fbpx

Badami

BADAMI

EEN ARCHEOLOGISCH PARADIJS

Badami, een prachtig uitgestrekt rotsachtig terrein, bezaaid met uit rotsen gehouwen grottempels en rode zandstenen kliffen en genesteld in een kloof tussen twee ruige zandstenen heuvels. Gevestigd rond het ongerepte en heilige Agastya-meer, dat een scala aan tempels aan zijn oevers herbergt, die terug gaan naar een glorieus verleden met een rijke erfenis in de vorm van houtsnijwerk, forten en grottempels. De stad is bezaaid met rotsblokken en zandsteenrotsen met scheuren die voor een betere grip zorgen. Het is een centrum van rotsklimmen en nodigt avonturiers van heinde en verre uit om hun moed te testen tegen steile rotsen.

Badami is de thuisbasis van een aantal archeologische bouwwerken uit het Dravidische tijdperk, die overblijfselen zijn van het Chalukyan-rijk, dat Badami tussen de 4e en de 8e eeuw tot hun hoofdstad maakte. De stad was toen een belangrijk zakencentrum en volgens de legende werden hier goud en edelstenen verhandeld op de markten. Badami is een archeologisch paradijs, aangezien de majestueuze architectuur en ingewikkelde sculpturen die hier te vinden zijn. Sommige tempels van Badami hebben zelfs een gemengde invloed van de Zuid-Indiase architectuur en de Noord-Indiase Nagara-stijl. Vroeger heette de stad Vatapi.

BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ACTIVITEITEN VOOR BADAMI

AGASTYA MEER

Gelegen aan de rand van de stad, ligt het enorme Agastya-meer onder de grottempels. Er wordt gezegd dat het in de 5e eeuw is gevormd en velen geloven dat het water genezende eigenschappen heeft. Het meer wordt als heilig beschouwd en toegewijden nemen een duik in het water om hun zonden weg te wassen. De grottempels liggen aan de zuidwestkant van het meer, met de populaire Bhoothanatha-tempel op de oostelijke oever. De laatste grot van de tempels kijkt uit op de serene vergezichten van het meer. Men kan op de rotsen van de tempel zitten en genieten van een prachtig uitzicht op de ondergaande zon achter het meer. De legende gaat dat toen de Chalukyan de regio rond Badami regeerden, de hoofdstad van hun koninkrijk, Vatapi, uit steen gehouwen was en zich verspreidde rond het ravijn van het Agastya-meer. Er wordt gezegd dat het meer is vernoemd naar de wijze Agastya van het epos Ramayana.

BHUTANATHA TEMPEL (Bhoothanatha tempel)

Opgedragen aan Lord Shiva, is de Bhutanatha-tempel een van de twee belangrijkste heiligdommen van de Bhutanatha-groep tempels die zich uitstrekt tot aan het Agastya-meer. De godheid die hier wordt aanbeden is de Bhutanatha-avatar (god van de zielen). De tempel is gebouwd in zandsteen en heeft een open mandapa (hal) die de Zuid-Indiase Dravidische en Noord-Indiase Nagara-stijlen van architectuur weerspiegelt. Het innerlijke heiligdom zou in de 7e eeuw door de Chalukyan zijn gebouwd. Aan de achterkant van de tempel zijn de sculpturen van Lord Vishnu en Jain-figuren uitgehouwen.

GROTTEMPELS VAN BADAMI

De beroemde grottempels van Badami trekken bezoekers uit het hele land. Ze dateren uit de 6e en de 7e eeuw en vertegenwoordigen een mooie bouwstijl van hun tijd. Vier grottempels vormen het grote complex en ze hebben allemaal schitterend houtsnijwerk met verschillende sculpturen van goden uit het hindoeïstische verleden. Hun architectuur is een mix van Noord-Indiase en Zuid-Indiase Dravidische stijl en elke grot heeft een heiligdom, een hal, pilaren en een veranda.

TEMPEL 1

Deze tempel zou in 578 na Christus zijn gemaakt en men kan hem bereiken door 40 treden te beklimmen. Het is opgedragen aan Lord Shiva en heeft meer dan 81 sculpturen van de God, een aantal met 18 armen. De grot is gebouwd met rood zandsteen

TEMPEL 2:

De tweede grot is opgedragen aan Heer Vishnu, die wordt gepresenteerd in de vorm van een Trivikrama (gigantische vorm). Het is te zien op de top van een zandstenen heuvel.

TEMPEL 3:

De derde grot ligt op een heuvel en wordt verondersteld te dateren uit 578 na Christus. Het heeft een verhoging aan de voorkant die ongeveer 21 meter breed is. De structuur van deze tempel doet denken aan de Deccan-architectuurstijl. De tempel herbergt sculpturen van Heer Vishnu, die wordt vertegenwoordigd in verschillende incarnaties: Varaha (vorm van een zwijn), Narasimha (deels leeuw en deels mens), Trivikrama (gigantische vorm), Hariharan (Hari en Shiva).

TEMPEL 4:

De vierde grottempel is opgedragen aan Lord Mahavir, de 24e tirthankara (heilige) van de Jains, en is de grootste van allemaal. Er wordt aangenomen dat het tot de 7e eeuw behoort en men kan het idool van Lord Mahavir in een zittende houding in het heiligdom zien.

ROTSKLIMMEN BADAMI

Rotsklimmen in Badami spannend avontuur. Het rotsachtige terrein van de stad is hier ideaal voor en geschikt voor mensen die op verschillende niveaus deze sport beoefenen. Het is en blijft spannend. De rode zandstenen rotsen met scheuren geven een betere grip die helpt bij het klimmen. De rotsen hebben meerdere routes en er zijn meer dan 150 routes met bouten, met verschillende moeilijkheidsgraden. Sommige van deze routes passeren tempels en pittoreske bezienswaardigheden en zijn de moeite waard. Zowel beginners als experts kunnen hier hun hart ophalen en er is training beschikbaar voor degenen die het nodig hebben. De beste tijd om te klimmen is van oktober tot februari.

AANBEVOLEN HOTEL BADAMI

BADAMI COURT ***

Een oase in de stad van de rotstempels

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIS INCLUSIEF BADAMI

DECCAN ERFGOED EN GOA - 14 DAGEN

Inclusief een bezoek aan Badami

Lees verder

ANDERE INTERESSANTE RONDREIZEN

Zuid India rondreizen

3 tours

Noord India rondreizen

6 tours

India rondreizen

12 tours

LIGGING BADAMI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.