fbpx

Port Barton Palawan

PORT BARTON

Port Barton, is een klein dorpje tussen Puerto Princesa en El Nido en daar is dan ook alles mee gezegd, want er is verder geen enkele overeenkomst met deze twee grote en drukke toeristische plaatsen. Port Barton ligt in de Pagdanan Bay met mooi helder water, witte zandstranden, indrukwekkende zonsondergangen en veertien tropische (onbewoonde) eilanden niet ver van de kust. Een dorp met maar 2 straten, heel veel rust, geen massatoerisme, een relaxte sfeer en een prachtig 1500 meter lang zandstrand voor de plaats, veel leuke lokale restaurantjes.

U hoeft niet naar Port Barton te gaan als u op zoek bent naar feesten of drukke activiteiten. Zo toeristisch als El Nido is, zo rustig is Port Barton.

IDYLLISCHE EILANDEN

Voor de kust van Port Barton liggen diverse idyllische eilandjes die worden omringd door sprankelend blauw water en omlijst met poederachtig wit zand.

GERMAN ISLAND

Een van die eilanden is German Island. Bij German Island kunt u zwemmen met zeeschildpadden, het is ook een populaire stop voor toeristen die hier een dagje gaan eiland hoppen. Hangmatten zijn ook beschikbaar voor diegenen die siësta willen houden na de lunch. U mag hier ook overnachten.

 

EXOTIC ISLAND

Een klein en ongerept eiland dat bestaat uit twee delen die gescheiden worden door een smal kanaal met ondiep water. U kunt hier ook zwemmen, snorkelen en picknicken. Er zijn een paar eenvoudige punten waar u wat kunt eten en drinken.

 

 

PARADISE ISLAND

Een klein eiland waar u kunt snorkelen en relaxen in de zon. Het eiland wordt niet zo vaak aangedaan, dus het kan maar zo voorkomen dat u het gevoel ervaart dat u op een onbewoond eiland zit.

Naast prachtige stranden en idyllische eilanden ligt er aan de noordkant van Port Barton een waterval, de Pamuyan waterval. Via een pad van ongeveer vier kilometer lang komt u bij deze prachtige waterval. De wandeling duurt ongeveer een uur en is verder geen zware wandeling, maar wel een leuke afwisseling op het strand. U kunt hier een verfrissende duik nemen en van de rotsen duiken voordat u weer terug gaat naar Port Barton.

SUBWING

Hebt u genoeg gesnorkeld en wilt u eens wat anders in de onderwaterwereld? Ga deze dan eens verkennen met een subwing. Het is geen duiken, maar ook geen snorkelen. Met een speciale vleugel zoeft u door het water, waardoor u heel veel ziet in een korte tijd.

 

PAMUAYAN WATERVAL PORT BARTON

Naast prachtige stranden en eilanden is er aan de noordzijde van Port Barton ook een mooie waterval, de Pamuayan waterval. Het pad is ruim 4 kilometer lang en de wandeling duurt een uur, het is geen zware wandeling maar wel een leuke afwisseling op strand en snorkelen.  U kunt hier ook een verfrissende duik nemen in zoetwater! Neem wel voldoende water mee!

 

BELANGRIJKE INFORMATIE PORT BARTON

In Port Barton is géén geldautomaat. Creditcards worden wel (deels) geaccepteerd, maar neem voldoende geld mee. De wifi heeft hier ook geen topsnelheden, dus u bent echt even helemaal los van de wereld en kunt even helemaal tot uzelf komen.

INDIVIDUELE RONDREIZEN PALAWAN

PORT BARTON PALAWAN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.