fbpx

Centraal India

ONBEKEND CENTRAAL INDIA,

VOOR DE ECHTE INDIA LIEFHEBBER!

Centraal India is niet de meest toeristische bestemming in India. Centraal India is voor de echt India liefhebber. Een zeer cultuurrijk gedeelte met majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen op de Ghats van Maheshwar. Centraal India heeft naast een cultuur rijk deel ook prachtige natuurparken, parken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Dit komt deels doordat deze parken zijn opgenomen in het natuurbeschermingsprogramma van het Wereld Natuur Fonds. Gebieden die onvruchtbaar en rotsachtig zijn zorgen weer voor een hele andere dimensie in dit gedeelte van India. Invasies, veldslagen en veroveringen in het verleden hebben hun stempel gedrukt op de historische nederzettingen in Centraal India, zoals het volgen van de pelgrimsroute op het eiland van Omkareshwar.

Omdat het toerisme hier nog geen massale vormen heeft aangenomen is de infrastructuur nog niet optimaal, maar hierdoor krijgt u wel een onvergetelijke en authentieke India ervaring.

HOE KOMT U IN CENTRAAL INDIA?

Vanuit Nederland, Belgie of Duitsland kunt u niet rechtstreeks aanvliegen op Centraal India. U zult eerst naar Delhi moeten vliegen en vanuit hier met een binnenlandse vlucht door moeten gaan. U kunt er dan ook voor kiezen om met een privé chauffeur eerst naar Agra ( Taj Mahal) te gaan en dan verder af te zakken naar het zuiden.

BESTE REISTIJD CENTRAAL INDIA

Het centrale gedeelte van India heeft een overgangsklimaat tussen een tropisch klimaat en een woestijnklimaat. Het kent warme temperaturen en met een hoge droogte en een regenperiode. De regenperiode is van juni tot en met september. De temperaturen zijn van maart tot en met juni erg warm, de maanden na de moesson zijn aangenamer met lagere temperaturen.

Namasté in Centraal India!

INDIVIDUELE RONDREIZEN CENTRAAL INDIA

Centraal India rondreizen

1 tour

HOOGTEPUNTEN CENTRAAL INDIA

GWALIOR

Fortstad van India

Lees verder

UJJAIN

De stad die uit de hemel is gevallen

Lees verder

ORCHHA

Stad van paleizen en cenotafen

lees verder

KHAJURAHO

Stad van tempels en kamasutra

Lees verder

BHOPAL

De moskeeënstad, inclusief de Bhimbetka Rock Shelters

Lees verder

MANDU

Het sprookje van Rani en Baz

Lees verder

AURANGABAD

Trots van Maharashtra met de grotten

Lees verder

INDORE

Een koninklijke erfenis

Lees verder

SANCHI

de schatkamer van prachtige stenen

Lees verder

NATUURPARKEN CENTRAAL INDIA

KANHA NATIONAL PARK

Het tijgerreservaat van Centraal India

Lees verder

BANDHAVGARH NATIONAL PARK

Het park van de witte tijger

lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.