fbpx

Cambodja bezienswaardigheden

Cambodja is een land met weinig grote steden. Rondom de hoofdstad (Phnom Penh) liggen mooie dorpjes en gehuchten die het land zijn charme geven. Cambodja heeft veel diversiteit in de steden.

STEDEN IN CAMBODJA:

PHNOM PENH

Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja bij de samenvloeiing van de rivieren Mekong en de Tonlé Saprivier. Het is de hoofdstad van het land. De naam betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Phnom Penh is een diverse stad waar armoede en luxe door elkaar gaan en waar kan u ook nog veel historie kunt zien. Voor culture bezienswaardigheden kunt u naar de Killing Fields, Tuol Sleng museum (S21 gevangenis) of naar de vele tempels of musea. Een dagje over een van de vele markten lopen is ook een leuke optie. Lees hier verder over de hoofdstad van Cambodja.

SIEM REAP

Siem Reap ligt in het Noordwesten van Cambodja, op ruim 300 kilometer van de hoofstad Phnom Penh. Het is vooral bekend door de nabijgelegen tempels van Angkor. Dit is ook wat deze stad zijn vele toeristen brengt. Naast de Angkor tempels die u  rond de stad ziet zijn er ook nog ander dingen te bezoeken. Heel leuk is om de stad per fiets of scooter te ontdekken. Wilt u meer rust, dan kunt u naar het achterland waar kleine rustige dorpjes liggen, zoals Kampong Khleang, een (drijvend) dorp op palen. Lees hier verder over Siem Reap

KRATIE CAMBODJA

Het rivierdorpje Kratie ligt aan de Mekong rivier, het plaatsje staat het meest bekend om de Irrawaddy zoetwaterdolfijnen die in de rivier gezien kunnen worden. Daarnaast kunt u in Kratie diverse Franse architecturen zien. Daarnaast is het zeker aangeraden om een fiets te huren een en van de vele fietsroutes doen en kennis te maken met het plattelandsleven in Cambodja. Ook een dagje naar het kleine eilandje Koh Trung is heel gezellig. Kratie is een leuke stop enroute tussen Phnom Penh en Siem Reap

BANLUNG

Banlung ligt in het noordoosten van Cambodja, in de provincie Ratanakiri. Banlung is een ideaal startpunt om de lokale bergstammen te bezoeken en vanaf Banlung kunt u meerdere hiking tours maken naar de kleine dorpjes in de omgeving. Op ongeveer vijf kilometer ten oosten van Banlung ligt het Yeak Laom meer. Dit meer is duizenden jaren geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Momenteel behoort het tot een beschermd natuurgebied van 12.000ha. Voor de rest is Banlung een rustig dorpje dat steeds meer groeit. U komt hier vooral om van de natuur te genieten en het is zeker waard om een van de tours te doen met de lokale bevolking.

KEP CAMBODJA

Het kleine kuststadje Kep ligt in het zuiden van Cambodja en  is een leuke  plaats om te gaan bezoeken. Kep is geen grote plaats, maar staat vooral bekend om verse vis en dan vooral krab. Deze krab kunt u dagelijks op de vismarkt kopen en is in alle restaurantjes te verkrijgen. Vanaf Kep zijn diverse mogelijkheden voor excursies naar de eilanden die voor de kust liggen met paradijselijke stranden, peperplantages, tempels, het nationale park en het leuke maar druk bezochte stadsstrand van Kep door de lokale bevolking.

KAMPOT

Kampot ligt op 25  kilometer afstand van het kleine kust stadje Kep en op 140 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh. In het centrum vindt u een aantal koloniale gebouwen, maar verder zijn er weinig attracties in de stad. Buiten de stad is meer te doen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de diverse peperplantages en zoutvelden.  Op tien kilometer van Kampot liggen de Tuek Chhou stroomversnellingen en de drie grotten Phnom Sorsia, Phnom Chhnork en Rung Damrey Sor. Vanuit Kampot kunt u ook een boottocht maken naar de eilanden Koh Pos en Koh Tonsay. De belangrijkste bezienswaardigheid ligt op 40 kilometer afstand van Kampot en is het Bokor Hill Station. Dit bergstation ligt op 1080 meter in het Bokor National Park, een van de grootste nationale parken van Cambodja. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan de spectaculaire Popokvil watervallen.

BATTAMBANG

Ondanks de op een na grootste stad te zijn, is Battambang een zeer rustige stad. Vergeleken met het aantal toeristen dat Phnom Phen en Siem Reap bezoeken, is het hier relatief vrij rustig. Hierdoor heeft Battambang zijn Cambodjaanse charme behouden. U kunt hier een mooie trip op een bamboe trein maken of het circus Phare Ponleu Selpak bezoeken, waar Battambang om bekend staat

RONDREIZEN CAMBODJA

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

UW EIGEN REIS NAAR CAMBODJA SAMENSTELLEN

vul hier het reis-op-maat formulier in

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.