fbpx

Zuid Luzon Filipijnen

ZUID LUZON

 WALVISHAAIEN, GROTTEN EN VULKANEN

Het zuidelijk deel van Luzon is een grillig gevormd schiereiland met een zeer onregelmatige kustlijn, talloze kleinere schiereilanden en diep binnendringende baaien. Ook zijn er in dit gedeelte van de Luzon geïsoleerde liggende bergen van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan is de Mayon vulkaan (2462 meter). 65 kilometer ten zuiden van Manilla ligt Mount Taal (311 meter), een van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld. De meeste recente uitbarsting was 12 januari 2020 en het binnenmeer rondom de krater is toen bijna geheel verdwenen. Vlakbij de stad Naga ligt de slapende vulkaan Mount Isarog (1966 m) en de Libmanan grotten.

In het smalle stuk vindt u nog het Quezon National Park, een regenwoud reservaat met een zeer gevarieerde vegetatie.

In het zuidwestelijke punt ligt de stad Donsol, een vissersdorp dat de laatste jaren internationale bekendheid heeft gekregen vanwege de walvishaaien. U kunt deze dieren onder begeleiding gaan observeren. Een unieke ervaring om de grootste vissoort ter wereld van zo dichtbij te bekijken, want deze vis kan maar liefst een lengte bereiken van 20 meter, maar wees gerust, het is een vredelievende haai die zich alleen voedt met plankton.

Spoorvervoer komt in de Filipijnen relatief weinig voor, maar vanaf Manilla kunt u met de trein naar Legazpi, met de Southrail. Deze treinreis duurt ongeveer 14 uur. U kunt ook gaan vliegen vanaf Manilla naar Legazpi.

Vanuit Legazpi, kunt u excursies maken naar de Mayon Vulkaan en naar de stad Naga, een stad uit de Spaanse koloniale tijd, die bekend staat om de rivierprocessie, de kleurrijke bootcorso en de Libmanan grotten.

Ook bij Luzon hoort het eiland Mindoro, een eiland met prachtige stranden en snorkel- en duiklocaties bij Puerta Galera. Dit eiland kunt u bereiken per ferry vanaf Batangas City of vliegend vanaf Manilla. Op het hoofdeiland vindt u ook nog een aantal prachtige stranden, want de Filipijnen zouden de Filipijnen niet zijn zonder mooie stranden. Vooral rond Batangas en Pagbilao, beide ten zuiden van Manilla, zijn veel fraaie stranden.

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

TOERISTISCHE INFORMATIE ZUID LUZON

TAGAYTAY, TAAL & MOUNT TAAL

Tagaytay, het dorpje Taal en de gevaarlijkste vulkaan Mount Taal en het Taal meer

Lees verder

NAGA, IRIGA & PILI

Libmanan grotten, vulkanen en nootjes

lees verder

QUEZON NATIONAL PARK

een regenwoud met gevarieerde vegetatie

Lees verder

LEGAZPI EN MOUNT MAYON

Het uitgangspunt voor excursies in Zuid Luzon en de vulkaan Mayon

Lees verder

HET EILAND MINDORO

Puerta Galera en de prachtige stranden, snorkel- en duiklocaties

Lees verder

DE WALVISHAAIEN VAN DONSOL

snorkelen met walvishaaien, roggen en luisteren naar vuurvliegjes

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.