fbpx

El Nido Palawan

EL NIDO PARADIJS

Het noordelijk deel van Palawan heeft een zeer grillig gevormde kustlijn en is omgeven door talloze kleine eilanden, de Bacuit Archipel. El Nido ligt in het noorden en is de populairste plaats van Palawan en biedt de beste mogelijkheden om deze archipel te bezoeken.

De kust rijst hier stijl uit zee op en tussen deze grillig gevormde kalksteenformaties bevinden zich idyllische kleine eilanden met prachtig witte zandstranden, blauwgroene lagunes en een indrukwekkende onderwaterwereld. Het glasheldere water van de diepblauwe zee is rijk aan koralen en kleurrijke vissen. Een ideaal oord voor snorkel- en duikliefhebbers. Het landschap in dit gebied is bijzonder fascinerend en een must om te bezoeken tijdens een rondreis op Palawan.

El Nido is ook bekend vanwege de broedkolonies van gierzwaluwen. De nestjes van deze kleine gierzwaluwen worden verzameld voor de Chinese vogelnestjessoep, een delicatesse. Als u El Nido vertaalt naar het Nederlands betekent El Nido “het nest”.

Omdat El Nido in het uiterste noorden ligt van Palawan ligt, is het lang onontdekt gebleven. De plaats is bij toeval ontdekt door een ongeluk midden in nacht in de Bacuit Baai. Het schip ging voor anker met de gedachte om de volgende ochtend de schade op te nemen. Echter de volgende ochtend was het niet de schade van de boot die ze zagen, maar een prachtig landschap met kalkstenenformaties, witte zandstranden en een groene natuur. El Nido stond op de kaart.

Helaas is El Nido al jaren geen geheim meer. Steeds meer mensen ontdekken El Nido en inmiddels is het uitgegroeid tot een grote toeristische plaats met allerlei soorten accommodaties, restaurants, bars, geldautomaten, winkels, reisbureaus en een vliegveld. Calle Hama en Calle Real zijn de belangrijkste straten waar het meest te doen is. Het is dus niet direct El Nido waar u voor komt, u komt voor de prachtige omgeving.

TOURS EL NIDO A, B, C OF D.

Om deze prachtige omgeving te bekijken en te ervaren, kunt u kiezen uit verschillende tours, onderverdeeld in tour A, B, C of D. Alle tours beginnen in El Nido maar gaan allemaal naar verschillende eilanden en baaien. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te snorkelen en te zwemmen en halverwege de tour wordt aan boord of op het zandstrand een eenvoudige (vis) lunch geserveerd.

Dit zijn de vier verschillende tours:

  • El Nido Tour A: Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en Seven Commando Beach.
  • El Nido Tour B: Snake Island, Pinagbuyutan Island (Ellis Island), Entalula Beach, the Cudugnon Cave en een snorkel stop.
  • El Nido Tour C: Helicopter Island, Matinloc Shrine, Secret Beach, Star Beach en Hidden Beach.
  • El Nido Tour D: Ipil Beach, Cadlao Lagoon, Paradise Beach, Pasandigan Beach, Natnat Beach en Bukal Beach.

Tour A en C zijn het populairst, dit komt omdat u tijdens deze tours bij de mooiste eilanden komt. Tour B wordt minder gekozen en is daarmee ook rustiger dan tour A en C.

EL NIDO BEZIENSWAARDIGHEDEN: 

NACPAN BEACH

20 Kilometer ten noorden van El Nido ligt Nacpan Beach. Een prachtig breed zandstrand en vooral lang zandstrand van vier kilometer met talloze palmbomen en zeer helder water. De rit duurt een klein uurtje en het strand kunt u bereiken met een tricycle of zelf een scooter huren. U moet er wat voor over hebben, maar de eilandjes voor de kust maken het tropische gevoel helemaal compleet. Na een verfrissende duik is het heerlijk toeven in een hangmat. Houdt u van een feestje? Dan zit u hier ook op het goede adres. Er zijn een aantal partyhostels waar gezellige feesten worden georganiseerd.

TARAW CLIFF

Een bezienswaardigheid die zeker op uw bucketlist moet staan als u naar El Nido gaat, de spectaculaire Taraw Cliff. Deze klif is toegankelijk vanuit de stad en vanaf het viewpoint heft u een spectaculair uitzicht over de stad en de baai. Maar, er zit een dikke maar aan. Het is niet een klif die voor iedereen te bezichtigen is, want u moet flink klimmen en klauteren over de kalkstenenrotsen en op sommige stukken ook steil naar boven klimmen. U hebt wel een gids nodig, want het klimmen kan soms best lastig zijn. De gids zorgt ook voor handschoenen, en die zult u absoluut nodig hebben bij de scherpe rotsen. Het klimmen vereist ook een goede conditie. Ook goede wandelschoenen zijn een must om blessures te voorkomen, zo heeft u een betere grip op de kalkstenen muren, want het is geen klim zonder risico’s, er zijn weleens toeristen van de klif gevallen!

