fbpx

Natuur Cambodja

CAMBODJA NATUUR 

Cambodja staat bekent om zijn ongerepte natuur een grote biodiversiteit, dit vindt u terug in de vele natuurparken. Cambodja heeft ook een grote diversiteit aan fauna, en de nationale parken zijn om de natuur en ook de dieren te beschermen.

DIT ZIJN DE ZEVEN MOOISTE NATUURPARKEN

1. VIRACHEY NATIONAL PARK

Dit nationaal park ligt in het noordoosten en is een van de twee parken van de ASEAN Heritage in Cambodja. Al hoewel het beschermd is, wordt het erg bedreigd door illegale houtkappingen in de regio. Het grenst aan Vietnam en aan Laos dus bij een doorreis door Cambodja komt u hier niet meteen in de buurt. Het park is 3380 km2 groot en heeft een grote diversiteit aan fauna, watervallen en bergen, waarvan sommigen watervallen hoger zijn dan 100 meter. De kans is klein hier dat u hier tijgers, luipaarden en beren ziet, maar de neushoornvogels, ibissen en andere zeldzame vogels kunt u misschien wel spotten en horen.

2. PREAH MONIVONG NATIONAL PARK

Dit prachtige Nationale park begeeft zich in het zuiden van Cambodja, in de Kampot provincie. Het is opgericht in 1993 en is het tweede ASEAN Heritage park van Cambodja. ASEAN Heritage Parks (AHP) zijn geselecteerde beschermde gebieden in de ASEAN-regio die bekend staan ​​om hun unieke biodiversiteit en ecosystemen, wildernis en uitstekende waarden op het gebied van natuurschoon, cultureel, educatief, onderzoek, recreatie en toerisme.

De meeste delen van het park liggen op een hoogte van ongeveer 1000 meter. Het is een zeer populaire toeristenattractie en het hoogste standbeeld van het land van Lok Yeay Mao is hier ook aanwezig. Het park staat ook bekend als Nationaal park Phnom Bokor en Nationaal park Bokor. Het park heeft een oppervlakte van ruim 1400 km2.

3. KEP NATIONAAL PARK

Het kust plaatsje Kep is meer dan alleen relaxen en genieten van de Krab en het lekker weer. Hier kunt u ook verschillende trekkingen doen met een mooi uitzicht op de zee. Net buiten Kep ligt het Kep National Park. Hier kunt u een ronde wandelen van ongeveer 8 km lang. Er zijn verschillende ingangen om het park te betreden. Zorg er wel voor dat u uw eigen eten en drinken meeneemt, want onderweg zijn daar geen voorzieningen voor. Ook belangrijk is dat u uiterlijk om 18.00 uur het park weer verlaten hebt, want er is geen verlichting in het park. Veel exotische vogels, apen en andere kleine dieren kunt u onderweg tegen komen evenals een een paar boeddhistische Wats en geweldige uitzichten over Cambodja (en Vietnam)

4. NATIONAL PARK PHNOM KULEN

Dit nationale park ligt bij de Phnom Kulen berg in de Siem Reap provincie. Het is leuk om een dagje hier naartoe te gaan als afwisseling op de tempels van Angkor. Vanaf Siem Reap is het ongeveer een rijden. Het mooiste is het uitzicht bovenop de berg van Kulen. Daarnaast kunt u op de berg ook prima picknicken sinds er ook hangmaten en gebouwtjes zijn om lekker in de schaduw te zitten. Het park staat ook bekend om de mooiste waterval in Cambodja. Deze “valt ” in twee delen naar beneden en onderaan kunt u heerlijk poedelen in het verfrissende water. Ook de lokale bevolking komt hier graag om verkoeling te zoeken onder de waterval. Alleen zult u hier dus nooit zijn, maar het is er wel gezellig.

5. KIRIROM NATIONAAL PARK

Het Kirirom National Park was het eerste beschermde natuurgebied van Cambodja. Het park heeft de bijnaam: ‘het Zwitserland van Cambodja’. Als u zich in de hoofdstad bevindt en u wilt even weg van de drukte en de hitte, dan is het Kirirom Nationaal park een goede keuze. Dit Park ligt aan de voet van het Olifantengebergte op ongeveer drie uur rijden van Phnom Penh. U kunt er prachtige wandelingen en fietstocheten maken door de naaldbossen. Ook heeft u hier een prachtig uitzicht op het Cardamom gebergte.

6. BOTUM SAKOR NATIONAL PARK

Dit park ligt in het zuidwesten van Cambodja aan de golf van Thailand. Met een oppervlakte van 1834 km2 is dit een van de grootste nationale parken van Cambodja, echter kan slechts 1/3 gedeelte van het park bezocht worden. Het park ligt op een schiereiland en wordt omringd door stranden en mangroves. Daarnaast leven ook veel wilden dieren in dit park die u kunt spotten.  Tegenwoordig komen er steeds minder bezoekers in het park, omdat de nabij gelegen stad, Sihanoukville veranderd is in een stad vol met grote hotels en casino’s. Het “echte” Cambodja-gevoel is hier dan ook helemaal weg.

7. REAM NATIONAL PARK

Ream National park ligt op 18 kilometer vanaf Sihanoukville. Het Ream National Park is een plek waar woorden geen recht aan kunnen doen. Met enkele van de meest exotische dieren op aarde, waarvan er vele op de met uitsterven bedreigde lijst staan, zult u beesten van allerlei soorten tegenkomen die u nergens anders zult zien. Dankzij dit reservaat zijn deze dieren niet uitgestorven, waardoor de wereld de gave heeft om ervan te genieten als onderdeel van het ecosysteem van onze planeet. Ook het Ream National park heeft last van de Chinese overheersing in de omgeving. Een zeer teleurstellende ontwikkeling.

INDIVIDUELE RONDREIZEN CAMBODJA

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

Stel uw eigen rondreis samen in Cambodja

vul hier het reis-op-maat formulier in

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.