fbpx

Bengaluru (Bangalore)

BANGALORE INDIA

DE TUINENSTAD

Bengaluru, de hoofdstad van Karnataka, lijkt in niets op de andere steden in India. Bengaluru is de meest westerse stad van India en wordt ook wel het Sillicon Valley van India genoemd. Was het eerst nog een stad voor senioren en groene tuinen, tegenwoordig is het een stad waar informatietechnologie, een hypermoderne metro, kooplustige twintigers en dertigers rond lopen in hippe kleding, overheerst. De weinige bezienswaardigheden van Bangalore vallen in het niets vergeleken bij de andere bezienswaardigheden in de staat. Bengaluru is echter wel een belangrijk punt voor het toerisme.

BENGALURU LUCHTHAVEN

Vanuit Nederland vliegt KLM rechtstreeks op de supermoderne luchthaven van de stad en vanwege de centrale ligging in India is het klimaat hier zeer aangenaam. De stad is een prima startpunt voor een rondreis door Karnataka, Kerala of Tamil Nadu. Emirates, Etihad en Qatar vliegen ook op Bengaluru maar dan met 1 x overstappen.

Van een slaperig kantonnement tijdens het Britse tijdperk is Bengaluru nu uitgegroeid tot een moderne kosmopolitische stad. De stad wordt ook wel de Garden City genoemd vanwege zijn prachtige groene parken en tuinen.

De stad werd in de 14e eeuw gesticht als Bendakalooru, wat “Stad van de gekookte bonen” zou betekenen. De naam Bangalore ontstond in de Britse tijd. Toen in 1973 de staat Karnataka ontstond en Bengaluru hier de hoofdstad van werd, veranderde de stad haar naam op 1 november 2006 in Bengalooru. In 2008 werd de nieuwe hypermoderne luchthaven Bengaluru International Airport geopend en sinds 1 november 2014 is de officiële schrijfwijze van de stad dan ook Bengaluru.

Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die u moet zien als u in deze metropool bent.

10 BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN BENGALURU

1. BANGALORE PALACE

Bangalore Palace wordt omgeven door goed onderhouden tuinen en is een granieten structuur met twee verdiepingen die is versierd met versterkte torens en torens met torentjes. Een bezoek aan het paleis introduceert toeristen met de weelderige levensstijl van een van de meest invloedrijke dynastieën van Zuid-India, de Wadeyars (1339-1947), die het in 1887 heeft gebouwd. Het Bangalore-paleis staat bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en fascinerende architectuur en heeft wat weg van de middeleeuwse kastelen van Normandië en Engeland. Het interieur van het paleis staat in schril contrast met de Engelse gevel, de woonvertrekken zijn traditioneel hindoeïstisch ingericht met uitbundig versierde pilaren en bogen. Luxe kroonluchters en muren met patronen herinneren aan het prinselijke verleden van het paleis. Het paleis herbergt ook enkele van de grote schilderijen uit de 19e en 20e eeuw van beroemde kunstenaars zoals Raja Ravi Varma.

2. CUBBON PARK

Ongetwijfeld een van de mooiste parken van het land, Bengaluru’s Cubbon Park is doordrenkt van Britse koloniale charme en ligt in het hart van de stad. Een populaire attractie van de tuinstad, want het park staat bekend om zijn imposante roodgekleurde Britse bibliotheek, standbeelden, musea, een aquarium, een tennisacademie, een speelgoedtrein en talloze paviljoens. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van 300 hectare en heeft goed onderhouden joggingpaden, comfortabele banken, schaduwrijke bosjes, bloeiende bomen, waterfonteinen en prachtige looppaden.

3. VIDHANA SOUDHA

Vidhana Soudha, verspreid over een gebied van 60 hectare, is een beroemd monument in Bengaluru met het secretariaat en de regering van de staat. Het statige witte gebouw is gemaakt in Mysore Neo-Dravidische architectuur met Indo-Saraceense en Dravidische invloeden verwerkt als verschillende elementen. Gebouwd gedurende vijf jaar, tussen 1951 en 1956, werd het grootste regeringsgebouw van het land bedacht door Kengal Hanumanthaiah, de toenmalige eerste minister van Karnataka. De Vidhana Soudha heeft 300 kamers, die worden gebruikt door de verschillende afdelingen van de deelstaatregering. De Vidhana Soudha is volledig gebouwd uit graniet en porfier. Het heeft vier koepels op de vier hoeken en de ingang van het gebouw is verfraaid met het nationale symbool van India. Het gebouw is toegankelijk vanaf alle vier de zijden en bezoekers moeten vooraf toestemming krijgen om het gebouw binnen te gaan. De beste tijd om de Vidhana Soudha te bezoeken is op zon- en feestdagen, wanneer het ’s avonds prachtig verlicht is van 18.00 uur tot 20.30 uur.

4. IKSCON TEMPEL BANGALORE

Deze Sri Radha Krishna-tempel is gewijd aan de goden Radha en Krishna in Rajajinagar. Het is een van de grootste ISKCON-tempels ter wereld. ISKCON staat voor Hare Krishna beweging. Dit is een beweging binnen het vaishnavisme en het hindoeïsme, die in 1966 werd gesticht in New York door A.C. Bhaktivedanta Swami Praphupada (1896-1977) en de naam staat voor International Society for Krishna Consciousness, de Internationale Gemeenschap voor Krishna Bewustzijn. De tempel is een enorm cultureel complex dat in 1997 werd ingewijd door Dr. Shankar Dayal Sharma. De beweging telt intussen wereldwijd: ongeveer 10.000 tempelbewoners, 250.000 congregatieleden, meer dan 350 centra en tempels, 60 landelijke gemeenschappen, 50 scholen en 60 restaurants.