EL NIDO CANOPY WALK

Een unieke klim boven de bossen van El Nido over (hang)bruggen, trappen en steigers. De klim is enigszins pittig door de vele trappen, maar op zich goed te doen. Deze wandeling hoeft u niet van te voren te boeken, maar u kunt hier gewoon naar toe gaan. Op de top heeft u een fantastisch uitzicht over Bacuit Bay met de dobberende bootjes voor de kust en rechts op een beboste heuvel. De canopy walk is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. Advies: neem goede wandelschoenen mee, want op sommige trajecten heeft u te maken me scherpe punten van de rotsen.

KAJAK NAAR CADLAO

Wilt u niet mee met een boot, dan kunt u er ook voor kiezen om te gaan kajakken naar Cadlao eiland. Dit eiland ligt voor de kust van El Nido. De ABCD tours gaan hier niet heen, dus het is hier lekker rustig. U zult waarschijnlijk alleen gestoord worden door een paar apen. U kunt een transparante kajak huren, een soort “glasbottom” kajak, waarmee u tijdens het kajakken goed zicht hebt op de koralen. Er zijn ook gewone kajaks te huur. Deze liggen lichter en het water en zijn makkelijker te besturen. Houd er rekening mee dat er op Cadlao Island geen faciliteiten zijn voor eten en drinken.

ZONSONDERGANG BIJ LAS CABANAS BEACH

Het populairste strand van El Nido is Las Cabanas Beach. Vooral bij zonsondergang is het hier geweldig genieten. Stelt u eens voor: zittend bij een schommelbar, in uw hand een overheerlijke cocktail en voor u een van de mooiste zonsondergangen die u zult zien deze reis. Moet ik nog meer zeggen? Verder is dit strand heerlijk om te relaxen en te lekker te eten, er zijn hier heel veel juicebars en restaurants. Een heerlijke bestemming als verlenging na een geweldige reis door de Filipijnen.

EL NIDO ZIPLINE

Ook bij Las Cabanas Beach ligt de El Nido Zipline. Een spectaculaire attractie waar de adrenaline door uw lichaam zal gieren. Deze zipline is alleen toegankelijk voor gezonde mensen. Indien u hartritmestoornissen heeft, zwanger bent, een hoge bloeddruk of astma heeft, mag u niet met de zipline naar beneden. Het maximale gewicht is 100 kilo. Bij twijfel moet u op de weegschaal! Voordat u gaan ziplinen moet u eerst 10 minuten naar boven wandelen en een speciale verklaring ondertekenen dat u de organisatie nergens voor aansprakelijk kunt stellen bij een eventueel ongeluk, maar als u dan mag, dan is het grandioos. Er zijn twee opties om naar beneden te gaan: in een zittende positie of liggend als superman. U kunt ook een duo kaartje kopen zodat u twee keer kunt gaan. Na een korte uitleg krijgt u een tuigje om en een helm op. Vervolgens wordt u vastgeklikt aan de staalkabels en mag u springen. Er zijn twee lijnen naast elkaar dus als u met twee personen bent, kunt u tegelijkertijd naar beneden. En bij twijfel, de medewerkers geven u graag een duwtje. En dan legt u in één minuut de 750 meter lange weg naar beneden af. Waanzinnig! Het gaat zo snel, u vergeet bijna om u heen te kijken als u boven het water vliegt, maar u bent wel een grandioze ervaring rijker. De zipline is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.30 uur.

EL NIDO UITGAAN

Als u naar El Nido komt voor grote clubs en techno-dansfeesten, dan bent u in El Nido aan het verkeerde adres. Er zijn wel andere “kleinschaligere” opties waar u tot in de vroege ochtend heerlijk kunt gaan dansen. Aan Calle Hama en Serena Street zijn diverse bars om leuk uit te gaan. Bij een aantal bars is bijna elke avond een live band. Veel bars liggen aan het strand, waardoor er een extra gezellige (vakantie) sfeer heerst.

 

EL NIDO SHOPPEN

Naast uitgaan kunt u heerlijk shoppen, al zijn de meeste winkels wel de standaard souvenirwinkels met T-shirts, snorkelattributen en tassen. Door een leuk souvenir mee naar huis te nemen, blijven de herinneringen levend aan dit geweldige land.

VAKANTIE PALAWAN

LIGGING EL NIDO

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.