fbpx

Accommodaties in India

ACCOMMODATIES IN INDIA

India is groot en daarmee zijn er ook talloze mogelijkheden om te overnachten. Miljoenen mensen, zakenreizigers, toeristen en pelgrims, reizen naar en in het land. Mogelijkheden tot overnachten in India zijn er voor elk budget. Verspreid over het hele land vindt u een ruim aanbod van accommodaties, variërend van luxe en westerse 5-sterrenhotels en gerenoveerde paleizen tot idyllische strandhuisjes en eenvoudige en spotgoedkope plekken voor backpackers. Moderne hotels, boutique hotels en hotels die zich richten op zakelijke reizigers vindt u vooral in de grote steden en rondom de toeristische plaatsen met belangrijke bezienswaardigheden.

HOTEL INDIA

Hotels zijn er in alle budgetten. Delta Holidays biedt minimaal goede middenklasse hotels aan, waarbij de kamers altijd een privé badkamer hebben met een normaal toilet. Ook hebben de hotels faciliteiten als een restaurant, receptie en vaak ook een zwembad. Ook heeft u de mogelijkheid om deze goede middenklasse hotels te upgraden naar eerste klas en deluxe vijf sterren hotels.

GUESTHOUSE INDIA & HOMESTAY INDIA

Eenvoudige maar goede hotels. Een unieke ervaring om bij een Indiaanse familie thuis te overnachten. Zo maakt u het dagelijkse leven van heel dichtbij mee.

VERBLIJF IN EEN ASHRAM

Dit is een zeer unieke overnachtingslocatie op een spirituele plek. Bij deze heilige Sadhak komen hindoes bij elkaar om te bidden, yoga te beoefenen en met elkaar te mediteren. Een slaapplaats is heel goedkoop op een slaapzaal waarbij u hier wel een badkamer en toiletvoorzieningen deelt. Bij een verblijf in een ashram kan van u worden verwacht dat u wat langer blijft zodat u mee kunt helpen met de werkzaamheden op de Ashram in de vorm van vrijwilligerswerk. De inkomsten hieruit komen ten gunste aan de Ashram.

GLAMPING INDIA

Glamping, ofwel ‘glamoreus kamperen’ is een nieuwe trend op het gebied van kamperen. Door de nieuwe generatie veeleisende reizigers is dit fenomeen nu ook ontdekt, mensen die op zoek naar een accommodatie buiten de gebaande paden maar met voldoende mogelijkheden voor ontspanning, luxe, vrije tijd en verjongingsmogelijkheden. Ook India is het nu mogelijk om op een glamping te verblijven. In het gehele land komen er steeds meer luxe tentenkampen bij, in de woestijn, de bergen, bij boerderijen en zelfs bij het strand. Slapen in een natuurlijke omgeving met het comfort van een hotel. De ideale combinatie voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere overnachting maar niet “back-to-basic” willen gaan. Comfortabele accommodaties waar gezonde maaltijden worden bereid met verse, zelfgekweekte biologische ingrediënten, ongerepte omgeving weg van de bruisende “toeristische” plekken. Natuurwandelingen, culturele interacties en insider-ervaringen maken een verblijf compleet op een Glamping.

HERITAGE HOTELS IN INDIA

India heeft ook een bijzondere reeks hotels, dit zijn de Heritage Hotels. De paleisachtige woningen van de voormalige Indiase maharadja’s zijn omgevormd tot historische hotels, maar ademen dezelfde oude elegantie en luxe uit. Deze hotels zijn uitgerust met alle moderne luxe faciliteiten en de gastvrijheid van het personeel is subliem. Door in een van de historische hotels in India te verblijven, kunt u genieten van een verwenbehandeling zoals de koningen en de koninginnen. Deze hotels zijn goed uitgerust met alle moderne faciliteiten in combinatie met een onberispelijke gastvrijheid van de medewerkers.

De meeste Heritage Hotels bevinden zich in Rajasthan, maar inmiddels zijn ze ook op meerdere plaatsen in India te vinden. De haveli’s en paleizen van Rajasthan en Gujarat betoveren u met hun weelde en extravagantie. U kunt hierbij ook denken aan Portugese Palacios in Goa, luxe bungalows bij theeplantages, luxe lodges in nationale parken als kampementen in de parken. Verspreid over het land fascineren deze hotels u met hun architectonische uitmuntendheid en historische betekenis. Veel hotels liggen ook bij de diverse Unesco Werelderfgoedlocaties. Hier worden jarenlange tradities en culturen nog steeds in hun authentieke vorm beoefend. De Heritage hotels zorgen voor een “unieke Indiase ervaring”.

AANBEVOLEN HERITAGE HOTELS

HERITAGE RESORT *** - BIKANER

Aan de rand van Bikaner

Lees verder

HERITAGE *****- MADURAI

Heritage, met historische charme

lees verder

THE BANGALA *** - KARAIKUDI

Verblijf in een erfgoedhuis

Lees verder

MAISON PERUMAL - PUDUCHERRY

Een 130 jaar oud familiehuis

Lees verder

ELGIN THE SILVER OAKS **** - KALIMPONG

Een luxe hotel met uitzicht op de Kanchenjunga

Lees verder

MAYFAIR HIMALAYAN RESORT ***** - KALIMPONG

5* luxe met uitzicht op de Kanchenjunga

Lees verder

COCONUT LAGOON *****- KUMARAKOM

Gelegen aan de backwaters van Kerala

Lees verder

RATAN VILAS *** - JODHPUR

In een modern hotel terug in de tijd

Lees verder

RANBANKA PALACE HOTEL **** - JODHPUR

het toppunt van Koninklijke gastvrijheid

Lees verder

DEOKI NIWAS PALACE HOTEL *** - JAISALMER

Een 3* hotel met uitstekende dienstverlening

Lees verder

UDAI KOTHI *** - UDAIPUR

Een modern hotel met koninklijke service

Lees verder

KAROHI HAVELI *** - UDAIPUR

Een haveli met traditionele Rajasthani architectuur

Lees verder

CASTLE MANDAWA *** - MANDAWA

Een klein paleis in de Shekhawati woestijn

Lees verder

UDAI VILAS PALACE HOTEL *** - MANDAWA

Een 3* hotel met een warme en gracieuze service

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.