fbpx

Coron Palawan

CORON FILIPIJNEN

Coron is de grootste stad van het eiland Busuanga, en ligt in het noordelijke puntje van de provincie Palawan, het eiland staat dan ook beter bekend onder de naam Coron. Dit is verwarrend. Het is namelijk de stad Coron Town, gelegen op het eiland Busuanga. Voor de kust ligt Coron Island en nog 50 kleinere eilandjes in de Calamian archipel. Er wordt dus over Coron gesproken maar dit is Busuanga en Coron Island samen.

Naast dat het een prachtig tropisch paradijs is, staat Coron ook bekend om het duiken naar indrukwekkende Japanse schepen die hier in de Tweede Wereldoorlog gezonken zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in dit gebied veel gevochten tussen de Japanners en de Amerikanen. Er liggen in dit gebieden tientallen wrakken waar naar gedoken kan worden.

Ook de nabij gelegen eilanden met witte stranden die omringt zijn met prachtige kalkstenen rotsformaties en helder turquoise zeewater zijn paradijselijk.

CORON TOWN

Coron Town is een gezellig stadje waar verschillende bars en restaurants te vinden zijn. Ook kunt u hier gezellig aanschuiven bij de locals om verschillende soorten streetfood te proberen. De Filipijnse delicatesse “balut” (een gekookt ei met een embryo van 19/21 dagen) is hier ook te verkrijgen. Coron stad staat (helaas) ook bekend om de hanengevechten. Het hanengevecht is een typische mannenaangelegenheid en vormt voor Filipino’s de plaats bij uitstek om er lustig op los te gokken. Zodra het licht wordt, wordt er “getraind” met de hanen, en dit geeft heel vroeg al een flink lawaai.

CORON ISLAND

Coron Island is het eiland dat tegenover Coron Town ligt op het hoofdeiland Busuanga.

Het eiland Coron is voor het grootste deel afgesloten voor toeristen, u kunt hier ook niet overnachten. Na zonsondergang is het eiland verboden voor bezoekers. Rondom dit eiland zijn overdag wel een paar fantastische highlights te bezoeken, want Coron Island is omringd met fantastische eilanden en grote kalkstenen rotsformaties, onbewoonde eilanden met witte stranden en kristalhelder water. Tijdens een dagtour kunt u deze verschillende punten aan doen:

KAYANGAN LAKE

Lake Kayangan is een van de meest instagrammabele spots van de Filipijnen. Rondom Coron liggen 13 meren, waarvan er twee open zijn. Eentje hiervan is Lake Kayangan. Vanaf Coron vaart u tussen de rotsen door naar een kleine baai. Hier wordt de boot aangelegd en via een houten vlonder moet u een steile trap op. Maar deze pittige klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving. Als u vervolgens aan de andere kant weer naar beneden gaat, kunt u heerlijk zwemmen in kraakhelder zoetwater. Het is absoluut een van de mooiste omgevingen die u zult zien.

LAKE BARRACUDA

Het andere meer dat te bezoeken is, is Lake Barracuda. Voor duikers een interessante spot vanwege de unieke lagen zoet en zout water en de temperatuurverschillen onder water, dit komt door het vulkanisme in deze regio. De onderste waterlaag is veel warmer dan de bovenste en de temperatuur kan zelfs oplopen tot 38 graden. Het is toegankelijk door een korte klim over een rotsachtige muur die direct aan de rand van het water eindigt.

TWIN LAGOON

Twin Lagoon zijn twee prachtige lagunes die van elkaar gescheiden zijn door een hele smalle klif. De eerste lagune is waar de boten aanmeren en de tweede lagune ligt verborgen achter de klif. De enige mogelijkheid om in de tweede lagune te komen is via een smalle spleet onder de rot. Bij vloed kunt u met houten treden in een van de lagunes komen, bij eb kunt u onder de klif doorzwemmen. Het zicht hier is niet optimaal, dat komt omdat zoet en zout water samenkomen bij de smalle klif. De temperatuur van het water wisselt ook af tussen warm en koud, waar het koude zoete water het hete zoute water ontmoet.

