fbpx

Noord India

ALLES WAT U MOET WETEN OVER NOORD INDIA

Het zuiden van India staat bekend om haar relaxte karakter, maar juist in het noorden maakt u kennis met het échte India. In Noord India is zoveel te zien en te beleven. Hier ziet u kleurrijke steden, imposante natuurgebieden en kunt u getuige zijn van indrukwekkende rituelen en gebruiken.

Noord-India is een populaire bestemming voor avontuurlijk reizigers en niet alleen voor de avontuurlijke reizigers, het is een unieke ervaring voor iedereen. Chaotische straten, toeterende tuk tuks, koeien die overal in de weg staan, prachtige natuur, hoge bergen, nieuwsgierige menseigen, markten, paleizen en forten en nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden.

Voor veel reizigers is Delhi het startpunt van een rondreis door Noord-India. Een stad waar u wel even de tijd moet nemen om te wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur. In de drukte van de stad is het anders lastig om te genieten van alle mooie bezienswaardigheden in de stad.

Vanuit New Delhi kunt u vliegen of met de trein naar Varanasi, een van de heiligste steden van India. Varanasi is het ultieme India en voor de Hindoes een van de zeven bedevaartsoorden. Varanasi is de stad van Lord Shiva. Een stad pal aan de oevers van de Ganges, een stad waar mensen graag willen sterven aan het eind van hun leven. Waarom? Als de as na de crematie wordt uitgestrooid in de Ganges, dan wordt de cirkel van reïncarnatie doorbroken en men gelooft dat men dat me onsterfelijk wordt. Als toerist kunt u hierbij aanwezig zijn, want bij de Ghats, aan de oevers van de Ganges, vinden deze crematies plaats. Toon wel respect voor de nabestaanden en blijf op gepaste afstand.

Agra, de plaats van de Taj Mahal, is het absolute hoogtepunt tijdens een rondreis door Noord India. De stad van de Taj Mahal, een modern wereldwonder, een mausoleum welke is gebouwd in de 17de eeuw, is zo indrukwekkend en prachtig, het is dan ook niet voor niets het symbool van India. Ook het rode Fort in Agra maakt het plaatje compleet van liefde en jaloezie.

De woestijnprovincie Rajasthan ligt in het uiterste noordwesten van India en is de kleurrijkste, de mooiste en meest sprookjesachtige en adembenemende staat van India, met prachtige paleizen, kolossale forten, exotische steden, loslopende koeien langs de weg en rijkversierde mensen. Reis door verlaten woestijnen, bezoek adembenemend mooie tempels, roze en blauwe steden. Laat u betoveren door de Indiase duizend-en-één-nacht sfeer, een heus Oosters sprookje. Jaipur, Udaipur, Jodhpur, Jaisalmer en Bikaner mogen dan ook niet ontbreken bij een rondreis naar India.

KIJK, LEES EN GENIET HIERONDER VERDER VAN ALLE MOGELIJKHEDEN NAAR NOORD INDIA:

INDIVIDUELE REIZEN NAAR NOORD INDIA

RAJASTHAN RONDREIZEN

4 tours

NOORD INDIA RONDREIZEN

5 tours

NOORD INDIA KORTE TOURS

1 tour

BEZIENSWAARDIGHEDEN NOORD INDIA

RAJASTHAN

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

DELHI

De indrukwekkende hoofdstad van India

lees verder

VARANASI (Benares)

De kleurrijkste stad van Noord India

Lees verder

AMRITSAR

De stad met het gouden paleis

Lees verder