fbpx

Bikaner

BIKANER INDIA

DE KAMELENSTAD

Een enorme uitgestrektheid van gouden golvende zandduinen omringt de levendige en bruisende stad Bikaner, gelegen in de Thar woestijn. Deze oude stad is versierd met gigantische en spectaculaire forten en paleizen die duizenden toeristen over de hele wereld uitnodigen.

JUNAGARH FORT

De grootste en meest indrukwekkende trekpleister van de stad is dan ook het Junagarh fort, het Bikaner Fort. Het fort heette oorspronkelijk Chintamani en werd in het begin van de 20e eeuw omgedoopt tot Junagarh of “Oud Fort” toen de heersende familie buiten de fortgrenzen naar Lalgarh Palace verhuisde. Een must om te zien, want dit goed onderhouden fort is absoluut erg fraai om te zien. De rijkelijk gedecoreerde binnenplaats kent ramen met een afscherming ervoor, waardoor de vroegere koninginnen wel naar buiten konden kijken, maar mensen op het plein de vrouwen niet konden zien. Deze afscherming is gemaakt van steen met een zeer gedetailleerd  beeldhouwkunst.

LALGARH PALACE BIKANER

Lalgarh Palace is architectonisch meesterwerk, gebouwd door de toenmalige Maharaja van Bikaner en gebouwd voor Sir Ganga Singh, Maharaja of Bikaner, tussen 1902 en 1926.  Het is een groot vertoon van rijkdom. Het paleis heeft lange vleugels met enorme gangen, allemaal versierd met schilderijen en buitengewone voorwerpen die de plek tot leven laten komen in de geschiedenis. Het is dan ook een geweldige plek om verliefd te worden op geschiedenis, royalties en architectuur. U kunt deze schittering zelf ervaren, want een deel het paleis is omgebouwd tot een erfgoedhotel. Hier wordt u als koning en koningin behandeld temidden van koninklijke interieurs.

BAZAARS VAN BIKANER

Het oude deel van de stad is een stille getuige van de rijke geschiedenis van de regio toen het in 1488 werd geregeerd door Rao Bika, de prins van de Rathore-clan. Omringd door hoge stenen muren is het oudere deel van de stad een potpourri van cultuur en traditie. Vijf gigantische poorten leiden u naar een labyrint van steegjes die bezaaid zijn met schilderachtige felrode en gele zandstenen huizen. Tegelijkertijd neemt zijn moderne tegenhanger u mee in een achtbaan, met zijn drukke bazaars, voortreffelijk handwerk en heerlijke gerechten. Bikaneri-sjaals, dekens, tapijten en snoep zijn beroemd, samen met handwerk van lakwerk, waardoor het een hotspot is voor winkelliefhebbers. Van prachtig glaswerk en aantrekkelijke mojris (traditionele schoenen) tot aardewerk, er is keuze te over.

DE KAMELEN VAN BIKANER

De stad staat ook bekend om kamelen. Net buiten de stad vindt u dan ook de grootste kamelenfokkerij van Azie, het Camel Breeding Centre. Hier worden kamelen gefokt die dan weer kunnen voorzien in het onderhoud van de lokale bevolking. Naast deze fokkerij is er ook een onderzoekscentrum. De woestijnen van Bikaner bieden daarom ook mede spannende kameelsafari’s. Deze onmisbare ervaring is een geweldige manier om te genieten van de traditionele essentie van de stad, toen kamelen het enige transportmiddel waren en lange reizen op hun rug werden afgelegd.Elk jaar vindt er in Bikaner een kamelenfestival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen en muzikale optredens. Dit festival is ieder jaar in januari.

INDIVIDUELE RONDREIS RAJASTHAN

(INCLUSIEF BIKANER)

ROYAL RAJASTHAN - 13 DAGEN

Een zeer complete rondreis door Rajasthan inclusief Bikaner

Lees verder

HOTELS BIKANER

VESTA PALACE BIKANER HOTEL ****

Het Vesta Bikaner Palace is het eerste designhotel in de stad Bikaner

Lees verder

HERITAGE RESORT BIKANER ***

Heritage Resort Bikaner is ruim opgezet op een 11 hectare, aan de rand van de stad.

lees verder

FOTO'S BIKANER

LIGGING BIKANER

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.