fbpx

 Mooiste stranden van Cambodja

MOOISTE STRAND CAMBODJA

Cambodja staat niet bekend om hun stranden, al hoewel ze wel een paar mooie stranden hebben waar u lekker kunt relaxen en genieten van de zon met een heerlijk uitzicht op het witte strand en blauwe zee.

Cambodja heeft meer dan 60 kleine eilandjes waar u heen kan. De eilanden beginnen met het woord Koh dat staat voor eiland. Op sommigen eilandjes kunt u verblijven in een huisje voor minder van een paar euro per dag.

KOH RONG EILAND

Koh Rong is de ultieme bestemming om even helemaal te ontspannen in Cambodja. Het eiland is rijk aan mooie stranden, groene jungle en er zijn tientalle leuke restaurants en bars te vinden. Lange tijd was Koh Rong een ‘off the beaten track’ bestemming maar de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen. Een groep investeerders heeft de opdracht gekregen om Koh Rong te veranderen in een “tweede” Bali. Maar geen zorgen, Koh Rong is nog steeds paradijselijk.

LONG BEACH

Long Beach is het langste strand op Koh Rong. Door de investeringsmaatschappij worden hier veel nieuwe (grote) resorts gebouwd, maar ondanks deze bouw is het nog steeds het mooiste strand van Koh Rong. De andere naam van Long Beach is Sok San Beach.

PALM BEACH

Dit strand doet zijn naam eer aan, want het strand staat vol met palmbomen. Vanaf het strand kunt u hier genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt dit strand alleen bereiken per boot, want er zijn geen wegen naar dit strand.

4K BEACH

Het meest tropische strand van Koh Rong is 4K Beach. Een strand van vier kilometer lang zonder faciliteiten op een enkel restaurantje na. Indien u buiten het regenseizoen komt is 4K beach een hagelwit strand en is de zee helderblauw. In het regenseizoen is het water groen. U bereikt het strand met een korte wandeling van ongeveer 14 minuten vanaf het dorpje Koh Tuich Village, het dorp waar de ferry aankomt vanaf Sihanoukville.

Naast bovenstaande stranden zijn er nog 25 prachtige stranden op Koh Rong.

KOH TONSAY EILAND – KONIJNENEILAND

Vanuit Kep vertrekt de boot naar Koh Tonsay en met 30 minuten varen bereikt u het eiland. Het eiland is slechts 2 km² groot en heeft twee prachtige, witte stranden.
In de 20-er jaren van de vorige eeuw had Koh Tonsay het eerste strandresort in Cambodja. Er waren toentertijd zandwegen voor karren en er waren houten hutjes. Deze zijn inmiddels verdewenen door het weer en de oorlog die is gevoerd door de Rode Khmer. Er wonen nu slechts zeven Khmer families op het eiland, die alles beheren: strandhutten en restaurantjes. Zij leven ook van de visvangst en de opbrengst van de kokosnootpalmen. U kunt hier tegenwoordig wel weer overnachten in kleine houten hutjes. De meeste mensen bezoeken het eiland voor één dag.

KEP BEACH

Kep was de topbestemming aan zee van Cambodja totdat het in de jaren zestig van de vorige eeuw werd overschaduwd door Sihanoukville (en kort daarna decennia van burgeroorlog). Het huidige Kep wordt tegenwoordig weer ontdekt door de toeristen en de lokale bevolking die willen ontsnappen aan de Cambodiaanse drukte. Veel lokale familie bezoeken dit strand om te picknicken in de schaduw of om gezellig met de familie samen te komen aan de rand van dit mooie strand. Het witte zand komt van Otres Beach van Sihanoukville.

CORAL BEACH – KOH TA KIEV EILAND

Het eiland Koh Ta Tiev blijft een perfect bijna niet verandert strand. Waar palmbomen zacht wapperen in de wind en mensen rustig zwemmen door het heldere blauwe water. U kunt alleen gestoord worden door houten vissersboten.

RONDREIZEN CAMBODJA

BIJ ALLE REIZEN KUNT U EEN STRANDVERLENGING BOEKEN

CAMBODJA

6 tours

REIS OP MAAT

STEL UW EIGEN REIS SAMEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.