fbpx

Backwaters van Kerala

BACKWATERS IN KERALA

De binnenwateren van Kerala, die parallel lopen aan de Arabische Zee, zijn een van de meest populaire toeristische attracties in India. De woonboten die hier liggen zijn gemodificeerde kettuvallams of grote traditionele handelsschepen die worden gebruikt voor het transport van rijst en kruiden naar nabijgelegen steden. Naarmate het wegvervoer aan belang won, vervaagden deze sierlijke zeilreuzen en kwamen ze weer tevoorschijn als drijvende hotels die toeristen alle luxe van het moderne leven bieden. Hoewel de landschappelijke schoonheid rond de waterwegen fascinerend is, dragen deze ruime en goed ingerichte woonboten bij aan de charme van de ervaring.

Het waternetwerk herbergt vijf grote meren, die door middel van kanalen met elkaar in verbinding staan. Deze rivieren worden al eeuwenlang gebruikt door de bevolking voor visserij, landbouw en transport en tegenwoordig ook voor het toerisme. Kerala heeft een tropisch klimaat wat zorgt voor een indrukwekkende biodiversiteit en een constante hoge temperatuur. Kerala heeft ook een moesson periode (veel regen) van juni tot en met september.

IN KERALA ZIJN DRIE BACKWATERREGIO’S:

    • Kumarakom en Allepey Backwaters, deze liggen op 50 kilometer ten zuiden van Kochi.
    • Thiruvallam Backwaters, deze liggen 10 kilometer ten zuiden van Trivandrum
    • Valiyaparamba Backwaters, deze liggen 200 kilometer ten noorden van Kochi.

KUMARAKOM BACKWATERS & ALLEPEY

In deze regio worden de meeste backwatercruises aangeboden. Kumarakom is de thuisbasis van een aantal luxe resorts die veel mogelijkheden bieden om de ongerepte binnenwateren van Kumarakom te verkennen. Voor een onvergetelijke ervaring in de binnenwateren van Kumarakom kunt u een woonboot huren voor een dagexcursie of voor een aantal dagen. Wandel door de prachtige greens en diepe blues van de natuur. Het pittoreske meer in Kumarakom wordt het best bezocht tijdens “Onam” wanneer de plaats tot leven komt met spannende slangenbootraces. Het is een geweldige ervaring om te zien hoe grote teams van roeiers zich een weg banen door de binnenwateren terwijl ze liedjes zingen en strijden om te winnen. Op elk willekeurig moment zijn de verleidelijke binnenwateren van Kumarakom versierd met traditionele vlotten, boten en kano’s. De binnenwateren zijn ook gezegend met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna en een rijk zeeleven. De populaire parelvlekvis komt uitsluitend voor in Kumarakom. Andere zeedieren in de regio zijn tijgergarnalen en krabben.

THIRUVALLAM BACKWATERS

Het verbluffend mooie en serene deel van de Thiruvallam backwaters liggen vlakbij Trivandrum, op slechts 10 kilometer afstand. Hier kunt u fantastische eendaagse trips maken over de binnenwateren en de twee rivieren, de Killi en de Karamana die hier samen komen. De Veli-lagune staat bekend om de verschillende mogelijkheden van watersporten. De kanotochten zorgen ervoor dat dit een zeer populaire bestemming is bij de toeristen. De korte dorpscruises met de landboten zijn perfect om op een aangename manier te genieten van de binnenwateren. De ultramoderne faciliteiten aan boord, waaronder eten, muziek en ander entertainment zorgen voor een aangenaam verblijft.

VALIYAPARAMBA BACKWATERS

Valiyaparamba, een afgelegen en verbluffende hoeveelheid uitgestrekte binnenwateren in het noorden van Kerala. En gebied met schilderachtige charmes, een idyllische plek om de natuur te bewonderen, een perfect toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. Een weelderig groene flora, sprankelende blauwe binnenwateren en een ongerept strand maken het onweerstaanbaar. Maak een rustgevende boottocht bij zonsondergang en bekijk de plek op zijn schilderachtigste terwijl u langs mooie eilanden vaart die versierd zijn met wuivende kokospalmen. U kunt hier ook een woonboot huren voor meerdere dagen. Via de steigers kunt u lopend genieten van de backwaters en zelfs picknicken behoort tot de opties.  of via Toeristen kunnen woonboten huren of de openbare steiger nemen om de natuurlijke schoonheid van de binnenwateren te verkennen. U kunt ook picknicken langs de oevers. Valiyaparamba ligt op een afstand van 30 km van de kustplaats Bekal en 200 kilometer ten noorden van Kochi.

