fbpx

Beste reistijd Cambodja

KLIMAAT CAMBODJA

Cambodja kent 2 seizoenen, het regenseizoen van mei tot half november en een droog seizoen van half november tot april. Het klimaat is tropisch warm het gehele jaar.
De beste tijd om te reizen is van november tot en met februari, dan is het in Cambodja het koelst, droogst en zonnigst. Maart en april zijn ook prima, maar dan valt er al wel meer regen.
In de maanden mei en juni kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden. Voor het strand is dit prima, om activiteiten te ondernemen erg warm!
In de zomervakantie kunt u ook goed reizen ondanks het regenseizoen, maar deze buien zijn kort maar krachtig en vaak aan het einde van de middag.

VOORDELEN REIZEN IN HET REGENSEIZOEN CAMBODJA

Het is rustiger, en dat is fijn bij de bezienswaardigheden dat u niet met veel mensen tegelijk binnen bent. Het is goedkoper en de natuur is groener. Ook de watervallen zijn in het regenseizoen veel aantrekkelijker om te zien! En in het regenseizoen is er nog veel meer vers fruit!

RUSTIG SEIZOEN

Als u naar Cambodja wilt met de minste toeristen, dan is februari tot en met half april de beste periode. December en januari zijn erg druk vanwege de (wereldwijde) kerstvakantie en zomervakantie van mensen uit Oceanië (Australië, Nieuw Zeeland enz).

KLIMAAT CAMBODJA

Hieronder ziet u het overzicht wanneer u het beste kunt gaan.

KLIMAAT SIEM REAP

Siem Reap is het hele jaar door goed te bezoeken. Neem in de regenperiode een regenjas of poncho mee. In april en mei kan het erg warm zijn. Sta dan extra vroeg op om de tempels te bezoeken.

KLIMAAT PHONM PENH

Phnom Penh kunt u het beste bezoeken van november tot en met maart. In het regenseizoen is de luchtvochtigheid erg hoog wat een benauwd gevoel kan geven. September en oktober zijn de minste maanden in verband met veel regen.

BESTE REISTIJD CAMBODIAANSE KUST

Cambodja heeft 440 kilometer prachtige kustlijn en paradijselijke eilanden. Voor het strand is het belangrijk dat u te maken heeft met zonnig weer. Hiervoor geldt dat u het beste kunt verblijven in de droge periode van november t/m mei. In april en mei is het extra fijn om bij het strand te toeven, omdat temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden. In de zomer kan er aan het eind van de middag een flinke bui vallen, maar deze zijn over het algemeen kort en krachtig.

RONDREIZEN EN EXCURSIES CAMBODJA

Excusies Siem Reap

2 tours

Excursies Phnom Penh

2 tours

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

STEL UW EIGEN RONDREIS NAAR CAMBODJA SAMEN

vul het reis-op-maat formulier in

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.