fbpx

Stranden Filipijnen

MOOISTE STRANDEN FILIPIJNEN

Met ruim 7600 eilanden en ruim 36000 kilometer kustlijn zijn er talloze mooie stranden te vinden in de Filipijnen. En dat ze mooi zijn, is een feit, want een aantal zijn uitgeroepen tot de mooiste ter wereld. Er zitten heuse pareltjes bij! En het maakt niet uit welk strand u bezoekt, ze zijn allemaal mooi, voorzien van een parelwit zandstrand, azuurblauw water en vaak omringt door wuivende palmbomen voor een tropische sfeer.

NAAR WELKE STRANDEN MOET U GAAN?

Er zijn zoveel stranden, het is niet aan te geven waar u heen moet. Om u een beetje op gang te helpen, zet ik hieronder de acht mooiste stranden die goed bereikbaar en gemakkelijk in te plannen zijn in een reis naar de Filipijnen. Er zijn talloze eilanden en stranden die heel moeilijk te bereiken zijn!

STRAND EL NIDO

De noordkant van het eiland Palawan heeft een zeer grillig gevormde kustlijn en is omgeven door talloze kleine eilanden. De stranden rondom de stad El Nido zijn aardig, maar het echte mooiste strand vindt u op 20 kilometer ten noorden van El Nido, en dat is Nacpan Beach. Een prachtig breed zandstrand van vier kilometer lang met talloze palmbomen en zeer helder water. De rit duurt een klein uurtje en het strand kunt u bereiken met een tricycle of zelf een scooter huren. Lees hier verder wat u kunt doen in El Nido.

STRAND BORACAY

Boracay is een van de meest paradijselijke eilanden ter wereld, een bounty-eiland met witte stranden en een azuurblauwe zee. Door overtoerisme was het strand verandert in een vuilnishoop en in 2018 heeft de Filipijnse regering besloten om het eiland voor een half jaar te sluiten voor een grote clean-up, waarbij het eiland en de zee eromheen helemaal grondig is schoon gemaakt. Na deze “clean up” is Boracay absoluut weer een paradijs. Het meest bekende strand is White Beach, onderverdeeld in drie verschillende gedeeltes. Lees hier meer over Boracay.

PORT BARTON

Port Barton, een klein dorpje tussen Puerto Princesa en El Nido ligt aan de Pagdanan Bay aan een azuurblauwe zee, witte zandstranden en indrukwekkende zonsondergangen. Het strand voor de rustige plaats is 1500 meter lang en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Voor de kust liggen nog drie kleine eilandjes met ook paradijselijke stranden: German Island, Exotic Island en Paradise Island. Lees hier meer over Port Barton!

SIARGAO EILAND

Naast dat het eiland zeer bekend staat als een van de beste surfspots in de Filipijnen, heeft Siargao ook talloze mooie stranden. Bij Cloud 9, de beroemdste surfspot kunt u ook prima op het strand liggen en extra leuk is om hier een boottour te maken langs drie kleine eilanden, Daku Island, Naked Island en Guyam Island met nog mooiere stranden.

SIQUIJOR STRAND

Als er één eiland is met niet een maar heel veel mooie stranden, dan is dat Siquijor wel! Een eiland waar u echt even bij kunt komen van alle ervaringen die u hebt opgedaan tijdens een rondreis in de Filipijnen en/of Centraal Visayas. Een bijzonder eiland, waar u de mooie stranden die omgeven zijn met kraakhelder blauw water en tropische palmbomen, kunt afwisselen met watervallen en hekserij! De stranden zijn hier nog ongerept zonder hordes toeristen en er zijn stranden waar u de enige bezoeker zult zijn!

STRANDEN BOHOL

Als u Bohol zegt, dan zegt u Chocolate Hills en Alonda Beach. Dit strand ligt op het schiereiland Panglao van Bohol, het grootste zandstrand van het eiland. Met een groot aanbod aan restaurants, een uitbundig nachtleven en leuke barretjes combineert u hier een mooi strand met gezelligheid en uitgaan. Ook worden hier regelmatig dolfijnen gespot. En zoekt u een rustiger strand? Ook daar heeft Bohol mogelijkheden voor, dan moet u naar Anda Beach, aan de oostkant van Bohol. Lees hier verder over de activiteiten op Bohol!

CORON ISLAND

Voor Coron Stad, een stad op het eiland Busuanga, liggen talloze kleine paradijselijke eilandjes in de Calamian Archipel. Eilandjes met prachtige (kleine) parelwitte zandstranden, kleine eilanden zonder faciliteiten tussen kraakhelder water en kalkstenen kliffen, tot zandbanken, verzonken riffen en eilanden met eenvoudige houten hutjes waar u terug gaat in de tijd. Een zeer gevarieerd aanbod met ontzettend mooie stranden dat ook nog niet is ontdekt door het massatoerisme. En wilt u iets bijzonders doen om van dit gebied te genieten, boek dan de TAO Experience, een zeiltocht tussen El Nido en Coron, een excursie met hoog Expeditie Robinson gevoel.

MALAPASCUA

Een klein eiland aan de noordkant van Cebu eiland, slecht drie bij één kilometer lang en breed. Het meest bekende strand op Malapascua heet Bounty strand en die doet zijn naam absoluut eer aan, een parelwit strand met azuurblauw water omringd door talloze palmbomen met een aantal gezellige strandtenten.

OP BOVENSTAANDE STRANDEN KUNT U RELAXEN NA EEN VAN DE INDIVIDUELE RONDREIZEN!

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.