fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

De mooiste stranden van Zuid Goa

STRANDEN IN ZUID GOA

Zuid Goa heeft ongeveer een 75 kilometer lange kustlijn. Een kustlijn met prachtige stranden, ware paradijsjes waar u helemaal bij kunt komen van een inspirerende rondreis.

Toch zijn er enorme verschillen met de stranden in Noord Goa. Ik leg u graag deze verschillen uit:

  • Het noorden van Goa is veel drukker en levendiger dan het zuiden. Ook de meeste accommodaties in Noord Goa zijn standaard tot eenvoudig, back-to-basic en hutjes aan het strand.
  • Houdt u meer van luxe, dan zit u in Zuid Goa veel beter, want hier zitten de luxe accommodaties en resorts.
  • Houdt u van feesten en uitgaan? In Noord Goa zijn er regelmatig strand- en dansfeesten op de stranden, in Zuid-Goa worden die alleen gehouden op Palolem Beach, maar die zijn een stuk rustiger dan de strandfeesten in Noord.
  • Wilt u strand nog combineren met een stukje cultuur? Ook dan kunt u het beste naar Noord Goa gaan. Dit deel van Goa staat vol met Portugese monumenten, kerken zoals de Basilica of Bom Jesus (UNESCO), Fort Aguada en Chapora Fort.
  • Voor liefhebbers van winkelen wint Noord-Goa het ook van Zuid-Goa. In het noorden zijn talloze vlooienmarkten en winkels te vinden, waar van alles te koop is, van kleding en sieraden, tot souvenirs en handgemaakte decoratie. Bekende vlooienmarkten zijn op woensdag in Anjuna, de avondmarkt op zaterdag in Arpora en op vrijdag kunt u terecht in Mapusa.
  • Houdt u meer van de natuur, dan zit u in Zuid Goa weer op de juiste plek. Vanuit hier kunt u heel makkelijk naar het Netravali Wildlife Sanctuary, Cotigao Wildlife Sanctuary en de Dudhsagar watervallen. Er is dan een kans aanwezig dat u tijgers en panters ziet.

DIT ZIJN DE 6 MOOISTE STRANDEN IN ZUID GOA:

BENAULIM BEACH

Benaulim Beach ligt ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Colva en is een van de rustigere en vredigere stranden van Goa. Het is ook een van de weinige plaatsen in de staat waar je lokaal handwerk kunt kopen dat inheems is in het gebied. Mythologisch wordt aangenomen dat het de plaats was waar de pijl van Lord Parshuram landde die resulteerde in de vorming van Goa. De kerk van Johannes de Doper is een bezoek waard. Het feest van Johannes de Doper wordt hier tijdens de moessonmaanden met veel tamtam gevierd.

 

 

COLVA BEACH

Colva Beach, met ongerept wit zand omgeven door wuivende palmen, is een van de meest populaire stranden. Het is uitgerust met verschillende moderne voorzieningen, waaronder toeristische huisjes, resortcomplexen, restaurants en pensions. De kerk van Onze Lieve Vrouw van Genade in de buurt is ook een bezoek waard en staat bekend om zijn standbeeld van Menino Jezus.

 

 

PALOLEM BEACH

Dit strand in Zuid Goa is onvoorstelbaar mooi wit met uitzicht op een blauwe baai en wordt omringd door duizenden palmbomen. Op het strand vindt u talloze gekleurde strandhutjes waar u kunt overnachten en tientallen restaurants waar u van heerlijke gerechten kunt genieten, terwijl de zon langzaam achter de zee zakt. Ook zijn hier heel veel mogelijkheden voor diverse soorten massages en vindt u vele leuke souvenirs en kleding. In het hoogseizoen, van oktober tot maart, kan het hier erg druk zijn en in het laagseizoen kunnen er voorzieningen gesloten zijn.

 

CAVELOSSIM BEACH

Dit strand is 2 kilometer lang en is zeer populair bij Indiase Celebrities. U vindt hier ook een golfbaan, luxueuze vakantieresorts en uitstekende visrestaurants, zoals bv. De Seaways Bar. De rijk versierde Church of the Holy cross ligt net achter het strand aan een klein pleintje.

 

 

 

MAJORDA BEACH

Het Majorda-strand ligt tussen Utorda aan de noordkant en het Betalbatim-strand. Dit is een van de mooiste stranden van het zuiden. Het Majorda-strand zelf is ongeveer een halve kilometer lang, maar maakt deel uit van een 25 kilometer breed stuk zand langs de Arabische Zee. Er zijn een aantal strandhutjes waar u kunt genieten van Russische, Continentale, Indiase en Konkani gerechten. De ligbedden en parasols zijn gratis, mits u hier een drankje en/of maaltijd besteld. Aan dit strand zijn ook diverse mogelijkheden voor watersporten.

 

 

AGONDA BEACH

Agonda ligt aan de zuidkant van Zuid Goa. Agonda staat bekend om zijn strand en het is een van de vier stranden die zijn aangewezen als broedplaats voor schildpadden. Dit strand is zeer geschikt als u helemaal tot rust wilt komen. Een eindeloos ongerept strand van bijna 4 kilometer lang met zowel eenvoudige als ook chique restaurants langs het strand. Verkopers zijn hier niet toegestaan, dus u kunt hier van alle rust genieten.

 

 

hier kunt u de stranden van Zuid Goa vergelijken met de stranden in Noord Goa!