fbpx

Bontoc en omgeving

BONTOC & GUINAANG & MALIGCONG & MAINIT

BONTOC

Bontoc, een gemiddeld grote plaats met ongeveer 25.000 inwoners ligt aan de Chico rivier en is een prima uitgangspunt om de kleine bergdorpen met een eigen karakter in het Cordilleras gebergte te gaan bezoeken. Bontoc ligt op 1000 meter hoog en heeft doordat het er veel regent een groene omgeving. Als u de omliggende dorpen wilt gaan bezoeken, check van te voren of u het dorp kunt bezoeken, want als er een religieus feest gaande is of als er voorbereidingen zijn om de geesten gunstig te stemmen voor het nieuwe plantseizoen, mogen toeristen het dorp niet in, ook niet tegen betaling.

BONTOC MUSEUM

In Bontoc kunt u het Bontoc museum bezoeken. Dit museum is opgericht door een Belgische non om de geschiedenis en het erfgoed van de inheemse volkeren van de Cordilleras-regio te bewaren. Alle volkeren bij elkaar noemen ze de Ifugao. De collectie van het museum omvat traditionele kostuums, jacht- en landbouwwerktuigen en foto’s van de eeuwwisseling van de Ifugao en Amerikaanse missionarissen die de inboorlingen proberen te bekeren. Ook te zien zijn eeuwenoude Chinese keramiek en archeologische voorwerpen gevonden in de grotten van Cordilleras. Het museumgebouw is gemodelleerd naar een traditioneel Ifugao- huis, met meubels en huishoudelijke apparaten. Aan de achterkant van het museum staat een replica van een Ifugaodorp, inclusief stenen schuilplaatsen die bekend staan ​​als ilis.

MALIGCONG

Maligcong is de Kankanaey term die betekent “omringd door rijstvelden” betekent. En deze term klopt dan ook precies. Maligcong wordt met Banaue en Batad geprezen als dorp met een van de mooiste rijstterrassen in de Cordilleras-regio. De rijstterrassen zijn het best te zien vanuit de twee uitkijkpunten: Mount Fato en Mount Kupapey. Als u Maligcong gaat bezoeken, neem dan versnaperingen en/of lucifers mee, de dorpsbewoners rekenen hier enigszins op dat u dit meeneemt. De oudere vrouwen in het dorp hebben vaak sterk getatoeëerde armen en dragen deels nog traditionele kledingstukken inclusief hoofdtooi. Bij de jonge vrouwen gebeurt dat niet meer. De wandeling vanuit Bontoc bedraagt ongeveer 3 uur, en het laatste half uur wandelt u over een zeer smal paadje te midden van de prachtige rijstterrassen. Het eerste deel kunt u ook met een jeepney afleggen via een steile en hobbelige weg.

GUINAANG

Eeuwen geleden maakte het dorp Guinaang deel uit van de Chonglian. Op het hoogtepunt van inter-tribale conflicten werd Guinaang een vestiging en uitkijkpost tegen vijandige aanvallen vanuit het zuiden. Die tijd is gelukkig al lang voorbij en tegenwoordig is Guinaang een vredig dorp met inwoners uit de omliggende dorpen Maligcong en Dalican. Guinaang wordt incidenteel aangedaan door jeepney’s, als er voldoende toeristen zijn, maar u gaat hier wel terug in de tijd. In het dorp wonen 1500 personen.

MAINIT

Vanuit Guinaang kunt u met een hike van een klein uurtje naar Mainit gaan. Hier vindt u zwavelhoudende warmwaterbronnen. De inwoners van Mainit en Guinaang staan ook bekend om de varkens die ze hier houden.

U kunt Bontoc en de omliggende bergdorpjes goed combineren met Sagada en Banaue!

RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING BONTOC

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.