fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Cambodja bezienswaardigheden

Cambodja is een land met weinig grote steden. Rondom de hoofdstad (Phnom Penh) liggen mooie dorpjes en gehuchten die het land zijn charme geven. Cambodja heeft veel diversiteit in de steden.

STEDEN IN CAMBODJA:

PHNOM PENH

Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja bij de samenvloeiing van de rivieren Mekong en de Tonlé Saprivier. Het is de hoofdstad van het land. De naam betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Phnom Penh is een diverse stad waar armoede en luxe door elkaar gaan en waar kan u ook nog veel historie kunt zien. Voor culture bezienswaardigheden kunt u naar de Killing Fields, Tuol Sleng museum (S21 gevangenis) of naar de vele tempels of musea. Een dagje over een van de vele markten lopen is ook een leuke optie. Lees hier verder over de hoofdstad van Cambodja.

SIEM REAP

Siem Reap ligt in het Noordwesten van Cambodja, op ruim 300 kilometer van de hoofstad Phnom Penh. Het is vooral bekend door de nabijgelegen tempels van Angkor. Dit is ook wat deze stad zijn vele toeristen brengt. Naast de Angkor tempels die u  rond de stad ziet zijn er ook nog ander dingen te bezoeken. Heel leuk is om de stad per fiets of scooter te ontdekken. Wilt u meer rust, dan kunt u naar het achterland waar kleine rustige dorpjes liggen, zoals Kampong Khleang, een (drijvend) dorp op palen. Lees hier verder over Siem Reap

KRATIE

Het rivierdorpje Kratie ligt aan de Mekong rivier, het plaatsje staat het meest bekend om de Irrawaddy zoetwaterdolfijnen die in de rivier gezien kunnen worden. Daarnaast kunt u in Kratie diverse Franse architecturen zien. Daarnaast is het zeker aangeraden om een fiets te huren een en van de vele fietsroutes doen. Ook een dagje naar het kleine eilandje Koh Trung is heel gezellig.

BANLUNG

Banlung heeft een van de mooiste omgevingen van Cambodja, het ligt in het noordoosten van het land in de provincie Ratanakiri. Vanaf Banlung kunt u meerdere hiking tours dan naar kleine dorpjes waar bergvolkeren leven. Voor de rest is Banlung een rustig dorpje wat steeds meer groeit. U komt hier vooral om van de natuur te genieten en het is zeker waard om een van de tours te doen met de lokale bevolking.

KEP

Het kleine kuststadje Kep ligt in het zuiden van Cambodja en  is een leuke  plaats om te gaan bezoeken. Kep is geen grote plaats, maar staat vooral bekend om verse vis en dan vooral krab. Deze krab kunt u dagelijks op de vismarkt kopen en is in alle restaurantjes te verkrijgen. Vanaf Kep zijn diverse mogelijkheden voor excursies naar de eilanden die voor de kust liggen met paradijselijke stranden, peperplantages, tempels, het nationale park en het leuke maar druk bezochte stadsstrand van Kep door de lokale bevolking.

KAMPOT

Kampot ligt op 25  kilometer afstand van het kleine kust stadje Kep, dus veel dingen die u daar kunt bezoeken kan vanaf Kampot ook, waaronder diverse peperplantages. Maar omdat Kampot iets groter is, kunt u hier wel meer doen. Huur een fiets en verken het gezellige stadscentrum. Ook de markt is erg leuk. In de nabije omgeving kunt u ook wandelen en kajakken.

BATTAMBANG

Ondanks de op een na grootste stad te zijn, is Battambang een zeer rustige stad. Vergeleken met het aantal toeristen dat Phnom Phen en Siem Reap bezoeken, is het hier relatief vrij rustig. Hierdoor heeft Battambang zijn Cambodjaanse charme behouden. U kunt hier een mooie trip op een bamboe trein maken of het circus Phare Ponleu Selpak bezoeken, waar Battambang om bekend staat

RONDREIZEN EN TOURS CAMBODJA

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

UW EIGEN REIS NAAR CAMBODJA SAMENSTELLEN

vul hier het reis-op-maat formulier in