fbpx

Centraal Luzon inclusief Manilla – Filipijnen

CENTRAAL LUZON INCLUSIEF MANILLA

Deze “superregio” ligt in het midden van het hoofdeiland Luzon. Bij deze regio neem ik u ook mee naar Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. De thuisbasis van zeven provincies, deze provincies zijn niet alleen “stad”, maar ook natuur en verschillende culturen.

Het gebied boven Manilla, in Bulacan ligt de start van de democratie in de Filipijnen, de bakermat van de nobele helden van het land, nostalgische kerken uit het Spaanse tijdperk, erfgoedhuizen, kleurrijke festivals en zoete lekkernijen.

In Bataan zijn er nog veel herinneringen aan de tweede wereldoorlog. Hier vindt u veel markeringen, heiligdommen en herdenkingsplekken die ingericht zijn om de slachtoffers te eren van deze oorlog.

In Nueva Ecija ligt het begin van het ruige berglandschap van de Cordillera met adembenemende uitzichten. Het berglandschap waar u verder in het noorden de mooiste rijstterrassen van de wereld zult vinden. Hier kunt u de verse carabao’s (waterbuffels) melk proberen.

Pampanga, de “culinaire hoofdstad van de Filipijnen”. Deze provincie was de grootste standplaats van de Verenigde Staten buiten Amerika om. Tegenwoordig is het vooral het zakencentrum van het land met de stad Angeles City, hoofdstad van vermaak.

Aurora, vernoemd naar de vrouw van president Manuel Quezon, is een provincie met een uitgestrekt bosgebied en juweeltjes van stranden die nog niet zijn ontdekte door het massatoerisme.

Tarlac, hier is de thuisbasis van het “Monasterio de Tarlac” met een kleinere versie van het Christus de Verlosser-beeld zoals die ook staat in Brazilië. Deze provincie is ook populair onder de wildwaterkajakkers.

Zambales, een prachtige combinatie van stranden met verlaten baaien en ongerepte berglandschappen.

En tenslotte Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, de plaats waar de meeste reizen voor de Filipijnen beginnen. Een hoofdstad met Spaanse kenmerken, een chaotische stad met koloniale gebouwen, dikke stadsmuren en toeterende jeepneys. Niet de mooiste stad van Azië, maar eentje om rustig te starten aan een geweldige reis door de Filipijnen!

BESTE REISTIJD CENTRAAL LUZON EN MANILLA

Manilla heeft een tropisch klimaat met gedurende het hele jaar hoge temperaturen tussen de 30 en 35 graden Celsius en een relatief hoge luchtvochtigheidsgraad. De periode januari  tot en met april is droog, vanaf mei gaat het steeds meer regenen. In de periode mei tot en met oktober kan het flink nat zijn. Manilla ligt ook in een gebied waar kans is op tyfoons en aardbevingen. Serieuze wateroverlast door grote hoeveelheden regen binnen korte tijd komt vrijwel ieder orkaanseizoen wel een keertje voor in dit gebied. Het warme klimaat van Manila zorgt ervoor dat wanneer het niet regent er een vrijwel permanente staat van zware luchtverontreiniging ontstaat.

STEDEN CENTRAAL LUZON

MANILLA

De hoofdstad van de Filipijnen

Lees verder

CLARK, ANGELES CITY EN MOUNT PINATUBO

Bars, uitgaan, bronnen en een vulkaan

lees verder

TARLAC

Een combi van een klooster met watervallen en raften

lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Centraal Visayas & Mindanao

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.