zelf rijden is ook geen optie omdat het niet mogelijk is om een auto te huren, daarbij is bij een georganiseerde reis auto met privéchauffeur inbegrepen. U mag namelijk niet op de bonnefooi reizen in Bhutan.  

De wegen in Bhutan zijn slecht onderhouden en soms maar 2,5 meter breed. Wegmarkering is er nauwelijks en ook vangrails zijn zeldzaam. De wegen slingeren ook vlak langs ravijnen. De gemiddelde snelheid in de bergen ligt erg laag, waardoor er geen grote afstanden kunnen worden afgelegd. Het enige rechte stukje asfalt is de landingsbaan op het vliegveld. 

Door het land is ook maar een “grote” snelweg, die van oost naar west gaat langs de belangrijkste steden. Het verkeer is niet druk, alleen bij de grensovergang met India en rondom Paro en Thimphu is er wel meer verkeer. Bijzonder feit is dat er in Bhutan geen verkeerslichten zijn, op drukke punten wordt het verkeer door een verkeersregelaar geregeld. De chauffeur rijdt u door het mooie, bergachtige landschap naar de verschillende bestemmingen. Van tevoren is alles geregeld, dus u hoeft niet veel na te denken over het vervoer. Ook gaat er een Engelssprekende gids met u mee.  

ANEKDOTE 

In de gehele wereld staat economische welvaart bovenaan, de koning van Bhutan heeft echter gekozen voor ‘Bruto Nationaal Geluk’. Alle wetten en maatregelen zijn gericht om de inwoners zo gelukkig mogelijk te maken, met als gevolg dat er geen economische groei was. Toch zult u alleen nieuwe auto’s op de weg zien. Jaren geleden heeft koning Wangchuck besloten dat de inwoners mochten gaan autorijden, maar de inwoners konden zich dat niet veroorloven, dus er werden heel veel oude auto’s uit India geïmporteerd. De koning vond deze auto’s absoluut niet passen in het prachtige landschap van Bhutan en heeft de belastingregel zo aangepast dat de inwoners wel een nieuwe auto konden aanschaffen.  

RONDREIZEN BHUTAN & INDIA & NEPAL

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.