fbpx

TAO Experience

VAREN VAN CORON NAAR EL NIDO OF V.V.

Droomt u altijd helemaal weg bij de televisieserie Expeditie Robinson? Ziet u zichzelf al slapen in een eenvoudig hutje aan het strand, zelf u eigen vis vangen, snorkelen tussen het mooiste koraal, onbewoonde eilanden ontdekken, kamperen op het strand en “back to basic” gaan? In de Filipijnen kan het!

Indien u het geen probleem vindt om drie of vijf dagen zonder Wi-Fi, zonder mobiele telefoon en zonder toeristen te zijn, dan kunt u een expeditie boeken tussen Coron/Busuanga en El Nido.

Een expeditie voor echte avonturiers! Tijdens deze expeditie vaart u langs diverse bounty eilanden, lagunes en de mooiste plekken waar u kunt snorkelen. De plekken waar u het Expeditie Robinson gevoel zelf kunt ervaren.

ROUTE TAO EXPERIENCE

Van te voren weet u niet exact welke route u gaat varen, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. U weet daarom ook niet wat u te zien krijgt, het enige dat bekend is, is dat het paradijselijk is. Laat u verrassen en misschien ziet u wel een dolfijn uit het water springen of schildpad die op het strand haar eieren gaat leggen.

Deze vijfdaagse ervaring is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel is de expeditie op de boot, en deze duurt twee nachten / drie dagen. Verken dorpen, baaien en stranden. De nachten brengt u door in afgelegen basiscampings op een eiland. De boot is als basis, terwijl u vaart door het paradijs en langs verlaten eilanden. Zwem naar het strand en haal kokosnoot op, u kunt gaan snorkelen om de onderwaterwereld te verkennen of u blijft aan boord en vist aan de achterkant van de boot of ontspan aan dek met een boek. Na deze twee nachten is het tweede deel een verblijf op een eiland. Hier nestelt, ontspant en absorbeert u de sfeer van het eiland. Verken de stranden, oerwouden en riffen of ga zonnebaden en luieren in een van deze speelse lounges.

 

 

U kunt kiezen om deze experience in El Nido te starten of in Coron.

CORON NAAR EL NIDO

Vanuit Coron begint u met het verkennen van de afgelegen eilanden Culion en Linpacan. Hier overnacht u twee nachten in eenvoudige hutjes op het strand. De laatste twee nachten zijn op een eiland ten noorden van El Nido.

EL NIDO NAAR CORON

Vanuit El Nido gaat u eerst met een jeepney naar de TAO boerderij op de noordpunt van Palawan. Hier begint dan de twee nachten expeditie bij en rond de eilanden Culion en Linpacan. De laatste twee nachten zijn dan op een eiland in de buurt van Coron.

BOTEN

De expedities worden op verschillende boten uitgevoerd. Per expeditie gaan maximaal 24-32 gasten mee en zijn er 8-12 lokale bemanningsleden aanwezig die een leuke sfeer aan boord weten te creëren. De expeditie is te boeken voor mensen vanaf 15 jaar oud en er is geen maximum leeftijd. De groepen zijn altijd heel erg gevarieerd van backpackers tot mensen die altijd in luxe reizen en veel verschillende nationaliteiten.

 

 

NIET VOOR IEDEREEN!

Deze reis vraagt wel wat van de mens, maar als u meegaat, dan heeft u de ervaring van uw leven. Er zijn een aantal belangrijke zaken die u moet weten voordat u besluit om mee te gaan:

  • Er kunnen flinke golven zijn
  • U hebt weinig privacy
  • U kunt snel verbranden door de zon
  • U moet buiten uw comfort zone stappen
  • U zult een waanzinnige duik- en/of snorkelervaring beleven
  • U moet van zwemmen houden
  • U moet een avontuurlijke en vrolijke geest hebben, het is een reis voor gezellige mensen!
  • U moet niet bang zijn voor mogelijke kwallen- en/of muggenbeten.
  • U moet blaffende honden en kraaiende hanen kunnen weerstaan
  • Het weer kan onverwachts omslaan.

Vindt u bovenstaande niet erg en de ultieme uitdaging? Ga dan mee! Bij twijfel NIET DOEN.

VIJF DAGEN TE LANG?

Er zijn ook mogelijkheden om één nacht een expeditie te doen, maar dan vertrekt u vanuit El Nido en eindigt u in El Nido of u vertrekt vanuit Coron Town en u eindigt hier ook weer. U boekt dan een “overnight Camping Safari Tour” en u gaat dan kamperen op een onbewoond eiland. Of wilt u liever niet op een van die basic eilanden verblijven? U kunt ook alleen verblijven op de twee eilanden die in het vijfdaagse arrangement worden aangedaan:

KAMP NGEYNGEY

Een accommodatie in Robinson Crusoë-stijl, een paradijs met een unieke ervaring voor diegenen die de luxe van eenvoud begrijpen en voor degenen die zich weer kind willen voelen. Het kamp is gebouwd uit de overblijfselen van een oud resort vermengd met de kenmerkende bamboestructuren van Tao. Van gebruikte materialen en overblijfselen van oude meubels is een ​​speelse mix van privé- en sociale ruimtes gebouwd. Word elke ochtend wakker in uw eigen open bamboe ‘Tuka’ hut die de zeebries opvangt. Spring uit uw hut en ren zo het kristalheldere water in. Kom samen met de andere gasten in het panoramische Kusina-restaurant, met de Tao-chef-koks die verse vis bereiden die vers is gevangen. Een gezellige eenvoud, zonder roomservice en zonder Wi-Fi. Even heerlijk uit de stress van het alledaagse leven.

TUKA LODGE OP DE TAO FARM BEACH

De Tuka-lodges zijn eenvoudige bamboe-slaaphutten, een unieke architectuur gemaakt van lokaal geteelde materialen. Deze hutten zijn ontworpen met een gevoel van plaats, een gevoel van open natuur en een luxe van eenvoud. Toiletten en douches zijn gemeenschappelijk en er zijn beperkte elektriciteitsvoorzieningen. Duurzame ontwikkeling staat ook hoog in het vaandel. Tao Farm is een trots vlaggenschip van een Social Design-project dat toerisme gebruikt om middelen te leveren aan de gemeenschap in de vorm van onderwijs- en opleidingssysteem, voedselproductie en duurzame architectuur. Het geld wat u betaalt wordt u ook besteed aan het goede doel.

 

IN LUXE VAREN

Bent u zeiler in hart in nieren en lijkt deze TAO experience iets voor u? De expeditie wordt ook uitgevoerd met een prachtige Paraw zeilboot van 22,5 meter. De expeditie combineert stukken puur zeilen met tijd om de eilanden, riffen en dorpen onderweg te verkennen. In tijden van minder wind wordt er met de motor gevaren. Overnachten doet u in een van de TAO kampen waar u kunt socializen met de lokale bevolking, een wandeling kunt maken langs een verlaten strand of waar u kunt genieten van heerlijk verse bereide maaltijden met biologische producten.

 

Interesse in deze experience? Er zijn verschillende organisaties die deze trip aanbieden. De TAO experience is de eerste organisatie die er mee begonnen is en daardoor ook de meeste ervaring heeft. Met deze organisatie steunt u ook het goed doel.

BELANGRIJK!
In de maand september wordt deze excursie niet uitgevoerd in verband met een vergrootte kans op een tyfoon.

Andere organisaties zijn over het algemeen goedkoper, maar de kwaliteit is ook minder, maar dit is helemaal afhankelijk van uw budget. Ik informeer u graag over de mogelijkheden!

INDIVIDUELE RONDREIZEN PALAWAN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.