De beste manier om deze indrukwekkende backwaters te ontdekken is vanaf het water op een house boat of in een hotel aan de backwaters.  De meeste accommodaties die in het backwatergebied liggen, organiseren ook boottochten van een paar uur.

DE HOUSEBOATS OP DE BACKWATERS

Al meer dan 25 jaar worden er cruises georganiseerd op de backwaters van Kerala. Het is begonnen met eenvoudige omgebouwde rijstboten zonder elektra of enige vorm van luxe. Tegenwoordig zijn er meer dan 1000 boten in verschillende categorieën.

Er zijn boten in de luxe categorie, premium categorie, deluxe categorie.

Voor de botenbouw worden lokaal beschikbare materialen gebruikt, zoals palmbomen, arecanoten, bamboe en andere etnische materialen. Ook de lokale gemeenschap wordt aangemoedigd om actief mee te doen aan de onderneming. De diensten van professionele koks zijn beschikbaar op de boot en ervaren Engelssprekend personeel bemant de boot. Servies en glaswerk van hoge kwaliteit worden op de boot gebruikt. Aan het milieu is ook gedacht: Vast afval en afvalwater worden niet rechtstreeks in het water geloosd, er worden biochemische alternatieven geboden en er is een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie

Alle boten zijn voorzien van een luxe slaapkamer, badkamer, lounge, keuken en een zitje. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de airconditioning. De houseboot die u huurt via Delta Holidays, huurt u privé. Er zullen geen andere mensen bij u aan boord komen. Er zijn boten met 1, 2, 3, of 4 slaapkamers, net afhankelijk hoe groot uw reisgezelschap is.

LUXURY HOUSEBOAT

Bij de luxurye woonboten kan de airco 24 uur per dag gebruikt worden. Glazen panelen rond de eetkamer met uitzicht op het binnenwater beschermen houden de koelte binnen en beschermen u tegen insecten. Eigentijdse kijk op klassieke vorm.

De boot beschikt vaak over een grote slaapkamer met twee kanten volledig glazen wanden, waardoor een panoramisch uitzicht over de weelderige groene natuur buiten. Deze gehard glazen zijn ook reflecterend. Dit zorgt voor privacy voor de gasten binnen, maar u bent wel één met de natuur. In de zitkamer is een plasma-tv die is aangesloten op een schotelantenne. Ook zijn er mogelijkheden voor het  luisteren naar muziekcd’s of het bekijken van films, dvd’s en het actief spelen als games, een sing-along-Karaoke systeem of u ervaringen delen met het thuisfront via wifi. Ook is er vaak een bibliotheek aanwezig. Er is vaak een bovendek aanwezig waar u heerlijk op kunt zonnen. De gerechten die aan boord geserveerd worden zijn van zeer goede kwaliteit en voor de maaltijden zijn diverse gangen en keuzes mogelijk. U verblijft hier op basis van volpension of all-inclusive.

PREMIUM HOUSEBOAT

Deze boot heeft bijna nagenoeg dezelfde voorzieningen als een luxe boot, maar kunnen meer open zijn en bestaat vaak uit één laag. De inrichting en het interieur zijn minder luxe, zoals kleinere ramen en minder keuze in de gerechten die geserveerd worden. De airconditioning is alleen aanwezig in de slaapkamer en zal gebruikt worden als u daar om verzoekt. De gerechten die geserveerd worden zijn van uitstekende kwaliteit, er zullen alleen minder keuzemogelijkheden zijn en minder gangen.

DELUXE HOUSEBOAT

Deluxe boten zijn prima en van basic faciliteiten voorzien. De airconditioning is hier ook alleen in de slaapkamer en zal alleen tussen 21.00 uur en 06.00 uur gebruikt kunnen worden. De gerechten die geserveerd worden zijn van prima kwaliteit. U verblijft hier op basis van halfpension of volpension.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

AANBEVOLEN HOTELS KUMARAKOM

COCONUT LAGOON CGH EARTH RESORT ****

Verblijf in een luxe resort in de backwaters

Lees verder

ABAD WISHPERING PALMS ****

Een betoverende oase in de backwaters

lees verder

EAST END LAKESONG ****

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Lees verder

LIGGING KERALA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.