fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Dumaguete

DUMAGUETE FILIPIJNEN

Dumaguete heeft als bijnaam “The City of Gentle People” of ook wel de stad van de zachtaardige mensen. Het ligt op het eiland Negros, welke behoort tot de regio Central Visayas. Dumaguete is een belangrijke universiteitsstad en door de komst van de studenten ook een stad met een rijk uitgaansleven. Naast een rijk uitgaansleven heeft de stad ook een aantal interessante bezienswaardigheden!

CATHEDRAL CHURCH DUMAGUETE

St. Catherine Alexandria Kathedraal, beter bekend om de Dumaguete kathedraal is een kerk met een rijke geschiedenis. Al ruim honderden jaren staat de kerk in Dumaguete en nog steeds wordt deze elke zondag bezorgd door een groot aantal gelovigen. De kerk is gebouwd in 1754 en beweert dat het de oudste stenen kerk op het eiland Negros is. In 1885 is de kerk gereconstrueerd. In de kerk vindt u een verguld en sierlijk altaar, hoge plafonds en hangende kroonluchters, hiermee is de kerk een grandioos vertoon van traditionele Europese architectuur. Buiten de kerk staan vier stenen pilaren als ondersteuning voor de ingang.

BELLTOWER DUMAGUETE

In het jaar 1811, toen Dumaguete een plaats was waarvan de inwoners altijd werden bedreigd door islamitische plunderaars op zoek naar slaven, werd de klokkentoren gebouwd om de lokale bevolking te waarschuwen voor elk inkomend gevaar. Het is daarmee de oudste klokkentoren in de Visayas en is een zeer beroemd architectonisch monument in de stad. De toren is in de loop der jaren diverse malen gerestaureerd en heeft enkele toevoegingen gekregen, zoals een mooie tuin, maar heeft ook zijn oude uiterlijk behouden tot aan de nu met mos bedekte buitenmuren.

DUMAGUETE QUEZON PARK

Dumaguete stad is vol met interessante bezienswaardigheden. Hierbij is het moeilijk om het beroemde Manuel L. Quezon park, afgekort Quezon Park, in het centrum van de stad over het hoofd te zien. Aan het park liggen de beroemde Dumaguete kathedraal en de Belltower. Inwoners en toeristen vinden het fijn om hier even tot rust te komen, vooral tijdens een rustige middag. Het park is vernoemd naar Manuel Luis Quezon Y Molina, de tweede president van de Filipijnen.

DUMAGUETE RIZAL BOULEVARD

Van de witte lantaarnpalen langs de boulevard tot de statige bomen die wuiven met de zeewind, heeft de Rizal Boulevard een grote charme in de stad en is het een populair herkennings- en ontmoetingspunt geworden. De boulevard is vernoemd naar Jose Rizal, een Filipijnse held. Langs de boulevard, die 780 meter lang is, vindt u talloze restaurants, bars en clubs. In de weekenden en op vrije komen momenten komen mensen hier graag (romantisch) wandelen en picknicken.

SILLIMAN MUSEUM

Het museum werd in 1970 opgericht door Dr. Hubert I. Reynolds, een Amerikaanse missionaris van de Christelijke Kerk en voormalig hoogleraar Antropologie aan de Silliman Universiteit, om de collectie van het Cultureel Onderzoekscentrum te huisvesten. De collectie bestaat uit archeologische voorwerpen van eerdere opgravingen in heel Negros en delen van Mindanao en verzamelde etnologische voorwerpen van de verschillende inheemse groepen uit Luzon, Visayas en Mindanao. Het museum was voorheen meer dan vier decennia gehuisvest in het oudste gebouw van de universiteit, Silliman Hall maar werd in 2015 overgebracht naar de tweede verdieping van Hibbard Hall.

SILLIMAN ZOO

Naast het Silliman Medical Center ligt de Silliman Zoo. Deze kleine dierentuin herbergt een gevarieerde verzameling zeldzame en bedreigde Filipijnse inheemse dieren. U vindt hier o.a. krokodillen, gevlekte herten, wrattenzwijnen, vampiervleermuizen en nog meer.

 

SIDLAKANG VILLAGE

Dit dorp is Negros Oriental kleine versie van Negros Occidental Pandaad dorp. Op een oppervlakte van een hectare met huisjes gemaakt van materialen uit de omgeving van Dumaguete, waaronder bamboe. Hier krijgt u informatie over alle dorpen en steden in de provincie Negros Oriental te bieden heeft. Ook Dumaguete souvenirs als handwerken van terracotta- en geweven materialen, sleutelhangers en magneten zijn hier te verkrijgen.

CLAYTOWN POTTERY DARO

Dumaguete staat bekend als de stad van zachte mensen, maar weet u ook dat de stad diverse pottenbakkerijen heeft. Deze zijn gevestigd in Claytown! Claytown Daro ligt in het noordelijke deel van Dumaguete City. De naam is afgeleid van het woord “pagdaro” wat het omploegen betekent van landbouwgrond. In deze wijk vindt u potten op elke hoek van de straat. U kunt hier zelf leren pottenbakken en de potten in verschillende maten en kleuren zijn ook te koop.

DUMAGUETE FREEDOM PARK

Het Ninoy Aquino Memorial Freedom Park, dicht bij het hart van de bruisende stad, is een rustig, verfrissend stukje groen. Het is de perfecte plek om uit te rusten na de vele bezienswaardigheden. Het park is vernoemd naar Ninoy Aquino, een prominente politicus. Aan het park ligt ook het provinciehuis. In het park worden ook speciale evenementen georganiseerd, zoals aan het einde van het jaar het Buglasan Festival. Het park is gericht op families en daarom is het drinken van alcohol verboden.

FRUIT- EN VISMARKT

In deze levendige markt worden dagelijkse groenten en fruit verkocht. De perfecte plek om kennis te maken met het echte “lokale” leven in Dumaguete. Al vroeg in de ochtend is het hier een drukte van jewelste met handelaren en vissers die hun spullen komen brengen en lokalen die hier komen ontbijten en hun boodschappen komen doen.

 

 

 

Vanuit Dumaguete kunt u ook een mooie excursie maken naar de Balinsasayao Twin Lakes!

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Filipijnen rondreizen

LIGGING DUMAGUETE