fbpx

Baguio Filipijnen

BAGUIO

ZOMERHOOFDSTAD VAN DE FILIPIJNEN 

Baguio ligt op 5-6 uur rijden van Manilla, op ruim 1500 meter hoogte. Gemiddeld is het hier 8 graden koeler dan in de laaglanden van Luzon. Vanwege de bergachtige ligging is het gebied erg regenrijk. In Baguio valt ruim twee keer zoveel neerslag als in Manilla. Dankzij het koele klimaat trekt het mensen vanuit het hele land aan die aan de drukkende warmte willen ontsnappen. Welgestelde Filipino’s hebben hier ook hun zomerverblijfplaats en daarom heeft de stad de bijnaam “Summer Capital of the Philippines”. De stad heeft ook de bijnaam “City of Pines”, deze naam heeft de stad gekregen om de vele dennenbossen die in dit gebied liggen. “City of Flowers” is ook een naam die de stad heeft gekregen, want de stad is rijk aan kleurrijke perken met mooie subtropische bloemen. Baguio staat ook bekend als centrum van de “Faith Healers”, mensen die enkel met gebruikmaking van hun blote handen in staat zouden zijn om operaties te verrichten.

De skyline van Baguio ziet eruit als een kleurplaat met daken in tientallen verschillende kleuren. Dit geeft een vrolijk geheel. Baguio wordt vaak aangedaan als tussenstop door toeristen die op doorreis zijn naar Banaue en Bontoc.

BAGUIO REISTIPS

CITY MARKET BAGUIO

Centraal in de stad ligt de kleurrijke City Market. Hier worden karakteristieke producten uit de streek verkocht, als aardbeien, houtsnijwerk en zilveren sieraden.

BAGUIO KATHEDRAAL

Qua architectuur is Baguio een interessante stad, wat terug te vinden is in de Baguio Kathedraal. Deze kathedraal, ook wel “Our Lady of Atonement Cathedral” is een rooms katholieke kerk en gebouwd in 1935 voor de beschermheilige Maagd Maria. De karakteristieke roze buitenkant, twee torens en glas in lood ramen en een weelderig interieur maken het tot een populaire toeristische attractie in Baguio. De kathedraal diende als een evacuatie centrum onder de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

EASTER WEVING SCHOOL

Net buiten de stad ligt de Easter Weving school, waar vrouwen leren om te weven voor de kost. Uiteraard worden hier ook de gemaakte producten te koop aangeboden.

TAM-AWAN VILLAGE

Op twee kilometer van de Easter Weving school ligt het dorpje Tam-Awan Village. Hier kunt u traditionele Ifugao huizen bewonderen. De kleine houten woningen zijn oorspronkelijk afkomstig uit het gebied van Ifugao-stam en zijn hier nauwkeurig gereconstrueerd. Hier krijgt u een goed indruk van de originele leefomstandigheden en andere aspecten van de cultuur van de bewoners van het Centrale Bergland. Vanaf het hoogste punt heeft u bij goede weersomstandigheden een prachtig uitzicht op de kust. De grootste kans is vroeg in de ochtend, want vaak in middag treedt er wolkenvorming op.

PARKEN BAGUIO

Baguio is voornamelijk populair om de stadsparken.

BURNHAM PARK

Het oude Burnham Park ligt in het centrum van Baguio en heeft met 72 plantensoorten een zeer gevarieerde flora. In het park ligt een klein meer waar u met een roeiboot heerlijk kunt ontsnappen aan de drukte in de straten.

MINES VIEW PARK

Een ander fraai park is Mines View Park ten noordoosten van Baguio. Vanaf de top van dit park ziet u de omliggende bergen met de verlaten koper- en goudmijnen. Er is ook een observatiedek met schaduw en bankjes om van het geweldige uitzicht te genieten.

PANAGBENGA BLOEMENFESTIVAL BAGUIO

Ieder jaar in februari zetten de inwoners van Baguio letterlijk de bloemetjes buiten tijdens Panagbenga bloemenfestival. De term “Panagbenga” komt van een Kankanaey-term die “bloeitijd” betekent. Sinds 1995 weerspiegelt de geschiedenis, tradities en waarden van Baguio en de Cordilleras. Het duurt meer dan een maand en bloeit door betrokkenheid van de gemeenschap. De festiviteiten bestaan uit bloemencorso’s, lokale dans, een mooiste tuin competitie en overal in de stad streetfood.

MOUNT PULAG

Op 71 kilometer van Baguio ligt de hoogste berg van het eiland Luzon. Het is een bijzondere berg waar 528 plantensoorten en zeldzame dieren leven en daarmee heeft het een zeer grote en diverse biodiversiteit in de Filippijnen. In de winter kan het hier zelfs vriezen, maar sneeuw is er de laatste 100 jaar niet gevallen. Vanwege de hoge ligging is het klimaat op de berg Pulag gematigd met regens die het hele jaar overheersen. Augustus is de natste maand. Het is mogelijk om de berg te beklimmen en boven op de top de wolkenzee bekijken. In het nationale park dat hier om heen ligt is het mogelijk om te kamperen.

FILIPIJNEN RONDREIZEN

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

Palawan

2 tours

LIGGING BAGUIO

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.