fbpx

Siem Reap Cambodja

SIEM REAP

Siem Reap, een gezellige Cambodjaanse stad, in het noordwesten van Cambodja, dankt zijn bekendheid aan de nabijheid van de prachtige tempels van Angkor. Siem Reap is meer dan Angkor, neem ook de tijd om te genieten van de stad zelf en haar bijzondere musea te bezoeken.

HOE KOMT U IN SIEM REAP?

Vanuit Nederland kunt u niet rechtstreeks aanvliegen op Siem Reap. Siem Reap heeft wel een internationaal vliegveld en met één overstap in Hong Kong, Singapore of andere Aziatische stad, kunt u wel naar Siem Reap vliegen. Singapore Airlines, Cathay Pacific en KLM met een partner luchtvaartmaatschappij uit Azië vliegen met 1 overstap naar deze indrukwekkende stad.

BESTE REISTIJD SIEM REAP

Siem Reap is het hele jaar door goed te bezoeken. Neem in de regenperiode een regenjas of poncho mee. In april en mei kan het erg warm zijn. Sta dan extra vroeg op om de tempels te bezoeken.

BEZIENSWAARDIGHEDEN SIEM REAP

TONLÉ SAP

Net buiten de stad ligt het beroemde Tonlé Sap meer, een meer dat 7,5% beslaat van de Cambodjaanse oppervlakte en daarmee een van de grootste zoetwatermeren is in Azië. Het Tonlé Sap meer staat in verbinding met de Mekong Rivier. In het regenseizoen keert de stroomrichting van de Mekong Rivier van zee richting het meer, wat er voor zorgt dat het Tonlé Sap meer in dit seizoen maar liefst 5x zo groot wordt.

Een kwart van de Cambodjaanse bevolking woont aan of op het Tonlé Sap meer in drijvende boten of huizen op palen. Deze huizen vormen zich samen tot de beroemde drijvende vissersdorpjes met drijvende huizen, drijvende markten en zelfs drijvende scholen. De palen zijn metershoog omdat in het regenseizoen het waterlevel wel 12 meter kan stijgen. De drijvende dorpjes op het Tonlé Sap meer zijn een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid. Het dorpje Chong Kneas wordt het meest bezocht omdat deze het dichtst bij Siem Reap ligt, deze is dan wel het meest toeristisch. Een dorp wat meer authentiek is en waar u meer mee krijgt van het leven op en aan het Tonlé Sap meer is Kampong Khleang, op 1,5 uur rijden van Siem Reap, maar absoluut de moeite waard.

ANGKOR

Siem Reap wordt vooral bezocht voor een bezoek aan de tempelstad Angkor, de grootste tempelstad ter wereld. Bij Angkor is Angkor Wat de meest beroemde en bekende tempel.  Deze tempels vallen sinds 1992 onder het UNESCO-werelderfgoed en zijn stuk voor stuk prachtig om te zien.  De tempels die u hier kan vinden zijn onder anderen: Het Angkor Wat, Bayon, Banteay Srei en Ta Prohm. Tempels in goed staat, ruïne tempels en overwoekerde tempels. Het terrein is 162 hectare groot (324 voetbalvelden). Lees hier verder over Angkor.

KILLING FIELDS WAT THMEY

Cambodja telt in totaal ruim 400 killings Fields die gevonden zijn in Cambodja. De meeste bekende is Choeung Ek bij Phnom Penh. Ook bij Siem Reap ligt een killing field, Wat Thmey, waar na onderzoek ook bijna 1,4 miljoen mensen de dood hebben gevonden door vreselijke gruweldaden. Ook hier zijn diverse monumenten met schedels en herinneringsplekken waar u kunt ervaren wat er allemaal voor gruwelijks is gebeurd tijdens het regime van de dictator Pol Pot, eerst als secretaris generaal en later als leider van de communistische partij.

SIEM REAP PUB STREET

Elke avond om 17 uur wordt Pub Street afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer en kan u het gebied alleen te voet verkennen. Dit maakt het tot een prachtige locatie om rond te lopen in de avonduren en te genieten van de Cambodjaanse gezellig- en gastvrijheid. De atmosfeer is hier geweldig en u kunt op heel veel plaatsen lekker eten en drinken onder het genot van gezellige muziek. De Pub Street is zeer gemakkelijk te vinden, in de avond hangen er grote verlichte letters aan de buitenkant dat u zich bij Pub Street bevindt.

CAMBODJA LANDMIJN MUSEUM

Dit is een zeer indrukwekkend museum opgericht door Aki Ra. Aki Ra was een kind soldaat die tijdens de Rode Khmer heerschappij (1975-1979) landmijnen moest neerleggen in de dorpen rondom Siem Reap en Battambang. Na de oorlog heeft hij vele mijnen ontmanteld met keuken en tuingereedschap. In 2008 richtte hij het NGO op, een organisatie die de mijnen onschadelijk maakt. Tegenwoordig hebben ze projecten voor de kinderen en volwassen die slachtoffer zijn geworden van de mijnen. Er is in het museum een school en een bibliotheek, ook wordt er veel gedaan om de kinderen te helpen. Het is zeer indrukwekkend om te zien wat ze hier allemaal doen.

WAR MUSEUM / OORLOGSMUSEUM

Het grootste oorlogsmuseum van Cambodja ligt in Siem Reap, dit oorlogsmuseum geeft een uniek beeld van wat er echt gebeurd is tijdens de oorlogsjaren van Cambodja. Het museum heeft een unieke collectie, waar u oorlogswapens kunt bekijken als tanks, helikopters, gevechtsvliegtuigen, artillerie geweren en nog heel veel meer. Het museum heeft ook vele foto’s die als zeer schokkend én gruwelijk worden ervaren> Het museum is zeer interessant om meer te weten over de geschiedenis van Cambodja en alles wat is gebeurt tijdens het regime van de Pol Pot.

WAT DAMNAK

Niet alleen in Angkor staan heel veel tempels, ook in Siem Reap staan een mooie boeddhistische pagode, Wat Damnak, gelegen aan Wat Bo Road. Dit is de grootste pagode in het centrum van Siem Reap. Het was oorspronkelijk een koninklijk paleis tijdens het bewind van koning Sisowath (1904–1927) voordat het tussen 1975 en 1979 dienst deed als militaire opslagplaats voor de Rode Khmer. Bij de pagode is tegenwoordig een basisschool en school voor jonge vrouwen die opgeleid willen worden tot naaister. Wat Damnak is een plek om het dagelijkse leven van de monniken te ervaren, die ook graag bezoekers rondleiden en hen informeren over het boeddhisme. Het biedt een rustig toevluchtsoord van het bruisende stadscentrum en heeft traditionele Khmer-architectuur, stenen sculpturen van Boeddha, frangipanibomen en een vijver met kleurrijke waterlelies.

 JUNGLE TEMPEL BENG MELEA

Als u na het bezoeken van de Angkor nog meer tempels wilt zien, dan is de Beng Melea zeker een aanrader. Deze Jungle tempel ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van de hoofdtempels van Angkor. Deze tempel brengt uw innerlijke Indiana Jones wel tot leven. Deze tempel is een stuk rustiger dan de tempel van Angkor stad en de tempel lijkt een beetje op Ta Prohm tempel.

CAMBODJA RONDREIZEN

En excursies Siem Reap

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

Excusies Siem Reap

2 tours

LIGGING SIEM REAP

REIS OP MAAT NAAR CAMBODJA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.