5. LALBAGH BOTANISCHE TUIN

Internationaal bekend als een centrum voor botanische kunstwerken en het behoud van planten, is Lalbagh een van de mooiste tuinen van de staat. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van 240 hectare en trekt bezoekers in grote aantallen met zijn populaire kas en dient ook als een thuis voor maar liefst 1.854 plantensoorten. Het glazen huis organiseert de tweejaarlijkse bloemenshow die hier wordt gehouden als uitbreiding op de viering van de Dag van de Republiek en de Onafhankelijkheidsdag. De Lalbagh diende ooit als de privétuin van Mysore ‘s heerser Hyder Ali en werd aanvankelijk gebouwd in Mughal-stijl over een oppervlakte van 40 hectare. De Britten transformeerden het park en gaven het zijn huidige uitstraling.

6. VISVESVARAYA INDUSTRIEEL EN TECHNOLOGISCH MUSEUM

Visvesvaraya Industrial and Technological Museum (VITM), opgericht ter nagedachtenis van Bharat Ratna Sir M Visvesvaraya, is een populaire attractie voor industriële motoren en producten. Verspreid over een oppervlakte van 4.000 m2 rond Cubbon Park, herbergt het een dinosaurushoek met een replica 1 op 1 schaal en diverse simulators. Het unieke visualisatiesysteem in Azië, Science On A Sphere, dat multimediaprojecties gebruikt om geanimeerde beelden van oceanen, atmosfeer en het landoppervlak van planeten weer te geven, is hier ook gestationeerd.

7. BULL TEMPEL

Een populaire attractie van Bengaluru, de Bull-tempel die is opgedragen aan Nandi (stierengod). Deze tempel staat bekend om zijn grote standbeeld van de heilige stier, Nandi. Het beeld staat op een hoogte van ongeveer 4 m en is uit een enkele grijze granietsteen gesneden en zwart gepolijst met een mengsel van houtskoolpoeder en pindaolie. Gebouwd in traditionele Dravidische architectuurstijl, zou de tempel in de 16e eeuw in opdracht van heerser Kempe Gowda van het Vijaynagar-rijk zijn gebouwd. De tempel is elke dag geopend van 6.00 uur tot 20.00 uur en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

8. THE ART OF LIVING

Gelegen aan de rand van de stad, nodigt het internationale hoofdkantoor van Art of Living mensen uit alle hoeken van de wereld uit. Een samensmelting van oud en nieuw, de ashram biedt elke week residentiële cursussen aan, van een basiscursus die mensen kennis laat maken met Sudarshan Kriya (een unieke ademhalingstechniek) tot de gevorderde die hen de mogelijkheid geeft om dieper in zichzelf te gaan. Behalve genieten van meditatieve wandelingen en het verkennen van de ashram, kunnen bezoekers ook seva doen of vrijwilligerswerk doen in de ashram. Dit omvat het serveren van voedsel in de keuken, het dweilen van het gebouw en het verzorgen van de ashram. Een populaire attractie is de avond-satsang waarin veel jongeren zingen, dansen en mediteren op liederen ter ere van verschillende goden en godinnen. De ashram is opgericht in 1986 en blijft een hotspot voor mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en troost.

9. HAL AEROSPACE MUSEUM

Hindustan Aeronautics Limited (HAL) Aerospace Museum werd geopend in 2001. Het werd opgericht om een ​​educatief platform te bieden aan mensen om de reis van HAL, een van de grootste en belangrijkste luchtvaartbedrijven van Azië, te volgen. Van sprongen in de Indiase luchtvaartsector tot een inclusieve ruimtevaartervaring, het geeft bezoekers een interessant inzicht in de luchtvaartgeschiedenis. Verschillende straaljagers, helikopters en commerciële vliegtuigen zijn samen met hun accessoires en technische onderdelen tentoongesteld.

10. HET PALEIS VAN TIPU SULTAN

Gelegen in het Bangalore Fort, diende het weelderige paleis van Tipu Sultan ooit als zomerverblijf voor de legendarische koning van Mysore. Het paleis staat als een mooi voorbeeld van Indo-islamitische architectuur en is een van de meest bezochte plekken van Bengaluru. Het meest opvallende deel van het paleis is de grootse architectuur met decoratieve fresco’s, prachtige motieven, uitstekende balkons en prachtige bogen. Een bezoek aan het paleis laat bezoekers kennismaken met de prinselijke levensstijl van koning Tipu Sultan. Het paleis zou oorspronkelijk in 1537 zijn gebouwd door de lokale leider Kempe Gowda. Het paleis met twee verdiepingen is grotendeels gemaakt van hout en herbergt ook een museum dat wordt beheerd door de Archaeological Survey of India (ASI) en een glimp opvangt van het leven van Tipu Sultan.

AANBEVOLEN HOTELS BENGALURU

THE CHANCERY PAVILION **** - BENGALURU

Een premium hotel met uitstekende gastvrijheid

Lees verder

THE ROYAL ORCHID CENTRAL **** - BENGALURU

Een 4 * sterren lifestyle hotel

lees verder

INDIVIDUELE RONDREIS MET START IN BENGALURU

DECCAN ERFGOED & GOA - 13 DAGEN

Met een start in Bengaluru via Karnataka naar Goa

Lees verder

ANDERE INTERESSANTE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

LIGGING BENGALURU

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.