fbpx

Apo Island

APO ISLAND FILIPIJNEN

APO Eiland ligt zeer centraal in de koraaldriehoek van Zuid Oost Azië. Een gebied gevormd door zes landen: Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filipijnen, de Salomonseilanden en Oost-Timor. In deze koraaldriehoek is een uitzonderlijk hoge mariene biodiversiteit, met 76% van de 798 bekende koraalsoorten en 37% van de 6000 wereldwijde koraalrifvissoorten te vinden. Ook zwemmen hier ongeveer 650 vissoorten, waaronder vijf soorten anemoonvissen en groenzee- en karetschildpadden. U vindt er ook prachtige witte koraalzandstranden, waar u een mooie korte wandeling kunt maken. Pas wel op de vele kleine steentjes en stukjes koraal op het strand. En gaat u een stukje de zee in, kijk dan niet verbaasd op als er opeens een schildpad naast u zwemt. Ook komen ze, als het hoog water is, naar de kust om algen eten te eten. Dit zult u alleen zien op APO island.

Dit kleine vulkanische eiland met een oppervlakte van 74 hectare (0,74 km2) , heeft één dorp met een kleine 1000 inwoners en twee accommodaties. Het eiland staat in de top 10 van de beste duik- en snorkelgebieden ter wereld, en om dit zo te houden heeft de lokale bevolking samen met Dr. Alcala, een wetenschapper van het Siliman Universiteit in Dumaguete het zeereservaat ingericht. Het gebied wordt beschermd door het National Integrated Protected Area Act (NIPA). Er zijn twee resorts op APO Island, elk met een duikcentrum: APO Island Beach Resort en Liberty’s Lodge en twee homestays: H&H en Mario om te verblijven. Op het eiland vindt u tevens een rangerstation en een vuurtoren.

Het eiland heeft tien riffen voor de kust liggen:

  • Katipanan Reef
  • The Chapel Reef
  • Balay Reef
  • Largahan Reef
  • Coconut Reef
  • Olo Reef
  • Cogan Reef
  • Mamsa Reef
  • Kan Oran Reefs
  • Rock West & Rock East

HOE KOMT U OP APO ISLAND?

APO Island ligt op zeven kilometer van de zuidoostelijke punt van het eiland Negros en 30 kilometer ten zuiden van de Negros Oriental-hoofdstad Dumaguete. Vanaf Malatapay vaart u in ongeveer 45 minuten naar Apo Eiland. Coco Grove Beach Resort op Siquijor organiseert ook dagtrips naar APO Island. Ook vanaf Dumaguete en Dauin worden dagtrips naar APO Island georganiseerd.

ANDERE ACTIVITEITEN APO ISLAND

APO ISLAND VIEW DECK

Naast de geweldige duik- en snorkelmogelijkheden op APO Island, heeft het eiland aan de zuidkant ook een punt waar u een geweldig uitzicht heeft over de zee. Vooral de zonsondergang en -opgang zijn grandioos. U moet wel flink moeite doen om hier te komen, want de weg er naar toe gaat over rotsen, stenen en via een trap. Deze weg is niet verlicht en vooral terug in het donker kan dan een uitdaging zijn. Zonsopkomst is ook prachtig, maar dan moet u extra vroeg uit de veren. De hike zal ongeveer een half uur bedragen.

APO VILLAGE

In APO Village gaat u terug naar basic. Er is hier alleen in de avond elektriciteit, geen stromend water, douchen doet u met een emmer en er is geen pinautomaat. Drinkwater wordt geleverd in flessen. Bij Liberty Lodge is er alleen voor gasten die blijven overnachten Wi-Fi. Het is een unieke ervaring om hier te verblijven, het geeft een Robinson Crusoe gevoel. Een andere accommodatie is Apo Island Beach Resort, deze ligt aan de andere kant van de rots. De huisjes hier zijn gemaakt van aarde / betonmix (in vergelijking met Liberty die veel bamboe heeft). 

VUURTOREN

De eerste steen van de vuurtoren van APO Island werd in 1896 gelegd en uiteindelijk in 1903 voltooid. De bouw lag even stil vanwege het uitbreken van de Filipijnse revolutie en de Spaans-Amerikaanse oorlog. Later, met hulp van de Amerikaanse arbeiders, werd de vuurtoren op het eiland afgebouwd. Het doel was om de schepen te waarschuwen die door de ondiepe riffen zeilden voor de dreigende gevaren. De vuurtoren is 36 meter hoog en brandt tegenwoordig door zonnepanelen. Halverwege de vuurtoren is een uitzichtpunt waar u een adembenemend uitzicht heft van 360 graden op het omringende kristalheldere water en het groene mangrovebos.

INDIEN U EEN REIS BOEKT IN DE VISAYAS KUNT U APO ISLAND TOEVOEGEN AAN UW REIS!

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING APO ISLAND

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.