fbpx

Duiken Filipijnen

MOOISTE DUIKPLEKKEN FILIPIJNEN

Duiken op de Filipijnen is zeer geschikt voor alle type duikers, voor beginners tot gevorderden. De onderwaterwereld behoort tot een van de mooiste ter wereld! Van oude scheepswrakken tot honderden soorten koraal, de onderwaterwereld van de Filipijnen is ongelofelijk mooi. Naast het prachtige onderwaterleven is er ook boven water heel veel te beleven. U kunt duiken heel goed combineren met parelwitte zandstranden, een vriendelijke bevolking, indrukwekkende bezienswaardigheden en prachtige natuur. Kunt u niet duiken? U kunt overal ook heel goed snorkelen en op de meeste bestemmingen kunt u uw PADI -diploma behalen.

DE ZES MOOISTE DUIKPLEKKEN IN DE FILIPIJNEN:

APO ISLAND DUIKEN

APO Eiland is dé duikspot in de Filipijnen met een mooie, zo niet de mooiste onderwaterwereld van de wereld. In dit gebied vindt u 76 % van de bekende koraalsoorten en hier zwemmen ook meer dan 650 verschillende vissoorten, waaronder diverse koraalrifvissen. U vindt er ook prachtige witte koraalzandstranden, waar u een mooie korte wandeling kunt maken. Ook heel bijzonder is dat het eiland tien riffen voor de kust heeft liggen waar ook diverse schildpadden zwemmen. Lees hier verder over deze riffen en wat u nog meer kunt doen op APO Island.

MALAPASCUA DUIKEN

Malapascua is een klein idyllisch eiland, maar wel met de mooiste duikspots van de Filipijnen. Al jarenlang komen duikers graag naar dit mooie eiland, want het bijzondere is dat u hier bijna dagelijks voshaaien, de Alopias, kunt spotten, maar de zee zit hier ook vol met andere bijzondere vissen zoals haaien, roggen, hamerhaaien en zeepaardjes. U vindt deze voshaaien bij Monad Shoal, een duikstek op ongeveer 25 minuten varen vanaf Malapascua. Naast Monad Shoal zijn er nog een flink aantal die zeer de moeite waard zijn. Er liggen hier verschillende wrakken in het water en Gato Island is ook een niet te missen spot. Tijdens deze avontuurlijke duik is de kans groot dat u de White tip shark zult zien en hier kunt u manoeuvrerem door grotten en tunnels. Helaas is het koraal hier voor een groot deel beschadigd, dat komt door een allesverwoestende orkaan in oktober 2013. Op het eiland zijn ook een aantal goed betaalbare duikscholen. Lees hier verder over Malapascua.

DUIKEN CORON

Naast dat het een prachtig tropisch paradijs is, staat Coron ook bekend om het duiken naar indrukwekkende Japanse schepen die hier in de Tweede Wereldoorlog gezonken zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in dit gebied veel gevochten tussen de Japanners en de Amerikanen. Er liggen in dit gebieden tientallen wrakken waar naar gedoken kan worden. Het is een van de mooiste plekken waar u kunt duiken, want het smaragdgroene water wordt onderbroken door steile rotsen die uit zee oprijzen. Lees hier verder over Coron.

DUIKEN SIQUIJOR

Siquijor is niet het allerbeste eiland voor duikers, u kunt hier wel goed snorkelen. Mocht u toch willen duiken, dan zijn de beste opties bij Sandugan Point en Tambisan Point. Hier zitten de meeste duikscholen en zit er veel koraal en tropische vissen. Bij Paliton Beach zijn er ook nog drie onderzeegrotten aanwezig waar rifhaaien zwemmen. Siquijor is wel geschikt voor nachtduiken. Vanuit Siquijor kunt u ook een excursie boeken naar APO Island, de beste duikspot van de Filipijnen. Lees hier verder wat u nog meer kunt doen op Siquijor.

DUIKEN PALAWAN

Het decor van Palawan wordt gekenmerkt door ongerepte en veelzijdige landschappen, 650 kilometer kust omringd door witte stranden en azuurblauw water, en hiermee is het een Parel in de Filipijnen. Hier vindt u de mooiste duikplekken, ongerepte jungle, een mysterieus grottenstelsel, kleurrijk koraal en bijzondere vissoorten sieren hier de oceaan. Puerto Princesa en El Nido zijn zeer geschikt voor de beginnende duiker. 150 kilometer ten zuidwesten ligt het Tubbahata Reef, een rif dat op de lijst van Unesco staat en waar alleen van maart tot en met juni gedoken kan worden. U moet wel een meerdaagse excursie boeken, want het is zeker 10 uur varen voordat u hier bent. Lees hier verder over Palawan!

MOALBOAL DUIKEN

Moalboal, ligt op het eiland Cebu en staat vooral bekend vanwege zijn mooie duiklocaties, het kleurrijke koraal, zeeschildpadden én het zwemmen met sardines, die hier ruim vijf jaar zitten. Veel duikexcursies gaan hiernaar toe om deze visjes te zien, en dat maakt het duiken hier zo bijzonder. Continu veranderen deze grote scholen vissen van formatie. De sardines zitten gemiddeld op een diepte tussen de 3 en 15 meter. Ideaal voor duikers, maar ook snorkelaars kunnen de sardines ook bekijken. Extra leuk is het, als er een voshaai op de sardines afkomt, maar dat is puur geluk hebben. Voor de kust ligt een koraalrif van ongeveer 11 kilometer die nog grotendeels in tact is. Lees hier verder over Moalboal.

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Bij alle reizen kunt u een duikverlenging toevoegen

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.