fbpx

Legazpi en Vulkaan Mayon

MOUNT MAYON

EEN VULKAAN MET EEN VERHAAL

Legazpi ligt 480 kilometer ten zuiden van Manilla in het zuiden van Luzon. De stad is vanaf Manilla bereikbaar per trein, per vliegtuig vanaf Manilla en Cebu en via de Pan-Pacific highway die van Manilla naar het zuiden loopt. De stad is vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Miguel López de Legazpi, die deze streek veroverde in 1565.

De stad Legazpi is verder niet zo indrukwekkend, echter het is wel een belangrijk punt voor diverse bezienswaardigheden in de omgeving.

EXCURSIEMOGELIJKHEDEN VANUIT LEGAZPI:

MOUNT MAYON VULKAAN

Mount Mayon is een van de actiefste vulkanen in de Filipijnen. De meest recente uitbarsting is in 2018 geweest. Vele noemen dit de perfecte vulkaan vanwege zijn perfecte kegelvormige vorm. Deze vorm is ontstaan door de vele uitbarstingen en bijna voortdurende lavastromen. In de laatste 400 jaar is de vulkaan 47 keer tot uitbarsting gekomen. Het vruchtbare land rondom Mount Mayon is in kilometers omtrek bezaaid met fraaie lavarotsen. Er hangt altijd een pluimpje rook boven de vulkaan. Er zijn in de gehele omgeving diverse mogelijkheden voor de actieve reiziger in combinatie met Mayon. Zo kunt u met een quad op de verharde lavastromen van de vulkaan rijden, door kleine riviertjes en langs de lokale dorpjes. Ook is het mogelijk om een dag rondom de vulkaan te mountainbiken op zoek naar de beste uitkijkpunten of u gaat met een 4×4 wagen rondom de vulkaan rijden.

CAGSAWA RUÏNES

De mooiste plek om de vulkaan te bekijken is bij het verwoeste dorpje Cagsawa. Alleen de klokkentoren van een kerk staat nog overeind. De gigantische uitbarsting in het jaar 1814 heeft de rest van het dorp bedolven onder de lava en as. Dit was ook de meest dodelijke uitbarsting van de vulkaan, er kwam toen 1.200 mensen om het leven. Veel locals gebruiken deze uitbarsting om de mooiste verhalen te vertellen. Een van de meest bekende is dat de vulkaan ontstond toen een jonge prinses was weggelopen met een dappere krijger. De oom van de prinses, Magayon, was echter zo bezeten van zijn nichtje dat hij het koppel overal achtervolgde. Het paar smeekte de goden om hulp die daardoor een aardverschuiving lieten plaatsvinden waardoor de razende oom levend werd begraven.

LIGNON HILL

Drie kilometer ten westen van Legazpi ligt Lignon Hill (spreek uit als Li-Nei-On), een prominente heuvel net buiten de stad. Via een kronkelende weg kunt u naar boven. Vanaf de 156 meter hoge heuvel hebt u uitzicht op de Mount Mayon vulkaan, de stad en de golf van Albay. Op de heuveltop vindt u een uitkijkplatform, restaurants, souvenirwinkels en een promenade. Ook is hier een zipline en een 15 meter lange tunnel die door de Japanners is gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog. Op de zuidwestelijke helling bevindt zich het meetstation van het Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS) station waar alle activiteiten van Mayon worden gevolgd.

VERA WATERVALLEN

42 Kilometer ten noorden van Legazpi, aan de voet van de berg Malinao, liggen de Vera watervallen. Betoverende watervallen in een groene omgeving, met schoon bergwater die uitnodigen om een duik te nemen. Het pad naar de watervallen is er eentje van afdalen, de terugweg is daardoor een flinke uitdaging. De wandeling is absoluut de moeite waard om een van de verborgen parels van het Malinao park te bekijken.

U KUNT MOUNT MAYON TOEVOEGEN AAN ELKE REIS. LAAT HET MIJ WETEN EN IK MAAK GRAAG EEN VOORSTEL

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Centraal Visayas & Mindanao

LIGGING LEGAZPI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.