fbpx

Delhi, hoofdstad van India

DELHI INDIA

©incredibleIndia

Met oude monumenten en drukke buurten die subtiel versmelten met een levendige en eigentijdse kosmopolitische wereld, is Delhi, de hoofdstad van India, een fascinerende toeristische bestemming. Gelegen langs de oevers van de rivier de Yamuna, biedt Delhi, die bijna 1000 jaar oud is, een betoverend mozaïek van ervaringen, zowel erfgoed als hedendaags.

Delhi is het hart van de Indiase democratie, maar kan zeker tot een van de meest geavanceerde metropolitanen ter wereld gerekend worden.

De bruisende oude wijk van de hoofdstad, gecentreerd rond Old Delhi, bewaart de oudheid en is overweldigend met zijn levendige eetcultuur en kronkelende straatjes met winkels die bijna alles verkopen onder de zon. Slenteren door Old Delhi is een onvergetelijke ervaring, want u kunt enkele van de oudste recepten proeven – die hun oorsprong vinden in Mughal-keukens, en genieten van een etnische cultuur terwijl u exquise handwerk, groothandelskleding en sieraden op maat ontdekt.

TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN DELHI

1. JAMA MASJID

Midden in de doolhofachtige Chandni Chowk (maanlichtstraat) staat de glorieuze Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van het land. De bouw ervan begon in 1644 en werd voltooid door Mughal-keizer Shah Jahan. Deze prachtige moskee is gemaakt van rode zandsteen en marmer en wordt ook Masjid-I-Jahanuma genoemd, wat betekent dat de moskee het uitzicht op de wereld domineert. De binnenplaats van de moskee is gebouwd met rode zandsteen en is vanuit het noorden, het zuiden en het oosten toegankelijk via trappen die ooit de locatie waren voor huizenmarkten, eetstalletjes en entertainers. De binnenplaats is zo groot dat er gemakkelijk plaats is voor 25.000 personen. Jama Masjid is gebouwd op een hoogte van 10 meter en heeft drie poorten, twee 40 meter hoge minaretten en vier torens. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de drukke straten van Old Delhi.

2. HET RODE FORT VAN DELHI

Op een steenworp afstand van de Jama Masjid, ligt de trots van Delhi, het UNESCO-werelderfgoed Rode Fort, een erfenis van Mughal-keizer Shah Jahan. Het Rode Fort bekend om zijn enorme omsluitende muren. De architectuur van het fort weerspiegelt een naadloze samensmelting van islamitische, Perzische, Timuridische en hindoeïstische stijlen. Elke avond wordt een klank- en lichtspel gehouden. De betoverende show van een uur vertelt de geschiedenis van het Mughal-rijk in India en biedt een glimp van hun glorieuze verleden en de veelbewogen fasen die tot hun ondergang hebben geleid. De vertelling is opgenomen door de legendarische acteur Amitabh Bachchan, wat de show absoluut boeiend maakt.

3. BAHAI LOTUS TEMPEL

Gebouwd in de vorm van een gigantische lotus, is de Bahai Lotus Tempel een serene tussenstop. De tempel behoort tot de Bahai-religie, die gericht is op alle religies. De tempel is ook voor iedereen. Ontworpen door de Iraans-Canadese architect Fariburz Sahba in 1986, heeft de tempel de vorm van een lotusbloem met 27 witmarmeren bloembladen. Er zijn negen deuren die uitkomen op een centrale hal van ongeveer 40 m hoog en biedt plaats aan 2.500 personen. Er zijn negen plassen water die er adembenemend uitzien in de schemering. De tempel is over de hele wereld beroemd om zijn architectonische vormgeving.

4. INDIAN GATE

India Gate is een prachtige boog die een eerbetoon is aan de dappere soldaten die hun leven voor het land hebben opgeofferd en is een van de herkenningspunten van Delhi. Deze 42 m hoge poort is gebouwd met zandsteen en was de eerste in zijn soort in Delhi. Op de muren van de poort staan ​​de namen van 13.516 soldaten die zijn gesneuveld in de oorlog.  De structuur van de India Gate is vergelijkbaar met de Arc de Triomphe in Frankrijk. Ook hier is een vlam, die bewaakt wordt door geüniformeerde soldaten. Tijdens Republic Day legt de president van India hier een krans, waarna een van de grootste parades wordt gehouden van het land.

5. CHANDNI CHOWK

Chandni Chowk, die de oudheid van Old Delhi heeft bewaard, is een bruisende wijk die een van de oudste is in de nationale hoofdstad. Chandni Chowk, een levendige bazaar die bruist van activiteit, is een labyrint van smalle steegjes die vol zitten met kleine winkeltjes, die heerlijke porties snacks, snoep en hartig lekkernijen verkopen of goedkope aanbiedingen aanbieden voor tal van producten, waaronder kleding. Chandni Chowk is ook erg populair om zijn eten. Indira Ghandi kwam hier graag. De naam “Chandni Chowk” betekent maanlicht en de markt wordt zo genoemd omdat tijdens de heerschappij van Shah Jahan het gebied een met bomen omzoomd kanaal had, dat de maan weerspiegelde.

6. QUTUB MINAR

Bijna zo oud als de geschiedenis van het sultanaat van Delhi, domineert de iconische Qutub Minar, ’s werelds hoogste bakstenen minaret, de skyline van de stad. Deze toren van vijf verdiepingen, die 75 meter hoog is, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en blijft een van de mooiste gebouwen van India uit de middeleeuwen. De eerste drie verdiepingen van de toren zijn gebouwd in rode zandsteen, terwijl de vierde en vijfde zijn gemaakt van marmer en zandsteen. Alle vijf verdiepingen zijn versierd met uitstekende balkons.

