fbpx

Moalboal

MOALBOAL CEBU

Moalboal ligt aan de zuidwest kant van het eiland Cebu, op 110 kilometer ten zuiden vanaf Cebu City. Moalboal staat vooral bekend vanwege zijn mooie duiklocaties, het kleurrijke koraal, zeeschildpadden, het zwemmen met sardientjes en de Kawasan watervallen. De sfeer in het dorp is relaxed waar geen hordes toeristen op af komen.

MOALBOAL SARDINES

Sinds ruim vijf jaar is dit de thuishaven geworden van grote scholen sardientjes. Veel duikexcursies gaan hiernaar toe om deze visjes te zien, en dat maakt het duiken hier zo bijzonder. Continu veranderen deze grote scholen vissen van formatie. De sardines zitten gemiddeld op een diepte tussen de 3 en 15 meter. Ideaal voor duikers, maar ook snorkelaars kunnen de sardines ook bekijken. Extra leuk is het, als er een voshaai op de sardines afkomt, maar dat is puur geluk hebben. Voor de kust ligt een koraalrif van ongeveer 11 kilometer die nog grotendeels in tact is.

PANAGSAMA BEACH

Naast de onderwaterwereld heeft Moalboal, heeft Moalboal ook Panagsama Beach. Ondanks dat het “Beach” heet, is er niet echt sprake van een groot en lang strand. Panagsama Beach is de spot waar u met zeeschildpadden kunt zwemmen. U hoeft maar 30 meter de zee in te lopen om deze dieren te zien. Een geweldige ervaring, want het dorp is nog niet overspoeld met toeristen, dus het kan maar zo zijn dat u alleen bent met deze dieren. De locals helpen u graag met het vinden van deze dieren in het geval u ze niet meteen ziet. Bij het strand vindt u ook de meeste restaurants en de accommodaties welke een fantastisch uitzicht hebben op de zee, de zonsondergang en het nabijgelegen eiland Negros.

KAWASAN WATERVALLEN

24 kilometer ten zuiden van Moalboal vindt u de Kawasan watervallen. Volgens sommigen zijn dit de mooiste en meest fotogenieke watervallen van de Filipijnen. Helaas is het ook een zeer toeristische plek geworden, wat de sfeer geen goed doet. Rondom de eerste waterval zitten diverse restaurants met “opdringerige” medewerkers. Als u echter nog even doorloopt, komt u bij de tweede waterval, en deze zijn een stuk rustiger en fijner om te bezoeken. De avonturiers komen hier zeer goed aan hun trekken met de mogelijkheden voor canyoning: klimmen, springen, zwemmen langs de rivier en abseilen. Ik adviseer u om dit met een tour te boeken zodat u een helm op krijgt bij het springen en abseilen! Het water is ontzettend koud en het water azuurblauw. U mag ze dus niet missen deze watervallen!

MOALBOAL WHITE BEACH

Als u nog een echt strand wilt bezoeken, dan moet u naar White Beach gaan. Een heerlijk wit en lang zandstrand net buiten Moalboal. Met de tricycle of de habel-habel bent u hier in ongeveer 10 minuten. Bij het strand zijn een aantal restaurants voor een hapje en een drankje.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Naast duiken en canyoning, kunt u hier ook goed wandelen, kajakken, mountainbiken en paardrijden. De actieve reiziger komt hier zeker aan zijn trekken!

INDIVIDUELE RONDREIZEN FILIIPIJNEN

Palawan

2 tours

Centraal Visayas & Mindanao

3 tours

LIGGING MOALBOAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.