BANOL BEACH

Banol Beach is een klein wit zandstrand, omgeven door een majestueuze achtergrond van kalkstenen kliffen en kraakhelder blauw water. Op het strand staan houten plateaus met rieten daken. Tijdens een dagtour wordt hier meestal de lunch geserveerd. Op dit strand zijn verder geen enkele andere voorzieningen.

 

ISLAND ESCAPADES TOUR

Op 1,5 uur varen vanaf Coron Town liggen nog drie prachtige eilanden.

MALCAPUYA ISLAND

Als u op zoek bent naar een volledig afgelegen en onontwikkelde ontsnapping van het eiland, moet u het eiland Malcapuya bezoeken. Malcapuya Island is een van de meest idyllische eilanden in de buurt van Coron. Het kleine eiland biedt een absoluut tropische ervaring met het langste zandstrand en baaien die verscholen liggen. Een onontwikkeld is onontwikkeld! Er wonen maar een paar families op dit eiland en behalve een kleine winkel die kokosnoten verkoopt om uit te drinken, is er niet meer te doen. U kunt hier wel overnachten. Langs het strand zijn enkele kleine eenvoudige hutten die gehuurd kunnen worden met een matras op de vloer met een eenvoudige “mobiel” toilet en een buitendouche. Er zijn ook een paar kleine huizen met badkamer en comfortabele bedden te huur. Er zijn géén elektravoorzieningen op het eiland.

BANANA ISLAND

Banana Island ligt ten zuiden van Malcapuya Island en vormt daarmee een leuke combinatie om eiland te hoppen in deze regio. De eeuwenoude vraag, welke eerst kwam, de kip of het ei, kan hier ook van toepassing zijn. Het enige resort op Banana Island heet Banana Island Resort, dus welke kwam eerst, de banaan of het resort? Maar resort? Het zijn zeer eenvoudige hutjes op het strand. Het witte zandstrand is vrij van rotsen en koraal en is groot genoeg voor mensen van het resort als de dagjesmensen die hier met de tour komen. U kunt hier ook mooi snorkelen door de aanwezigheid van veel kleine visjes. Dicht bij de kust is nauwelijks koraal. U kunt ook een kajak huren bij het resort.

BULOG DOS

Als een van de mooiste bestemmingen in Coron, is dit kleine eiland een heerlijke ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Hier kunt u zwemmen in de turquoise wateren, uw tenen laten zakken in het zachte zand en genieten van de simplistische, rustige omgeving van moeder natuur. Bulog dos eiland wordt gescheiden door een ondiep kanaaltje tussen twee verzonken riffen rond elk eiland. Hier loopt u over helder aquamarijn oceaanwater op de lange kronkelende zandbank.

Naast de meren zijn er nog talloze lagunes, verstopte baaien en ‘Secret’ beaches waar heen gevaren kan worden.

OVERIGE ACTIVITEITEN BUSUANGA:

MAQUINIT WARMWATERBRONNEN

Maquinit is een warmwaterbron met zout water. Het ligt aan de zuidkust van Busuanga, op ongeveer 30 minuten rijden met de tricycle. Er wordt gezegd dat het water wordt verwarmd door een vulkaan en omhoog komt in het ronde zwembad met twee niveaus. De ruwe muren zijn opgebouwd uit stapels rotsen en de vloeren zijn bezaaid met kiezels, niet erg vriendelijk voor de voeten bij de eerste aanraking, maar ze geven een de bronnen natuurlijk gevoel. Het omliggende mangrovebos en het aangrenzende strand maken het plaatje compleet. Het therapeutische water werkt relaxend en heilzaam. Pas op: het water kan heet zijn!

MOUNT TAPYAS

Mount Tapyas is een zeer populair uitkijkpunt bij Coron Town met een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels en op Coron Eiland. Hier waant u zich ook even in Hollywood met het grote Coron teken op de berg. Deze kunt u zien vanuit elke hoek in Coron Town. Om boven te komen, moet u wel een flinke prestatie leveren: 721 treden en een aantal liter vocht minder. Door de zon is dit een zeer hete activiteit, maar het uitzicht maakt heel veel goed.

INDIVIDUELE RONDREIZEN PALAWAN

CORON PALAWAN

LIGGING BUSUANGA / CORON TOWN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.