fbpx

Tarlac Luzon

TARLAC CITY

KLOOSTER, WATERVALLEN EN KAJAKKEN

Tarlac ligt in centraal Luzon in een relatief vlak gedeelte van het land. Tarlac ligt precies in het midden tussen Manilla en Baguio, beide liggen op twee uur rijden afstand. Tarlac is een grote stad met 1,3 miljoen inwoners het leeft vooral van de landbouw, er wordt hier vooral rijst en suikerriet verbouwd.

Toch zijn er een aantal leuke toeristische bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen in Tarlac.

MONASTERIO DE TARLAC

Toen in juni 1991 de vulkaan Mount Pinatubo uitbarstte met een enorme stroom lava, as en stenen, was de lokale bevolking die rond de vulkaan woonde, bang. Bang omdat ze niet wisten hoe lang het ging duren, bang omdat ze niet direct begrepen waarom deze uitbarsting hen overkwam. De heren Elmer Gonzalez en Archie kregen toen het idee om een plek te creëren van stilte, sereniteit en eenzaamheid. En in 1996 kwam het idee om een klooster te bouwen in Tarlac. Op 14 september 1998 werd de kloostergemeenschap van Tarlac opgericht, de dag van het feest van de verheerlijking van het Heilige Kruis. In 2001 kwam hier een weeshuis voor 15 kinderen bij en op 2 december 2002 werd het kloostergebouw officieel geopend met een negen meter hoog Christus beeld. Later zijn er ook nog een kapel en slaapzalen voor de nonnen bijgebouwd.

WATERVALLEN OMGEVING TARLAC

HADUAN FALLS

De Haduan watervallen is een verborgen juweel in Luzon. Ze liggen vrij afgelegen in het Mabalacat gebied, 50 kilometer ten noorden van Tarlac. Hier kunt u een prachtige trekking maken. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U begint bij de Sacobia rivier
  • U begint bij de Haduan Brug.

Afhankelijk van uw snelheid duurt de trekking 45-60 minuten om bij de waterval te komen. U dient te beschikken over een goede conditie en goede schoenen, want de weg naar de waterval gaat via bruggen, dwars door de rivier, klimmend via rotspartijen en onregelmatige paden.

CANDING FALLS

45 kilometer ten noordwesten van Tarlac liggen de Canding Falls. Als u een kortere trektocht wilt maken, kunt u het beste naar de Canding Falls gaan, vanuit San Clemente is de trektocht slechts 20 minuten. Tijdens deze trektocht passeert u rotsblokken, plantages en bamboestruiken. Ook steekt u een smalle rivier over. Het gebied is vrij vlak, maar wel open, dus een zonnebrandcrème en een hoed zijn aanbevolen. Deze watervallen hebben meerdere niveaus waar u in kunt zwemmen.

RAFTEN TARLAC

Verken de adembenemende landschappen van San Jose, terwijl u in een opblaasbare kajak zit samen met een gids. De rivier heeft verschillende veilige stroomversnellingen en onderweg maakt u kennis met bergen, prachtige uitzichten en wilde dieren.

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING TARLAC FILIPIJNEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.