fbpx

Phnom Penh, de indrukwekkendste bezienswaardigheden

PHNOM PENH,

HOOFDSTAD VAN CAMBODJA

Phnom Penh is de Hoofstad van Cambodja het ligt in het zuidoosten van het land waar de rivieren de Mekong en de Tonlé Sap rivier Samenvloeien. Phnom Penh is een stad waar de geschiedenis levendig is. De stad staat vol met Rijkdommen uit de Khmer-periode en overblijfselen van de Franse kolonisten.  Phnom Penh heeft ook een donkere kant, een kant waar door de gebeurtenissen van Pol Pot, twee miljoen mensen zijn overleden.

Verken de Stad die ooit de bijnaam “de Parel van Azië” kreeg en ontdek de gruwelheden die hier plaats vonden.

PHNOM PENH BEZIENSWAARDIGHEDEN

TUOL SLENG MUSEUM (S21 gevangenis)

Het Tuol Sleng Museum, een oud middelbaar schoolgebouw dat werd gebruikt als gevangenis, is een van de gruwelijkste dingen die u kunt zien in Cambodja. Hier werden intellectuelen zoals docenten, dokters of mensen die een bril droegen ondervraagd en gemarteld. Daarna werden ze vermoord of afgevoerd naar de Killing fields.

Het Tuol Sleng museum, ook wel S21 gevangenis genoemd hangt vol met foto’s en documentatie van deze gruwelheden om u een meer levendige ervaring te geven. Tijdens de vier jaar (1975-1979) dat de gevangenis in werking was zijn er 14.000 mensen vermoord en hebben het er slechts zeven overleefd. U kunt het beste het Tuol Sleng museum bezoeken samen met de Killing Fields, zo krijgt u een zeer goede indruk van deze locaties.

KILLING FIELDS PHNOM PENH

De lijken van de S21 gevangenis werden naar de Killing Field gebracht en daar in massagraven begraven. Choeung Ek is de grootste Killing Field van de 265 Killing fields in Cambodja. Naast dat de lijken van het S21 gevangenis hier werden gebracht, werden hier ook tienduizenden mensen vermoord waaronder: vrouwen, kinderen en zelfs baby’s.

Bij de Poort van de Killing fields is een monument geplaatst, een toren van meer dan 8000 schedels om de slachtoffers van deze gruwelijke te herdenken. Het is niet de mooiste bezienswaardigheid, maar het is zeker waard om te bezoeken om de geschiedenis van Cambodja beter te begrijpen. Bij Choeung Ek kunt u een audiotour huren en het hele verhaal horen. Er is hier een Nederlandse optie. Dit is zeer confronterend en niet geschikt voor (kleine) kinderen.

ROYAL PALACE PHNOM PENH

De Royal Palace is al sinds 1886 het verblijf van de koning van Cambodja. Het is gebouwd door de toenmalige Koning Norodom. Het Paleis is gemaakt in een schitterend Khmer-architectuur. Het complex is nog steeds in gebruik door de koning, dus u kunt niet het hele complex bekijken, maar nog steeds voldoende. Het Royal Palace is altijd open voor bezoek, behalve als de koning zelf aanwezig is. Naast  het Royal Palace staat ook het huis van de Witte olifant die wordt gebruikt voor Koninklijke aangelegenheden als verjaardagen, trouwerijen en overlijdens. Bij het Royal Palace staat ook de Zilveren Pagode en zijn er mooie tropische tuinen.

ZILVEREN PAGODE

De zilveren Pagode, ook wel het Wat Preah Keo genoemd, betekent: “Tempel van de Smaragden Boeddha”. De naam komt van de 5.000 zilveren tegels waarmee de vloer van de tempel mee is bedekt. De Tempel ligt in bij het Royal Palace en is gebouwd net na de bouw van het paleis in 1892. Zoals bij de meeste tempels in Phnom Penh is een groot deel verwoest door de Rode Khmer in 1975, maar de huidige pagode is nog steeds schitterend om te zien en ook zeker de moeite waard om mee te pakken als u het Royal Palace bezoekt.

NATIONAL MUSEUM PHNOM PENH

Het nationale museum van Cambodja ligt net zoals de Zilveren Pagoda bij het Royal Palace. Dit museum herbergt meer dan duizenden relikwieën uit de oude-Angkor Periode en is daarmee het grootste museum voor culturele geschiedenis en het belangrijkste historische en archeologische museum van het land. Het museum geeft een kijkje in het oppermachtige Khmerrijk van 1000 jaar geleden. In meerdere kamers worden zeldzame voorwerpen en beelden getoond en misschien met wel het meest zeldzaamste standbeeld van de melaatse koning van Siem Reap: een gigantische bronzen beeld van de god Vishnu.

WAT PHNOM TEMPEL

De Wat Phnom is een Pagode dat op een heuvel (Phnom) ligt in het midden van Phnom Penh. Volgens de legende is dit de eerste Pagode in de stad nadat Penh, een vrouw vier Boeddhabeeldjes dicht bij de Mekong rivier had gevonden. Ze bracht ze naar de heuvel (Phnom) terug en later maakte ze er een Pagode (Wat) op.  De Pagode op zichzelf is niet zo heel indrukwekkend, maar het uitzicht van het 27 meter hoge heuvel over de stad is geweldig. Daarnaast is de Wat Phnom een middelpunt van Phnom Penh, met verkopers, bedelaars, ook kunt u hier uw toekomst laten voorspellen.

BEZOEK EEN VAN DE MARKTEN

Phnom Penh heeft verschillende markten die allemaal levendig zijn en een leuke atmosfeer hebben om er doorheen te lopen. U kunt op de markten altijd lekker verse groente en fruit krijgen en daarnaast worden ook veel andere dingen verkocht zoals huishoudelijke producten, sieraden en textiel. Dit zijn de vier markten die ik u kan aanraden:

CENTRAL MARKET

Dit was ooit de grootste markt van Phnom Penh die in het oosten van de stad ligt. Deze markt, wordt ook wel “Phsar Thmei” genoemd, het is een unieke traditionele Aziatische markt. U herkent de markt aan het pand dat volledig in een Art Deco stijl is. Bij de kraampjes verkopen ze van alles van textiel en sieraden tot een lekkere kom noedels of curry.

OLD MARKET

Dit is de meest authentieke en oudste markt van Phnom Penh. Al heel lang komt de lokale bevolking hier hun spullen verkopen en dan in het bijzonder fruit.

PHNOM PENH NIGHT MARKET

Als u een keer in de avond niks te doen heb dan is de nachtmarkt zeker wat voor u. Met de gezellige sfeer kunt u hier lekker rondlopen en de lokale bevolking beter leren kennen. Daarnaast is het eten ook erg smaakvol.

RUSSIAN MARKET

Dit is een unieke markt in Phnom Penh, het staat vooral bekend doordat Russische mensen hier hun spullen kochten. Hier kunt u echt van alles vinden en het is het zeker waard om te bezoeken.

VERKEN PHNOM PENH

Naast deze schitterende bezienswaardigheden is het zeer leuk om de stad verder te verkennen met een tuk tuk. Spreek van te voren een goede prijs af en hij brengt u naar de mooiste plekken. U kunt ook onze leuke Vespa tour reserveren voor overdag of een tour in het nachtleven van Phnom Penh.

INDIVIDUELE RONDREIZEN & EXCURSIES CAMBODJA

Excursies Phnom Penh

2 tours

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

LIGGING PHNOM PENH

REIS OP MAAT NAAR CAMBODJA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.