fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Natuur Cambodja

NATIONALE PARKEN CAMBODJA

Cambodja staat bekent om zijn ongerepte natuur een grote biodiversiteit, dit vindt u terug in de vele natuurparken. Cambodja heeft ook een grote diversiteit aan fauna, en de nationale parken zijn om de natuur en ook de dieren te beschermen.

DIT ZIJN DE ZEVEN MOOISTE NATUURPARKEN

NATIONAAL PARK VIRACHEY

Dit nationaal park ligt in het noordoosten en is een van de twee parken van de ASEAN Heritage in Cambodja. Al hoewel het beschermd is, wordt het erg bedreigd door illegale houtkappingen in de regio. Het grenst aan Vietnam en aan Laos dus bij een doorreis door Cambodja komt u hier niet meteen in de buurt. Het park is 3380 km2 groot en heeft een grote diversiteit aan fauna, watervallen en bergen, waarvan sommigen watervallen hoger zijn dan 100 meter. De kans is klein hier dat u hier tijgers, luipaarden en beren ziet, maar de neushoornvogels, ibissen en andere zeldzame vogels kunt u misschien wel spotten en horen.

PREAH MONIVONG NATIONAL PARK

Dit prachtige Nationale park begeeft zich in het zuiden van Cambodja in de Kampot provincie. Het is opgericht in 1993 en is het tweede ASEAN Heritage park van Cambodja. Meeste delen van het park liggen op een hoogte van ongeveer 1000 meter. Het is een zeer populaire toeristenattractie en het hoogste standbeeld van het land van Lok Yeay Mao is hier ook aanwezig.

KEP NATIONAAL PARK

Het kust plaatsje Kep is meer dan alleen relaxen en genieten van de Krab en het lekker weer. Hier kunt u ook verschillende trekkingen doen met een mooi uitzicht op de zee. Er zijn verschillende routes en paden voor u gemaakt om lekker in rond te dwalen.

 

NATIONAL PARK PHNOM KULEN

Dit nationale park ligt bij de Phnom Kulen berg in de Siem Reap provincie. Het is leuk om een dagje hier naartoe te gaan, vanaf Siem Reap duurt het ruim een uur rijden om er te komen. Het mooiste is het uitzicht bovenop de berg van Kulen. Daarnaast kunt u op de berg ook prima picknicken sinds er ook hangmaten en gebouwtjes zijn om lekker in de schaduw te zitten.

KIRIROM NATIONAAL PARK

Als u zich in de hoofdstad bevindt en u wilt even weg van de drukte en de hitte, dan is het Kirirom Nationaal park een goede keuze. Dit Park ligt aan de voet van het Olifantengebergte op ongeveer drie uur rijden van Phnom Penh. U kunt er prachtige wandelingen maken door de naaldbossen en u heeft een prachtig uitzicht op het Cardamom gebergte.

 

BOTUM SAKOR NATIONAL PARK

Dit park ligt in het zuidwesten van Cambodja aan de golf van Thailand. Met een oppervlakte van 1834 km2 is dit een van de grootste nationale parken van Cambodja. Het park ligt op een schiereiland en wordt omringd door stranden en mangroves. Daarnaast leven ook veel wilden dieren in dit park die u kunt spotten.

REAM NATIONAL PARK

Ream National park ligt op 18 kilometer vanaf Sihanoukville. Het Ream National Park is een plek waar woorden geen recht aan kunnen doen. Met enkele van de meest exotische dieren op aarde, waarvan er vele op de met uitsterven bedreigde lijst staan, zult u beesten van allerlei soorten tegenkomen die u nergens anders zult zien. Dankzij dit reservaat zijn deze dieren niet uitgestorven, waardoor de wereld de gave heeft om ervan te genieten als onderdeel van het ecosysteem van onze planeet. Helaas is de stad Sihanoukville omgetoverd in een Chinees uitgaansresort, waar Chinese hotelketens en casino’s domineren. Hierdoor zijn deze havenstad en strandbestemming helemaal niet meer de idyllische strandbestemming die het ooit was, wat zeer teleurstellend is.

INDIVIDUELE RONDREIZEN CAMBODJA

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

Stel uw eigen rondreis samen in Cambodja

vul hier het reis-op-maat formulier in