fbpx

De mooiste natuurparken in India

©incredibleindia

ACHT NATUURPARKEN IN INDIA

In India zijn er talloze nationale parken met een grote rijkdom aan prachtige landschappen, zeldzame en bedreigde diersoorten, een indrukwekkende flora, imposante gebergtes, uitgestrekte zandstranden, mangrovebossen en nog veel meer. De natuurgebieden in Zuid-, Centraal- als Noord-India zijn erg populair voor het spotten van wilde dieren en vogels.

Hieronder de acht mooiste en meest bijzondere nationale parken van India:


1. BANDHAVGARH NATIONAAL PARK

Het nationale park is een wereldberoemd tijgerreservaat waar de eerste witte tijger van India werd gevonden. De tijgerdichtheid is hier ook de meest bekende in India. Bandhavgarh is verspreid over het Vindhya-gebergte en herbergt meer dan 22 soorten zoogdieren, 250 vogelsoorten en 70 soorten vlinders. Het heeft ook een verscheidenheid aan vegetatie en landschappen met gras en hoge zoutbomen. Dit vergemakkelijkt het overleven van een groot aantal dieren en vogels in het park. In het park vindt u ook de langoer eb de resusapen. Het nationale park biedt jeepsafari’s en olifantensafari’s om reizigers unieke ervaringen te bieden. Lees hier verder over het Bandhavgarh National Park.

2. KANHA NATIONAAL PARK

Het Kanha Nationaal Park is de thuisbasis van de majestueuze Koninklijke Bengaalse tijger, en heeft een oppervlakte van 940 km2. Het park is onstaan in 1879 en in 1933 uitgeroepen tot natuurreservaat en in 1955 opgewaardeerd naar nationaal park. Er wordt algemeen aangenomen dat dit park, met zijn weelderige groene weiden en vele zoutbomen een paradijs is voor de vele dieren die er wonen. De Engelse auteur Rudyard Kipling was zo onder de indruk van dit park, dat hij dit als achtergrond gebruikte voor zijn iconische roman ‘Jungle Boek’. Lees hier verder over het Kanha National Park

3. KAZIRANGA NATIONAAL PARK

Een van de grootste natuurparken van het land, is het UNESCO-werelderfgoed Kaziranga Nationaal Park. Dit park staat bekend als de thuisbasis van twee derde van de wereldbevolking van de zeldzame eenhoornige neushoorn. Met de machtige Brahmapoetra-rivier die aan de rand kabbelt, omvat het park wetlands, bossen en graslanden, die ook een aanzienlijke populatie tijgers beschutten. Bovendien is het park een verblijfplaats van wereldberoemde slangen – de rotspython, de netpython en de koningscobra, de langste giftige slang. Lees hier verder over Kaziranga national park.

4. RANTHAMBORE NATIONAAL PARK

Het populaire Ranthambore National Park en Tiger Reserve was ooit het privé-wildreservaat van de Koninklijke familie van Jaipur. Gelegen op 155 km van Jaipur, biedt Ranthambore’s een zeer gevarieerd landschap van een mix van glooiende heuvels en rotsen, weiden, meren en beekjes, een perfecte combinatie om de prachtige tijger in het wild te zien. Het park is zeer geschikt als u de paleizen van Rajasthan wilt combineren met natuur en een safari, een leuke en afwisselende combinatie. Lees hier verder over het Ranthambore National Park.

5. SUNDARBANS NATIONAAL PARK

De Sundarbans is de thuisbasis van de unieke Koninklijke Bengaalse tijger en staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sundarbans-bossen, een van de grootste mangrovebossen ter wereld, beslaan een oppervlakte van 10.000 km2 en liggen in de delta van de rivieren Ganga, Brahmapoetra en Meghna, welke uitkomen in de Golf van Bengalen. Het in mist gehulde gebied staat vol met een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder 260 soorten vogels en andere bedreigde soorten zoals de estuariene krokodil en de Indiase python. Lees hier verder over het Sundarbans National Park.

