fbpx

Quezon Nationaal Park

NATUUR IN DE FILIPIJNEN

Quezon National Park is een uniek en beschermd gebied in de Filipijnen. Het park ligt ten noorden van het smalste deel van Luzon op 165 kilometer ten zuiden van de stad Metro Manilla. In het park is een grote variatie aan natuur met grotten, watervallen, bronnen, kreken, kloven en een verbazingwekkend assortiment van planten en dieren, waarvan sommigen nergens anders te vinden zijn in de wereld, zoals de bosmonitorhagedis. Het park wordt beschouwd als een vogelreservaat. 

BESCHERMD GEBIED

Het park is op 25 oktober 1934 opgericht als nationaal park. in 1940 werd het park uitgebreid en in 2003 werd het park geclassificeerd als beschermd landschap. Het park heeft een totale oppervlakte van 983 hectare. Het landschap is laagland regenwoud met karstlandschap en vegetatie.

HISTORISCH DEEL

Het hoogste punt van het park is de berg Mirador met 366 meter. Tijdens de Filipijnse revolutie werd de Filipijnse vlag gehesen op deze berg die de verovering van de regio betekende. De Amerikaanse en Japanse vlaggen werden ook gehesen op de berg tijdens hun kolonisatie. De berg wordt ook wel Mount Pinagbanderahan genoemd, wat letterlijk betekent “waar de vlag werd gehesen”, de berg is gemakkelijk bereikbaar via een trap, die u ongeveer binnen een uur kunt beklimmen. Op de top is een uitkijkpunt, hier heeft u een fantastisch uitzicht over de eilandprovincies Marinduque en Mindoro, de grote stad Quezon en de berg Mount Banahaw.

ACTIVITEITEN

Naast het beklimmen van de Mirador kunt u ook een wandeling maken naar de 80 meter hoge Bantakay watervallen. Deze waterval is de meest toegankelijke van de in totaal vijf watervallen in het park. Vlakbij vindt u dan ook nog de Bantakay-grotten die open zijn om te bezoeken. Enkele van de andere grotten in het park zijn Cueva Santa en de Nilubugan-grot. Het Quezon National Park is ook zeer geschikt om vogels te komen kijken en in het park zijn een aantal kleine campings waar u kunt gaan kamperen.

FAUNA

Het park staat bekend om zijn oerwoud vol met veel dieren in het wild, waarvan er een aantal alleen endemisch zijn voor de Filipijnen. Sommige van de waargenomen dieren in het park zijn varanen, hagedissen, apen, herten en wilde zwijnen. In het park kunt u ook vogels bekijken, waaronder papegaaien, duiven, neushoornvogels, typische jungle gevogelte, grasvogels en watersnippen.

In april 2010 werd de Noordelijke Sierra Madre Forest-monitorhagedis ontdekt door westerse onderzoekers. De lokale bevolking, de inheemse volkeren Aeta en Ilongot, kenden deze hagedis al, voor hen diende de hagedis als voedselbron.

TOEGANKELIJKHEID QUEZON NATIONAAL PARK

Het park ligt ongeveer 165 kilometer ten zuidoosten van Manilla. Het beschermde landschap is gemakkelijk bereikbaar via de Pan-Philippine Highway, de nationale snelweg die het hele land met elkaar verbindt en die het midden van het park doorkruist. Die weg die door het park loopt, omvat een zigzaggedeelte dat alleen toegankelijk is voor lichte voertuigen. Een langere omleidingsweg omzeilt dat deel van de weg.

RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING QUEZON NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.