fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Stranden Filipijnen

MOOISTE STRANDEN IN DE FILIPIJNEN

Met ruim 7600 eilanden en ruim 36000 kilometer kustlijn zijn er talloze mooie stranden te vinden in de Filipijnen. En dat ze mooi zijn, is een feit, want een aantal zijn uitgeroepen tot de mooiste ter wereld. Er zitten heuse pareltjes bij! En het maakt niet uit welk strand u bezoekt, ze zijn allemaal mooi, voorzien van een parelwit zandstrand, azuurblauw water en vaak omringt door wuivende palmbomen voor een tropische sfeer.

NAAR WELKE STRANDEN MOET U GAAN?

Er zijn zoveel stranden, het is niet aan te geven waar u heen moet. Om u een beetje op gang te helpen, zet ik hieronder de acht mooiste stranden die goed bereikbaar en gemakkelijk in te plannen zijn in een reis naar de Filipijnen. Er zijn talloze eilanden en stranden die heel moeilijk te bereiken zijn!

EL NIDO

De noordkant van het eiland Palawan heeft een zeer grillig gevormde kustlijn en is omgeven door talloze kleine eilanden. De stranden rondom de stad El Nido zijn aardig, maar het echte mooie strand vindt u 20 kilometer ten noorden van El Nido, Nacpan Beach. Een prachtig breed zandstrand van vier kilometer lang met talloze palmbomen en zeer helder water. De rit duurt een klein uurtje en het strand kunt u bereiken met een tricycle of zelf een scooter huren. Lees hier verder wat u kunt doen in El Nido.

BORACAY

Boracay is een van de meest paradijselijke eilanden ter wereld, een bounty-eiland met witte stranden en een azuurblauwe zee. Na de grote clean-up, waarbij het eiland voor een half jaar dicht ging in 2018, is het weer een absoluut paradijs! Het meest bekende strand is White Beach, onderverdeeld in drie verschillende gedeeltes. Lees hier meer over Boracay.

 

PORT BARTON

Port Barton, een klein dorpje tussen Puerto Princesa en El Nido ligt aan de Pagdanan Bay aan een azuurblauwe zee, witte zandstranden en indrukwekkende zonsondergangen. Het strand voor de rustige plaats is 1500 meter lang en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Voor de kust liggen nog drie kleine eilandjes met ook paradijselijke stranden: German Island, Exotic Island en Paradise Island. Lees hier meer over Port Barton!

SIARGAO

Naast dat het eiland zeer bekend staat als een van de beste surfspots in de Filipijnen, zijn er ook talloze mooie stranden. Bij Cloud 9, de beroemdste surfspot kunt u ook prima op het strand liggen en extra leuk is om hier een boottour te maken langs drie kleine eilanden, Daku Island, Naked Island en Guyam Island met nog mooiere stranden. Lees hier verder over Siargao!

SIQUIJOR

Als er één eiland is met niet een maar heel veel mooie stranden, dan is dat Siquijor wel! Een eiland waar u echt even bij kunt komen van alle ervaringen die u hebt opgedaan tijdens een rondreis in de Centraal Visayas. Een bijzonder eiland, waar u de mooie stranden kunt afwisselen met watervallen en hekserij! Lees hier verder over Siquijor!

 

BOHOL

Als u Bohol zegt, dan zegt u Chocolate Hills en Alonda Beach. Dit strand ligt op het schiereiland Panglao van Bohol, het grootste zandstrand. Met een groot aanbod aan restaurants, een uitbundig nachtleven en leuke barretjes combineert u strand met gezelligheid. Ook worden hier regelmatig dolfijnen gespot. En zoekt u een rustiger strand? Dan moet u naar Anda Beach, aan de oostkant van Bohol. Lees hier verder over de activiteiten op Bohol!

CORON

Voor Coron, een stad op het eiland Busuanga, liggen talloze kleine paradijselijke eilandjes in de Calamian Archipel. Prachtige (kleine) parelwitte zandstranden, kleine eilanden zonder faciliteiten tussen kraakhelder water en kalkstenen kliffen, tot zandbanken, verzonken riffen en eilanden met eenvoudige houten hutjes waar u terug gaat in de tijd. Een zeer gevarieerd aanbod met ontzettend mooie stranden. Lees hier verder over Coron.

MALAPASCUA

Een klein eiland aan de noordkant van Cebu eiland, slecht drie bij één kilometer lang en breed. Het meest bekende strand op Malapascua heet Bounty strand en die doet zijn naam absoluut eer aan, een parelwit strand met azuurblauw water omringd door talloze palmbomen met een aantal gezellige strandtenten. Lees hier verder over de andere stranden op Malapascua.

 

OP BOVENSTAANDE STRANDEN KUNT U RELAXEN NA EEN VAN DE INDIVIDUELE RONDREIZEN!

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Centraal Visayas & Mindanao