fbpx

Malapascua

MALASPASCUA EILAND

De centraal Visayas bestaan uit pareltjes van eilanden en ook Malapascua hoort hier zeker in het rijtje thuis. Dit eiland ligt op een half uurtje varen van het eiland Cebu en het is een ultieme duikbestemming aangevuld met prachtige stranden.

DE CHARME VAN MALAPASCUA

Omdat Malapascua zo klein is, zit u al gauw tussen de lokale bevolking. Ze ontvangen u met open armen. De bewoners leven vooral van de visvangst, het toerisme en het maken van houten Filipijnse Bangka’s (boot). Het kleine binnenland is een soort duingebied met palmbomen en zandweggetjes. De sfeer hier is heel relaxed, ondanks dat er steeds meer toeristen naar Malapascua komen. Op het eiland zijn geen wegen en er rijden dan ook geen auto’s. Dat is ook niet nodig, want het eiland is 3 bij 1 kilometer breed. Met een scooter of een habel-habel (motortaxi) kunt u zich verplaatsen over het eiland.

STRANDEN MALAPASCUA

Het meest bekende strand op Malapascua heet het Bounty strand en die doet zijn naam absoluut eer aan. Dit strand, in het zuiden van het eiland is parelwit, met helderblauw water en omringt met enorm veel palmbomen met kokosnoten. Hier vindt u ook een aantal strandtenten voor een hapje en een drankje.

Aan de noordkant van het eiland zijn ook een aantal kleinere stranden te vinden, waaronder Langob Beach. Een mooi wit zandstrand maar met weinig voorzieningen. U kunt hier lopend naar toe (drie kilometer) of met de habel-habel.

MALAPASCUA DUIKEN

Malapascua is een klein idyllisch eiland, maar wel met de mooiste duikspots van de Filipijnen. Al jarenlang komen duikers graag naar dit mooie eiland, want het bijzondere is dat u hier bijna dagelijks voshaaien kunt spotten, maar de zee zit hier ook vol met andere bijzondere vissen zoals haaien, roggen, hamerhaaien en zeepaardjes. Het is heel speciaal dat u deze voshaaien kunt zien, want normaal gesproken leven deze haaien op een diepte van ongeveer 400 meter. Voshaaien kunnen wel zes meter lang worden! Als u ze wilt zien, moet u wel vroeg opstaan, want dan is de kans het grootst dat u ze tegen zult komen. U vindt deze voshaaien bij Monad Shoal, een duikstek op ongeveer 25 minuten varen vanaf Malapascua. Mocht u de voshaai willen bewonderen dan dient u te beschikken over een Advanced Open Water certificaat. Hebt u deze niet, op het eiland zijn duikscholen waar u uw brevet kunt halen. Ook is het mogelijk wanneer u uw Open Water certificaat heeft, om door te gaan voor het Deep Dive certificaat.

Naast Monad Shoal zijn er nog een flink aantal spots die zeer de moeite waard zijn. Er liggen hier verschillende wrakken in het water en Gato Island is ook een niet te missen spot. Tijdens deze avontuurlijke duik is de kans groot dat u de White tip shark zult zien en hier kunt u manoeuvrerem door grotten en tunnels.

Ook vindt u hier op de bodem een oud Japans scheepswrak en een gezonken veerboot. Bent u geen duiker, het is ook heel mooi snorkelen hier. Helaas is het koraal hier voor een groot deel beschadigd, dat komt door een allesverwoestende orkaan in oktober 2013. Op het eiland zijn ook een aantal goed betaalbare duikscholen.

ANDERE ACTIVITEITEN MALAPASCUA

CLIFF JUMPING LAPUS LAPUS CLIFF

Lapus Lapus Cliff is een kleine, relatief beschermde inham waar boten aanmeren en waar u kunt afstappen. Dit rotsachtige schiereiland is bedekt met een “groen tapijt” en het  is een erg populaire plek voor natuurfotografen. Het zeezicht aan het einde van het schiereiland Lapus Lapus is werkelijk adembenemend. Bewonder de schoonheid van het eiland en laat de warme zeebries langs uw gezicht waaien. Enorme golven beuken op de rotsen als een daverend applaus. De inheemse struiken hebben zich aangepast aan de barre omstandigheden op zee. Het groeit gezond op plaatsen waar andere planten gemakkelijk bederven. Ook staat Lapus Lapus Cliff bekend als hotspot voor adrenaline junkies die van klifduiken houden. Hier kunt u van een 12 meter hoge rots springen.

KALANGGAMAN ISLAND

Dit eiland is een grote witte zandbank met aan het uiteinde een flink aantal palmbomen. Een super idyllisch plekje voor de romantici! Het eiland ligt op ongeveer twee uur varen vanaf Malapascua, maar als u aankomt, waant u zich in een romantisch paradijs!

BELANGRIJK

Er is geen pinautomaat op het eiland, neem dus voldoende cash geld mee!

 

U kunt Malapascua altijd toevoegen als strandverlenging als u in de Centraal Visayas verblijft!

En nog op zoek naar een tweede fantastische duikspot bij Cebu Island? Ga dan naar Moalboal!

 

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING MALAPASCUA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.