©incredibleindia

7. AKSHARDHAM TEMPEL COMPLEX

Het Akshardham-tempelcomplex staat in het Guinness Boek als ’s werelds grootste hindoetempel, 234 pilaren, negen koepels en 20.000 afgoden, 148 olifantenstandbeelden zorgden voor deze vermelding. Het is een prachtig stuk architectuur. Het complex is zeer wijds en ziet er van bovenaf uit als een prachtige hemelse stad. De tempel zelf is gebouwd in roze zandsteen en marmer en ligt in het midden van keurig onderhouden gazons, ongerepte waterkant en open binnenplaatsen. Terwijl u langs het adembenemende complex wandelt, ziet u ingewikkelde gravures van dieren, bloemen, dansers, muzikanten en goden die de muren sieren. Er wordt gezegd dat de steen die bij de bouw van de tempel werd gebruikt, uit Rajasthan kwam en ongeveer 6.000 ton woog. Het Italiaanse Carrara-marmer dat in de structuur wordt gebruikt, draagt ​​bij aan de schoonheid van de grote tempel. Enkele interessante kenmerken van de tempel zijn een muzikale fontein, de Sahaj Anand-watershow in Yagnapurush Kund en de adembenemende licht- en geluidsshow. Vanaf 19.30 uur vertelt de show verhalen uit oude hindoeïstische geschriften. Het is een spectaculaire vertolking die gebruik maakt van kleurrijke lasers, onderwatervlammen, waterstralen en videoprojecties. De tempel is toegankelijk via 10 poorten die 10 richtingen symboliseren. De hoofdingang is Bhakti Dwar of de poort van toewijding.

8. RAJ GHAT – DE LAATSTE RUSTPLAATS VAN GHANDI

Gebouwd ter nagedachtenis aan Gandhi, die wordt vereerd als de vader van de natie, is Raj Ghat een marmeren platform waar hij werd gecremeerd op 31 januari 1948. Raj Ghat ligt aan de oevers van de Yamuna-rivier en wordt omgeven door een weelderige gazons bezaaid met bomen. De stoffelijke resten van Gandhi zijn bij deze Ghat gecremeerd. De rustplaats is een echte weerspiegeling van de man zelf en straalt een eenvoud uit waarmee hij werd geassocieerd. De woorden ‘He Ram’, het laatste wat Gandhi zei, zijn op het monument gegraveerd. Ernaast staat een eeuwige vlam. Verschillende bomen in het landschap zijn geplant door hoogwaardigheidsbekleders zoals koningin Elizabeth II en de voormalige Amerikaanse president Eisenhower. Bezoekers moeten hun schoenen uitdoen voordat ze hulde brengen aan de leider. Elke vrijdag wordt er een ceremonie gehouden ter gelegenheid van de dag waarop hij stierf. Er zijn twee musea in de buurt die gewijd zijn aan Gandhiji.

9. HUMAYUNS MAUSOLEUM

Omringd door keurig verzorgde gazons, is het mausoleum van Humayun een spectaculair monument en de eerste die op het Indiase subcontinent werd gebouwd. De eerste van de grote graven die synoniem zijn aan Mughal-architectuur. Dit verhaal vertelt een tijdloze sage van liefde en verlangen. Gebouwd door de eerste vrouw van Mughal-keizer Humayun, keizerin Haji Begum, voor haar man. In het mausoleum zijn de graven van zowel de keizer als zijn vrouw en staat het als een bewijs van hun eeuwige liefde. Dit Mausoleum een voorbode van de Taj Mahal in Agra.

©incredibleindia

10. GURUDWARA BANGLA SAHIB

De Gurudwara Bangla Sahib is één van de belangrijkste Sikh-tempels van Delhi  En India. Een rustige en serene plek te midden van de bruisende mark Connaught Place. Opvallend zijn de gouden koepels die glinsteren in de zon  en het veelvuldig gebruik van wit marmer. Bij binnenkomst wordt u in een gevoel van rust gehuld. Na een eerbetoon aan het heiligdom, waar het heilige boek wordt bewaard, kunt u een wandeling maken langs de rustige vijver in de Gurudwara. Andere opvallende kenmerken zijn een kookgedeelte, een grote kunstgalerie en een school. Een langar (heilig voedsel) wordt aangeboden aan toegewijden die op bezoek komen. Volgens de legende was het Gurudwara-gebied ooit het Jaisinghpura-paleis, de residentie van Raja Jai ​​Singh, de heerser van Amber. Er wordt gezegd dat in 1664 de acht goeroes van de Sikhs, goeroe Har Krishan Sahib, in dit paleis verbleven.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Rajasthan rondreizen

4 tours

Noord India rondreizen

6 tours

India rondreizen

12 tours

HOTELS DELHI

REGENT INTERCONTINENTAL ***

Een 3* hotel maar door de nodige expertise en ervaring is de service en gastvrijheid van een hoger niveau.

Lees verder

ROYAL PLAZA ****

Een heerlijk hotel met moderne en klassieke elementen waar u kunt bijkomen van het drukke Delhi.

lees verder

LE MERIDIEN DELHI *****

Een 5 sterrenhotel van wereldklasse in het hart van de stad

Lees verder

LIGGING DELHI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.