fbpx

Bandhavgarh National Park

BANDHAVGARH NATIONAAL PARK

Bandhavgarh National Park, een van de meest populaire nationale parken in India, ligt in de Vindhya Hills van het Umaria-district in Madhya Pradesh. Het Bandhavgarh National Park werd in 1968 uitgeroepen tot nationaal park en strekt zich uit over een oppervlakte van 105 km². De naam Bandhavgarh is afgeleid van de meest prominente heuvel van het gebied van Umaria in de staat Madhya Pradesh. In 1993 werd het park uitgeroepen tot Tiger Reserve. 

WITTE TIJGER

Het nationale park is een wereldberoemd tijgerreservaat waar de eerste witte tijger van India werd gevonden. De tijgerdichtheid is hier ook de meest bekende in India. Naast tijgers herbergt het park meer dan 22 soorten zoogdieren, 250 vogelsoorten en 70 soorten vlinders. Evenzo ziet het park ook de grootste broedpopulatie van luipaarden en verschillende soorten herten. Door de jaren heen heeft het park een groot aantal stijgingen laten zien in het aantal tijgersoorten en dit is de reden waarom tijgertours zo beroemd zijn om grote aantallen toeristen in de buurt te trekken.

Het heeft ook een verscheidenheid aan vegetatie en landschappen met gras en hoge zoutbomen. Dit vergemakkelijkt het overleven van een groot aantal dieren en vogels in het park. In het park vindt u ook de langoer en de resusapen.

Het park is verdeeld in drie zones, de Tala, de Magdi en de Bamera. De Tala is het populairst omdat u hier de grootste kans heeft om de tijgers te zien. In het Magdi gedeelte leven de meest olifanten.

Het Bandhavgarh-fort is een andere attractie in de buurt. Volgens de lokale legende werd dit fort door Lord Rama geschonken aan zijn jongere broer Lakshmana. Het woord ‘bandhav’ in het lokale dialect betekent broer en ‘garh’ vertaalt zich in fort en zo is dit park aan haar naam gekomen. De regio zelf heeft archeologisch bewijs dat dateert van ongeveer 2000 jaar geleden. De kunstmatige grotten met inscripties en rotstekeningen zijn zeker een bezoek waard.

Het nationale park biedt jeepsafari’s en olifantensafari’s om reizigers unieke ervaringen te bieden.

TIPS VOOR EEN SAFARI IN BANDHAVGARH NATIONAL PARK

Om een beter zicht te krijgen op de wilde dieren in de dichte oerwouden van het Bandhavgarh National Park zijn instructies erg belangrijk.

U kunt op twee manieren het park in: met een jeep of op de rug van een olifant. En het prettige feit is dat veel van de dieren gewend zijn aan een van de twee media en er niet door geïrriteerd raken, maar toch is het raadzaam rustig te praten en geen snelle bewegingen te maken.

Hier zijn enkele interessante instructies en tips om veilig van de jungletrip in Bandhavgarh te genieten:

  • Als u voor de jeepsafari kiest, kunt u deze het beste ondernemen van zonsopgang tot 10.00 uur en vanaf ongeveer 16.00 uur tot zonsondergang, aangezien de meeste dieren in deze periodes actief zijn.
  • U mag niet alleen het park in, een gids van de bosafdeling moet met u mee. Deze gids kan u begeleiden en de verschillende wilde dieren aanwijzen.
  • Olifantensafari is het veiligste medium voor tijgertochten en dit heeft de voorkeur van de bosafdeling. Als er een tijger wordt gevonden, zal de olifant u rechtstreeks naar de tijger brengen, hetzij vanuit de lodge, of vanaf een nabijgelegen punt bereikbaar per jeep / auto.
  • U moet veilige en comfortabele kleding uitkiezen, zodat u gemakkelijk kunt bewegen. Bij voorkeur is katoen de perfecte keuze, die in elk opzicht veilig en comfortabel is. Bovendien mag de kleur van het doek niet te fel zijn om de aandacht van de dieren te trekken (aangezien het ze kan storen) vandaar dat een camouflagekleur gewenst is.
  • U moet op uw bewegingen en activiteiten letten zodat u die wilde dieren niet stoort of afschrikt.
  • Neem niet teveel bagage mee.
  • Neem ook een EHBO set mee, u weet nooit wat u zult tegenkomen tijdens de jungletrip.
  • Een fototoestel is onmisbaar, bij voorkeur een digitale camera. Het “geklik” van een fototoestel van de dieren afschrikken.
  • U moet geduld hebben bij het observeren van de wilde dieren. Door rustig en stil  te blijven is de kans het grootst dat u ze tegen komt.

Het park ligt op 850 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Delhi.

REIZEN NAAR HET BANDHAVGARH NATIONAL PARK

Bandhavgarh National Park

1 tour

FOTO'S BANDHAVGARH NATIONAL PARK

LIGGING BANDHAVGARH NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.