fbpx

Reizen naar Cambodja met kinderen

Welkom in Cambodja! Misschien denkt u niet meteen aan Cambodja als u aan een verre reis met kinderen denkt, maar Cambodja is heel geschikt om met kinderen door heen te reizen. Het is een prachtig land, met een vriendelijke bevolking en het eten is ook zeer geschikt voor kinderen, niet te pittig en overal zijn westerse gerechten te bestellen in het geval ze niet van Aziatische gerechten houden.

Bij Cambodja denkt u meteen aan Angkor en de vele tempels. Het klinkt saai, maar het wordt heel leuk als u deze tempels gaat bezoeken in een tuk-tuk. Voor kinderen is dat een ervaring op zich! En hoe interessant is het, als ze naast boomwortels staan die over de tempels heen gegroeid zijn die vele malen groter zijn dan henzelf. Of als ze gezichten zien in de tempels, een wierookje mogen branden voor lieve mensen die ze moeten missen of gewoon rond kunnen lopen tussen de bijzondere tempels.

Maar er is meer! Buiten Siem Reap is er een leuk gebied om te fietsen. Bezoek samen de kleine markt, fiets langs de rijstvelden en breng een bezoek aan de drijvende dorpen op palen. Het is iets heel nieuws en ze zullen er nog lang over napraten, want een markt in Cambodja is heel anders dan een markt in Nederland. Er worden heel veel verschillende soorten fruit verkocht wat wij niet kennen in Nederland en ook de manier hoe kip, vlees en vis wordt verkocht zal nog wel even vreemd worden gevonden. Gelukkig hoeft u dit niet te kopen en te eten. De keuringsdienst van waren zal niet blij zijn!

Zeker ook de boottocht over het Tonlé Sap meer is bijzonder, zeker als ze zien dat mensen echt in kleine huisjes wonen op het meer en hier soms maanden niet vanaf komen.

Voor, met name de oudere kinderen is de geschiedenis van Cambodja heel indrukwekkend en zeer leerzaam. Zeker als u een rondtoer maakt in Phnom Penh en een bezoek brengt aan Choeung Ek en Tuol Sleng, twee belangrijke bezienswaardigheden die herinneren aan de gruwelheden uit de periode van Pol Pot.

En zijn uw kinderen gek van dieren? Bij Kratie kunt u een boottocht maken en op zoek gaan naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn.

Cambodja heeft ook heerlijke stranden waar het goed toeven is met kinderen, en tevens een heerlijke afsluiting van de vakantie. In Kep en Kampot kunt u ook nog peperplantages bezoeken, wist u dat peper in drie verschillende kleuren verbouwd (groen, wit en zwart) wordt en dat witte peper de meest speciale is?

En houden de kinderen van actie? Ga dan met de zipline over de bomen “vliegen” over de jungle bij Angkor.

Geniet van al het moois wat dit land te bieden heeft aan eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en heerlijke stranden. De wegen zijn misschien niet in perfecte staat, maar laat u lekker rijden door een chauffeur, zo heeft u de tijd om ook onderweg heerlijk te genieten van de verschillende landschappen en steden.

Het land is in opkomst en de bevolking doet er alles aan om u zich hier thuis te laten voelen!

En om de reis compleet te maken, u doet uw kinderen geen groter plezier dan een hotel met zwembad! Gelukkig zijn deze er in bijna alle plaatsen.

Ook met uw kind(eren) naar Cambodja? Ik ben samen met mijn zoon Roan (2008) in 2018 naar Cambodja geweest en kan u alles uit eigen ervaring vertellen.

 

VERRE REIZEN MET KINDEREN

Alle reizen zijn aan te passen met kinderactiviteiten

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

MET KINDEREN NAAR CAMBODJA?

VUL HIER HET REIS OP MAAT FORMULIER IN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.