fbpx

Visayas en Mindanao

CENTRAAL- EN WEST VISAYAS

MINDANAO

Visayas is de verzamelnaam van een eilandengroep in het centrale deel van de Filipijnen. Deze eilanden kunnen worden beschouwd als de bakermat van het land.

FERDINAND MAGALHAES, ONTDEKKINGSREIZIGER

In 1522 heeft de Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ferdinand Magalhães de zeestraat van de Atlantische naar de Grote Oceaan ontdekt tijdens de eerste zeilreis rond de wereld.

Na eerst verschillende reizen naar Indië en Oost-Afrika te hebben gemaakt, vraagt hij in 1513 toestemming aan de koning van Portugal voor een expeditie naar de Grote Oceaan. Deze krijgt hij niet en hij sluit een overeenkomst met de Keizer Karel V van Spanje. Doel van de expeditie is om een westelijke zeeroute naar de Indische specerijeilanden te vinden.

Op 17 september 1519 vertrekt Ferdinand Magalhães met vijf schepen en 265 bemanningsleden. Ruim een half jaar later bereikt hij de riviermonding tussen Uruguay en Argentinië. Hierna gaan ze door naar het zuiden en vinden ze op 21 oktober 1520 de zuidelijke doorgang tussen Vuurland en het vaste land van Argentinië naar de Grote Oceaan.

Met nog drie schepen over steekt Magalhães hierna de Grote Oceaan over, niet wetende dat dit de grootste oceaan ter wereld is. Aan boord is voedsel- en watergebrek en veel bemanningsleden overleven deze tocht niet. Op 31 maart 1521 bereiken ze dan de Filipijnen. Een maand na aankomst overlijdt Magalhães tijdens een gevecht met de lokale bevolking van Mactan. Eén schip voltooit uiteindelijk de zeilreis met 18 bemanningsleden. Ondanks het feit dat Magalhães deze reis om de wereld vanwege zijn overlijden niet kon afmaken behoort hij een van de beroemdste ontdekkingsreizigers en ontdekker van de Filipijnen. De Filipijnen stonden op de kaart en het begin van de Spaanse kolonisatie en katholicisme van het land was begonnen.

De grootste eilanden van de Visayas zijn van west naar oost:

  1. Palawan
  2. Panay
  3. Negros
  4. Cebu
  5. Bohol
  6. Leyte 
  7. Samar

MINDANAO

Mindanao is na Luzon het grootste eiland van de Filipijnen en tevens de naam van de zuidelijkste eilandengroep van het land. Op Mindanao woedt al honderden jaren een onafhankelijkheidsoorlog door Islamitische groepen, Abu Sayyaf en Moro Islamic Liberation Front (MILF). Deze groepen voeren een permanente oorlog met als doel een Islamitische staat krijgen in het zuiden van de Filipijnen. Ondanks dat dit alleen in het zuidwesten van het eiland is, komen hier regelmatig ontvoeringen voor, ook met toeristen. Dit is de reden dat wij het hele hoofdeiland Mindanao niet aanbieden.

Bij Mindanao hoort ook het eiland Siargao. Dit eiland ligt ten noordoosten van het noordoostelijke puntje van Mindanao en ten zuidoosten van het eiland Dinagat. Het eiland staat bekend om zeer goede surfmogelijkheden en hier geldt geen negatief reisadvies voor.

HOE KOMT U IN DE VISAYAS?

Cebu heeft een internationaal vliegveld. Vanuit Nederland, Belgie of Duitsland kunt u niet rechtstreeks aanvliegen op Cebu. Emirates, Cathay Pacific, Singapore Airlines, China Airlines, China Eastern en China Southern Airlines hebben vanuit Nederland, België en Duitsland de mogelijkheid om met 1 overstap hierheen te vliegen.

Iloilo op het eiland Panay, Caticlan op het eiland Panay voor de strandbestemming Boracay en Siargao hebben een nationaal vliegveld waar u vanaf Manilla of Cebu op aan kunt vliegen.

 

BESTEMMINGEN VISAYAS & MINDANAO

PALAWAN

Het paradijs in het westen inclusief El Nido, Coron en de underground River

Lees verder

CEBU

Het startpunt voor de Visayas eilanden

Lees verder

BOHOL

Inclusief de Chocolate Hills en Alona Beach

lees verder

BORACAY

Een paradijs in de Visayas

Lees verder

SIQUIJOR

Mooie stranden en hekserij

Lees verder

DUMAGUETE

een universiteitsstad met leuke bezienswaardigheden

Lees verder

BALINSASAYAO TWIN LAKES

2 unieke kratermeren bij Dumaguete

Lees verder

SIARGAO (Mindanao)

Het surfparadijs van de Filipijnen

Lees verder

OSLOB

Zwemmen met walvishaaien en de Tumalog watervallen

Lees verder

MOALBOAL

Sardientjes en watervallen

Lees verder

MALAPASCUA

Duiken met voshaaien!

Lees verder

APO ISLAND

De mooiste duik- en snorkelspot van de Filipijnen

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.