fbpx

Tagaytay, Taal en Taal vulkaan

TAAL VULKAAN, DE GEVAARLIJKSTE VULKAAN

VAN DE FILIPIJNEN EN OMLIGGENDE STEDEN

TAAL VULKAAN

De Taal vulkaan ligt op het eiland Luzon, 65 kilometer ten zuiden van Manilla. Het is één van de gevaarlijkste vulkanen van Zuidoost-Azië en de vulkaan is zeer recent nog uitgebarsten, op 12 januari 2020. De uitbarsting werd gevolgd door aardbevingen en meer dan 45.000 mensen moesten geëvacueerd worden. Het vliegverkeer van en naar de hoofdstad Manilla, werd tijdelijk stilgelegd. Sinds 1572 is de vulkaan 35 maal uitgebarsten en heeft daarbij heel veel slachtoffers gemaakt dit omdat de vulkaan in een dichtbevolkt gebied ligt.

De vulkaan ligt op Volcano Island, midden in het Taalmeer. En in de krater is een kratermeer. De vulkaan op het eiland heeft een hoogte  311 meter en een oppervlakte van ongeveer 23 km². De krater zelf heeft een diameter van 2 kilometer. Het meer er om heen is blauwgroen van kleur en is maximaal 76 meter diep. De grootste uitbarsting vond plaats in 1911 toen meer dan 1.300 mensen omkwamen. Sindsdien heeft het kratermeer zijn recente vorm. De vulkaan is tussen 100.000 en 500.000 jaar ontstaan tijdens vier uitbarstingen. Sinds 1572 is de vulkaar 35 maal uitgebarsten met veel slachtoffers.

Tussen 1977 en 2020 waren er geen uitbarstingen, alleen in 1991 was de vulkaan erg onrustig. Er zijn verschillende locaties met uitzicht op het vulkaaneiland. U bereikt Volcano Island met een boot (bangka). Vanaf Volcano Island kunt u, te voet of per paard, naar de top van de krater ‘klimmen’. Ook vanuit Manilla is het mogelijk om met een excursie naar de vulkaan te komen en de vulkaan is prima te combineren met het gezellige plaatsje Taal.

TAAL FILIPIJNEN

Bekend als de Erfgoedstad van het Zuiden, laat het dorp Taal u terug gaan in de tijd met zijn verschillende antiekwinkels en voorouderlijke huizen op elke hoek van de straat. De stad heeft open musea en galerijen met fascinerende ouderwetse attributen die zeer interessant zijn. Taal was vroeger de hoofdstad van de provincie Batangas. Vroeger bevond het zich in het huidige San Nicolas, maar de hele stad werd gedwongen te verhuizen naar een veiliger verhoogde locatie, verder van de Taal-vulkaan na de rampzalige uitbarsting van 200 dagen in 1754 (15 mei – 1 december 1754). Dit was ook de grootste uitbarsting van deze kleine vulkaan in de geregistreerde geschiedenis.

TOERISTISCHE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN TAAL:

BASILICA OF SAN MARTIN DE TOURS

Dit is de grootste katholieke kerk van Azië. De Taalbasiliek is 96 meter lang, 45 meter breed en 96 meter hoog. Deze kolossale barokke structuur is gemaakt van o.a. Koraalsteen. De meest opvallende kenmerken van de gevel zijn de 24 klassieke kolommen. Het gebouw heeft tien ramen en vijf deuren. Het gebouw is bekroond met een driehoekig dak en een gevel aan elke kant en één in het midden. Aan de linkerkant rijst de klokkentoren op. Bovenop de heuvel torent deze basiliek uit boven het oude erfgoedstadje Taal. De basiliek heeft een dominante structuur en is zichtbaar in de gehele stad en zelfs in de naburige stad Lemery. De oorspronkelijke kerk is gebouwd in 1575 en in 1754 herbouwd na een grote uitbarsting van de Taal Vulkaan, want niet alleen de kerk, maar ook de stad was verwoest. De kerk is in 1862 nogmaals verwoest door een enorme aardbeving. Sinds 1974 staat de kerk op de lijst van nationale heiligdommen van het land.

GALLERIA TAAL

Een van de must-sees is die van het allereerste cameramuseum van de Filipijnen in het hart van de stad, de Galleria Taal. Galleria Taal is absoluut een utopie voor liefhebbers van camera’s. Het museum heeft een enorme collectie camera’s uit de late jaren 1800 en 1900. Er zijn ook antiquarische foto’s te zien en zeldzame foto’s van Manilla voor en na de Japanse bezetting en foto’s uit het Marcos-tijdperk. Verbazingwekkend genoeg werken de meeste van deze tentoongestelde camera’s nog steeds en sommige kunnen worden gebruikt door de bezoekers.

CHURCH OF OUR LADY OF CAYSASAY

Het aartsbisdom Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Caysasay is een in koraal gehouwen kapel in het centrum van Taal. De kerk is gebouwd in 1639 ter vervanging van een tijdelijke constructie uit 1611. De kerk is de thuisbasis van Onze Lieve Vrouw van Caysasay, waarvan de feestdag op 8 december wordt gevierd. De kerk is ook diverse malen verwoest door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Om bij de kerk te komen, moet u een trap van 125 treden op. Tegenwoordig is de kerk een weeshuis, genaamd Childeren’s home.

TAGAYTAY

Tagaytay is een in de provincie Cavite, 55 kilometer ten zuiden van Manilla. Het is een zeer populaire bestemming bij toeristen en inwoners van Manilla vanwege het prachtige landschap en het koelere klimaat dat door de grote hoogte wordt geboden. Tagaytay biedt een van de meest iconische uitzichten op de Filippijnen, het uitzicht op het vulkaaneiland Taal in het midden van het meer. Vanaf verschillende uitkijkpunten kunt u de Taal vulkaan zien.

TOERISTISCHE BEZIENSWAARDIGHEDEN TAGAYTAY

THE PEOPLE’S PARK IN THE SKY

De oorspronkelijke naam van dit historische stadspark is Palace in the Sky. Imelda Marcos liet dit park ombouwen tot een herenhuis, om het bezoek van de Amerikaanse president Reagan te organiseren. Het huis ligt bovenop de berg Sungay. De bouw in het herenhuis begon in 1981 en het werk was moeilijk vanwege de hoogte van de top. Wegen werden speciaal voor dit doel aangelegd. De berg werd geëgaliseerd door bulldozers en boeren die op de berghelling woonden, werd gevraagd te verhuizen. De bouw van het landhuis werd versneld toen de Amerikaanse president Ronald Reagan in november 1983 aankondigde de Filippijnen te bezoeken. Er werd gemeld dat de regering-Marcos van plan was Reagan te huisvesten in het toen voltooide landhuis. Het werk stopte toen Reagan zijn bezoek afzei. De onvolledige steiger van het herenhuis is intact gebleven.

TAGAYTAY PICNIC GROVE

Dit is een groot park in Tagaytay, met hutten en tafels die worden gebruikt om te picknicken. Het heeft ook een terrein voor paardrijden, een eco-trail promenade, een zipline en kabelbanen. Vanaf dit park heeft een prachtig uitzicht op de Taal vulkaan.

GOLFBANEN TAGAYTAY

In Tagaytay zijn ook diverse golfbanen. Hier slaat u een balletje met uitzicht op het Taalmeer en de Taal Vulkaan.

RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING TAAL VULKAAN FILIPIJNEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.