fbpx

Balinsasayao Twin Lakes National Park

TWIN LAKES NATIONAL PARK FILIPIJNEN

Lake Balinsasayao, Danao Lake zijn twee kratermeren die 1000 meter boven zeeniveau uitkomen, gelegen in het Balinsasayao Twin Lakes Natural Park, een beschermd gebied van 8 duizend hectare.

De meren liggen ten 15 kilometer ten noordwesten van Dumaguete, in een komvormige krater gevormd door vier bergen: de berg Mahungot in het zuiden, de berg Kalbasan in het noorden, de berg Balinsasayao in het oosten en de Guintabon in het westen. De tweelingmeren Balinsasayao en Danao zijn ongeveer 10.000 jaar geleden ontstaan ​​door een vulkaanuitbarsting en de 90 meter diepe kraters zijn in de loop van de tijd gevuld met water uit regen en stroomafzettingen, waardoor de twee meren zijn gescheiden door een smalle bergkam.

FLORA EN FAUNA

Het Balinsasayao is een beschermd natuurpark met een uitgestrekt ecosysteem en biodiversiteit. Honderden soorten bomen, vruchtdragende bloemen en planten domineren de vegetatie rond de meren. Bovendien is Twin Lakes Dumaguete een beroemde plek voor vogelliefhebbers omdat hier veel verschillende soorten vogels leven, waarvan de meest populaire de Flaming Sunbird is.

Het meer heeft een rijke vis fauna door het inzetten van nieuwe vissoorten die hier van oorsprong niet thuis horen, zoals de tilapia, karper, garnalen, muggenvissen en melkvissen.

UITKIJKPUNTEN

Er zijn twee grote uitkijkplatforms bij Twin Lakes Dumaguete, de eerste bevindt zich naast de belangrijkste parkeerplaats/restaurant met uitzicht op Balinsasayao, het grootste meer van de twee meren. Het tweede uitkijkplatform is een wandeling van 1 km langs de rand van het Balinsasayao-meer in de richting van de smalle bergkam. Hier bevindt zich een wachttoren met drie niveaus die uitkijkt over zowel het Danao Lake als het Balinsasayao-meer. De uitzichten zijn prachtig en zeker de moeite waard.

HUUR KAJAK OF BOOT

Het is ook mogelijk om een boot of kajak te huren. Aan de overkant van het meer liggen de Olayan watervallen. Deze zijn alleen bereikbaar per boot en een wandeling van ongeveer 10 minuten.

MEER BALINSASAYAO – DINGEN DIE U MOET WETEN VOORDAT U GAAT

  • Er is een strikte No Drone Zone aan het Balinsasayao-meer. Deze maatregel is ingesteld omdat er een incident is geweest met een inheemse vogel die een drone aanviel, waardoor de vogel werd gedood en de drone in het Balinsasayao-meer crashte.
  • Helaas kunt u niet zwemmen in de Balinsasayao Twin Lakes omdat het water uit de meren wordt gebruikt om de stad Dumaguete van water te voorzien en daarom zo schoon mogelijk moet blijven. Er zijn ook vulkanische componenten in het Balinsasayao-meer die niet erg goed zijn voor uw huid. U mag wel zwemmen bij de Olayan waterval.
  • Het motto bij Lake Balinsasayao Twin Lakes is: ‘Maak alleen foto’s, dood de tijd en laat alleen voetafdrukken achter’.
  • Het park is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur
  • U dient 100 PHP te betalen als toegangsprijs (onder voorbehoud van wijzigingen).

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING BALINSASAYAO TWIN LAKES NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.