fbpx

Palawan Filipijnen

PALAWAN EILAND

 HET PARADIJS VAN DE FILIPIJNEN

Palawan behoort tot de gelijknamige archipel en bestaat uit ongeveer 1780 paradijselijke eilanden, globaal gelegen tussen Borneo (Maleisië) en Manilla. Palawan wordt ook wel de last frontier van de Filipijnen genoemd. Naast het hoofdeiland zijn de bekendste eilanden Busuanga en Coron, welke onderdeel zijn van de Calamian Islands.

Het decor van Palawan wordt gekenmerkt door ongerepte en veelzijdige landschappen, 650 kilometer kust omringd door witte stranden en azuurblauw water, en hiermee is het een Parel in de Filipijnen. Hier vindt u de mooiste duikplekken, ongerepte jungle, een mysterieus grottenstelsel, kleurrijk koraal en bijzondere vissoorten sieren hier de oceaan. Al meerdere keren is Palawan uitgeroepen tot het mooiste eiland van de wereld en dat is niet voor niets!

Het zuiden en het centrale deel van Palawan bestaan uit ruige berglandschappen met toppen tot 1.200 meter, onontdekte jungles en verlaten stranden, terwijl het noorden een idyllisch paradijs is Grote delen van regenwouden zijn nog onontdekt omdat er een verbod is op het kappen van hout, hierdoor is nog veel van de oorspronkelijke natuur aanwezig.

In het midden ligt de hoofdstad Puerto Princesa, de toegangspoort tot deze magische archipel. Als u hier aankomt, hoor ik u denken, is dit het paradijs? Ja, dit is het paradijs en dat start zodra u de stad verlaat!

De ongerepte schoonheid van de Filipijnen komt het best tot zijn recht tijdens een rondreis door de provincie Palawan. Wissel natuur af met mooie stranden, en een ondergrondse grot een boottocht en een zipline. De ene plek is nog mooier dan de ander en de prachtige natuur en hagelwitte stranden vervelen nooit.

REIZEN NAAR PALAWAN, HOE KOMT U ER?

De toegangspoort is het vliegveld van Puerto Princesa dat verbindingen heeft met Manilla en Cebu. Ook in El Nido is een vliegveld dat verbindingen heeft met Bohol, Cebu, Caticlan (Boracay), Clark, Manilla en Busuanga/Coron. Vliegen is de meest comfortabele manier van reizen en ook de snelste. Alternatief om van Puerto Princesa naar Coron te gaan is met de boot, deze tocht duurt ongeveer 10 uur en u kunt hier op verschillende klasses verblijven, van een zeer eenvoudige toeristenklasse tot een deluxe suite. Ook het eiland Busuanga heeft een vliegveld.

BESTE REISTIJD PALAWAN

Palawan kunt u het hele jaar door bezoeken. De temperatuur is aangenaam en er valt minder regen in het regenseizoen van juni tot en met november. De heetste maand is juni met temperaturen boven de 30 graden en de “koudste” maand is januari met 24 graden. Een prima klimaat voor een heerlijke zonvakantie!

Hieronder vindt u een selectie van de belangrijkste eilanden, steden en bezienswaardigheden:

VAKANTIE PALAWAN

PALAWAN BEZIENSWAARDIGHEDEN

EL NIDO

Stad in het paradijs

Lees verder

CORON / BUSUANGA

Een ander paradijs

Lees verder

UNDERGROUND RIVER

een van de zeven natuurwereldwonderen

lees verder

PORT BARTON

Een idyllische stadje met hagelwitte stranden

Lees verder

PUERTO PRINCESA

De hoofdstad van Palawan

Lees verder

TAYTAY

Een Fort en een zoetwatermeer

Lees verder

HONDA BAY

Een prachtige baai met onbewoonde eilanden

Lees verder

TAO EXPERIENCE, SAFARI & EXPEDITIE

Een survival en expeditie tussen Palawan en Coron

Lees verder

LIGGING PALAWAN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.