fbpx

Honda Bay Palawan

ZEESTERREN, KORALEN EN WITTE ZANDSTRANDEN IN HONDA BAY

Honda Bay is een baai aan de oostkust van het eiland Palawan, vlakbij de hoofdstad Puerto Princesa. Talrijke kleine eilanden zijn verspreid in de baai. De baai is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Tijdens eilandhoppen kunt u zeesterren, koralen, witte zandstranden, interessante zeedieren zien en heerlijk snorkelen. Pas wel op voor zee-egels. Elk eiland in Honda Bay biedt verschillende sensaties, maar Luli Island, Starfish Island, Cowrie Island en Pandan Island zijn allemaal geweldig om te zwemmen en snorkelen.

LULI ISLAND

Luli Island is eigenlijk een korte term voor “Lulubog – Lilitaw”, wat “sink & rise” betekent. De zandbank verschijnt en verdwijnt, afhankelijk van het getij, bij vloed verdwijnt het eiland en bij eb keert het weer terug. Luli Island Het heeft poederachtig crèmekleurig zand en helder smaragdgroen water, perfect om in te zwemmen en te relaxen op het strand.

 

STARFISH ISLAND

Starfish Island wordt zo genoemd vanwege de talloze kleine en grote zeesterren in het helderblauwe water van het eiland, de grootste populatie in heel Palawan. Symmetrische vijfarmige oranje stervissen zijn het meest voorkomende type hier, maar misschien hebt u geluk dat u ook nog andere soorten ziet. Dit eiland heeft een van de witste stranden in de Honda Baai. Het eiland staat ook bij de lokale bevolking bekend als het eiland Tabuan. Starfish Island is een klein eiland met een paar huisjes die beschikbaar zijn voor picknickende eilandhoppers. Het belangrijkste eiland bestaat uit wit zand en is omgeven door groenachtig water. Op het eiland groeien een paar palmbomen met aan de oostkant van het eiland een mangrovebos. Verder zijn er op het eiland geen voorzieningen als eetgelegenheden en andere commerciële gemakken.

COWRIE ISLAND

Cowrie Island is vernoemd naar de zeeslak, het weekdier van de zeeslak, genaamd “kauri”. Het eiland heeft een aantal cabanas, een paviljoen en spa-hutten met rieten daken, die allemaal uitkijken over de zee en een prachtig, schilderachtig tafereel creëren. Cowrie Island is onlangs voor het publiek geopend als alternatief voor het drukke Pandan Island, dat vlakbij ligt. U kunt hier ook een kajak huren en rond het vrij kleine maar mooie witte zandeiland roeien.

PANDAN ISLAND

Pandan Island is een privé-eiland dat alleen door toeristen die een privé tour maken bezocht worden. Er staat slechts één klein resort op het eiland. Als u dit eiland wilt bezoeken dient u 1500 PHP te betalen buiten de gelden van een Honda Bay tour. Het eiland heeft het mooiste, witste zand van alle eilanden en een weelderig tropisch bos. Dit ovaalvormige eiland biedt een prachtig uitzicht over de Honda Bay. De enige structuren op dit eiland zijn houten en nipa-huisjes en kraampjes waar drankjes en massages worden verkocht. Het gebrek aan betonconstructies versterkt het gevoel van een eiland dat één is met de natuur. Duikplekken zijn hier ook in overvloed, omdat het hele gebied bezaaid is met stukjes koraal en zand. Ondergedompelde riffen kunnen tot 24 meter dicht bij het oppervlak worden gevonden. Kleine rif- en aquariumvissen zijn hier ook te vinden.

BELANGRIJK INFORMATIE HONDA BAY: Als u de Honda Bay wilt bezoeken, moet u er rekening mee houden dat de eilanden kunnen variëren tijdens uw bezoek als gevolg van de weersomstandigheden en eb en vloed. De lokale overheid besluit ook soms om de eilanden te sluiten als bezoekers de eilanden, het koraal en de zeedieren die hier leven, te veel ontregelen.

INDIVIDUELE RONDREIZEN PALAWAN

LIGGING HONDA BAY

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.