fbpx

Cambodjaans eten

CAMBODJAANSE KEUKEN

Het eten in Cambodja staat bekend om snel en eenvoudig klaar te zijn. Het heeft veel invloed gehad van de Chinese en Thaise keuken vroeger en dat is nog te zien. Rijst is bijna altijd de basis voor hun gerechten maar ze gebruiken minder kruiden. Het wordt vaak omschreven als simpel maar elegant. Veel gerechten zijn ook vegetarisch

De keuken van Cambodja is misschien minder bekend als zijn wereldberoemde buurlanden Thailand en Vietnam maar, het is nog steeds even lekker.

CAMBODJAANSE GERECHTEN

VIS AMOK

Vis amok is een gerecht waar Cambodja om bekend staat. Het is een romige curry en kan bijna in elk restaurant besteld  worden. De traditionele manier om dit gerecht te maken is door het te koken in bananen bladeren in de vorm van een kom, waar het in geserveerd wordt.

KUY TEAV

Dit is een van de populairste Cambodjaanse street food, Hiermee starten de meeste Cambodjanen hun dag. Kuy Teav ook wel noodlesoep genoemd en kunt u overal krijgen en het is zeker de moeite waard om te proberen.

KRAB

De kleine stad Krep aan de kust, staat bekend om zijn heerlijke krab die elke dag gevangen en verkocht wordt op de krab markt. u kan het overal krijgen maar in Kep is de krab het meest vers. Het wordt meestal geserveerd met Kampot pepper op het menu.

VIS

Het Tongle sap meer is de grootste zoetwater meer van Zuidoost Azië, het brengt veel vis in de Cambodjaanse keuken. Op de Tongle Sap rivier ziet u dagelijks vele vissers diverse soorten vis vangen. Vis is in Cambodja het meest geserveerde vlees bij een Cambodjaans gerecht. Ik zal vooral aanraden om veel verschillend soorten vis te eten, vragen naar wat voor visgerecht zei aanraden wordt vaak beantwoord met het gerecht dat zei het lekkerst maken dus, vind ik altijd een leuke vraag om te stellen.

FRUIT EN GROENTE

Cambodja heeft een grote diversiteit in de groente en fruit die zij in gerechten gebruiken. Naast de gebruikelijke groentes in Nederland gebruiken ze in Cambodja diverse kolen, gember soorten, aubergines, bananenbloemen en meloenen die wij niet kennen.

Als fruit eten ze veel, kokosnoten, mango, papaja, watermeloen en bananen. Maar ook meer onbekenden soorten voor ons zoals sterappel, mangoesten, drakenfruit, rambutan, persimoen, sapodilla, longans, jackfruit en tamarinde pomelo.

DRINKEN

Iedereen die wel is naar Azië is geweest, weet dat thee een van de meeste dingen is dat ze het meest drinken, dat is in Cambodja ook zo. Daarnaast drinken ze veel vruchtensap. Het water uit de kraan is niet drinkbaar. U kunt dit kopen in flesjes water op bijna elke hoek van de straat.

BIER

Cambodja heeft zijn eigen bier, Anchor Bier. Deze moet u ook zeker proberen als u een liefhebber bent van bier.

STREETFOOD

Als u na deze gerechten ook nog iets meer spanning wilt kan je altijd nog wat gegrild streetfood (straatvoedsel) halen. Street food zoals schorpioenen, kakkerlakken, kikkers en tarantula’s koopt u in de stalletjes langs de weg. Laat mij vooral weten wat u er van vond!

INDIVIDUELE RONDREIZEN CAMBODJA

CAMBODJA RONDREIZEN

RONDREIS OP MAAT

STEL UW EIGEN RONDREIS SAMEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.