6. HET GROTE HIMALYA NATIONAAL PARK

Het UNESCO-werelderfgoed van het Grote Himalaya Nationaal Park is een van de meest beschermde gebieden in de Himalaya. Het is de thuisbasis van bijna 350 soorten flora en 800 soorten fauna, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Het park herbergt vier van ’s werelds bedreigde soorten zoogdieren, de sneeuwluipaard, serow (een bosgems), de Himalaya-Thar en de muskusherten. Ook zijn hier drie van’ s werelds bedreigde vogelsoorten: de westerse tragopan, koklass en de cheerfazant. Een groot deel van de groene dekking van het park bestaat uit drie soorten eiken: ban, mohru en kharsu. Dit park biedt een ideale gelegenheid om kamperen en wandelen door serene alpenweiden te ervaren. De beste tijd om het park te bezoeken is in de zomer en herfst. Het park werd in 1999 erkend als nationaal park. Het park is uitgestrekt over 1171 km2 en deelt zijn grens met verschillende andere natuurreservaten zoals het Pin Valley National Park, het Rupi Bhaba Wildlife Sanctuary en het Kanwar Wildlife Sanctuary in de Parvati-vallei. Het kan worden bereikt vanuit Bhunter, Manali en Spiti in Himachal Pradesh omdat het verschillende sub-Himalaya-regio’s beslaat. Het park is een hotspot voor zowel natuur- als avontuurliefhebbers, omdat het de mogelijkheid biedt om een ​​groot aantal trektochten te organiseren, variërend van gemakkelijk tot zeer zwaar in de verschillende subregio’s van het park. Omdat sinds 2004 ook verschillende dorpen bij de uitbreiding zijn betrokken, krijgen bezoekers de kans om kennis te maken getuige te zijn van de symbiotische relatie van de lokale bevolking met hun omgeving.

7. PERIYAR TIJGER RESERVAAT

Periyar is een koninkrijk van wildernis. Het reservaat heeft majestueuze tijgers die ronddwalen tussen de grens, echter er is een kleine kans dat u ze zult zien omdat het gebied erg groot is en de tijger behoorlijk schuw. Periyar is een van de 27 tijgerreservaten in India. Het is ook het oudste natuurreservaat in Kerala en staat bekend als het grootste beschermde gebied. Het park is 192 km2 groot en is gezegend met een schilderachtig landschap met verschillende flora en fauna. Het heiligdom heeft ook vaarfaciliteiten bij het schilderachtige meer. Lees hier verder over het Periyar National Park.

8. GIR NATIONAAL PARK

Vind majestueuze leeuwen vrij rondsnuffelend, het Gir National Park is de enige plaats ter wereld naast de oerwouden van Afrika. Het hele bos van het park is droog en bladverliezend en is daarmee de ideale leefomgeving voor de Aziatische leeuw. Naast leeuwen zijn luipaarden de belangrijkste attractie van het park. Andere dieren die men kan spotten zijn sambarherten, chowsingha (de enige antilope met vier hoorns ter wereld), jakhals, Indische vos, hyena enz. Bovendien nodigt het park vogelaars uit voor zijn meer dan 200 soorten avifauna. Enkele van de prominente zijn de bedreigde gieren met witte rug en de lange snavel. Het bos herbergt ook meer dan 40 soorten reptielen en amfibieën. Om Marsh-krokodillen in grote aantallen te spotten, kan men het Kamleshwar-reservoir in het heiligdom bezoeken. Enkele van de slangen die hier verblijven zijn de koningscobra, de zaagschubadder, de krait en de adder van Russell.

Het park heeft een oppervlakte van 1412 km2. Het ligt ongeveer 65 km ten zuidoosten van Junagadh en werd op 18 september 1965 aangemerkt als natuurreservaat om de Aziatische leeuw te beschermen. Terwijl de leeuwen volledig werden weggevaagd uit andere delen van Azië, leidde de willekeurige jacht door de mensen van Junagadh tot een daling van hun aantal in Gir. De Nawabs van Junagadh (de lokale koning) beschermden de leeuwen in hun jachtgebied en vervolgens nam het Forest Department het over. Van een populatie van ongeveer 20 leeuwen in 1913, steeg het aantal tot ongeveer 520 in 2019.

INDIVIDUELE REIZEN NAAR DE MOOISTE NATUURPARKEN IN INDIA

Sundarbans National Park

1 tour

Ranthambore National Park

1 tour

Periyar National Park

1 tour

Kaziranga National Park

1 tour

Kanha National Park

1 tour

Bandhavgarh National Park

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.